Upcoming Movies

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sun Apr 29, 2007 7:57 pm

tigermaster wrote:
shayhiri wrote:Тигърът ще ти каже, че и като визия и хореография не струва, ма не го слушай, той така си мръхти. :)
Тъй си е. Свикнал съм с доста по-качествени бойни сцени. Виж, ако пуснат "Манастирът Шао Лин" на кино, както съм го гледал двайсетина пъти, отивам задължително. Ей това е шедьовър в тая област. Ненадминат нито като визия, нито откъм бойни сцени. А и "Безстрашен" - само три гледания досега(между другото, главният герой в този филм е действително съществувало лице и абсолютно всички двубои, които се споменават във филма, са се случили наистина, макар че едва ли са изглеждали по този начин - поне така казват), но пък като не е излизал по кината, тъй ще е. Чаках го три месеца и не издържах. Така стана и с "Дани Кучето", също и с "Dragon Tiger Gate"(който съвсем закономерно излезе само на торент - китайски комиксов филм с не много известни на запад актьори - Дони Йен е известен, де - нормално е). И с "Герой". И с какво ли не още. Предполагам, че и новият филм на Джет Ли(адски тъпо заглавие - "Война" - но сигурно ще е интересен) ще излезе с достатъчно голямо закъснение, за да го гледам на компютъра няколко пъти, преди да имам възможност да го видя както си трябва...

Каква беше темата всъщност?

А, да. За "Проклятието на златното цвете" - казах си очакванията и съм СТО процента сигурен, че не греша. Вероятно сам по себе си няма да е много зле. НО! Вече ще съм го гледал. Под формата на "Герой", "Летящи кинжали", "Меч без сянка" и разни такива.

А и къде отидоха добрите стари бойни филми в стил "Юмрукът легенда"(върховен кеф, хореографиран от Юен Уо Пинг и с Джет Ли в главната роля) и "Желязната майнуна"(Дони Йен, Ю Ронг Гуан и Юен Уо Пинг) - повече бой, отколкото говорене, че и качествен бой на всичко отгоре? Защо вече не се правят такива? Един Джеки Чан остана, ама и той одъртя вече...

Брей, брей... По-добре не ме подтиквайте да пиша на тази тема, защото, както забелязвам, ставам излишно многословен, а това не е хубаво.
споменаването на "меч без сянка" и "герой" в едно изречение makes baby jesus cry.
а за човек предпочитащ филми с много бой и малко говорене пишеш твърде дълги постове :lol:
anyway, тоя рант има твърде очевиден отговор - тия филми вече не се котират както едно време, ерго не се правят. ше ме извиняваш, ама джеки чан сме го гледали около 100 пъти да прави едно и също. variety is key.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 29, 2007 10:10 pm

Ако прочетеш някое от предишните ми постчета, може би ще разбереш какво ми е мнението за "Меч без сянка". А то хич не е ласкаво. Горе-долу след този филм осъзнах, че точно това, на което разчита, унищожава жанра. Купищата имитации на "Герой". Не трябваше да става така...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 2:21 pm

Надъхване за Стардаст, от самия автор: http://movies.about.com/od/stardust/a/s ... 080106.htm

Сам си казва това, което ме безпокоеше в трейлъра - че е измислял историята в движение, вкарвайки елементи само защото са куул или защото ще изглеждат добре нарисувани в комикса.

Иначе вече има толкова индикации, че филмът ще е провал, че аз се намерих в ролята на най-големият му застъпник. :? Ще му стискам палци до последно, особено ако историята му работи добре, за което искрено се надявам. :)

В края на интервюто, на втора стр., има парче много надъхващо инфо за ноемврийския Беоулф, може би единственото събитие зимния сезон. Тая година всичко е лятото. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 30, 2007 2:26 pm

Нямам време за четене сега, но нещо си се объркал, Стардъст е роман, а не комикс.

ТОЧНО при Геймън да се говори за кофти история бтв е меко казано смешно :mrgreen:

Човекът е ГЕНИЙ. Приеми го, това е положението, тука НЯМА място за спор :roll:

За да цитирам Рольо от по-напред, ако историята на филма смуче, то ще е защото не е *достатъчно* пипната от Геймън.

Иначе по твоите критерии вероятно и Хогфадъра по Пратчет е провал, въпреки че е баси и разкошното филмче. Дай боже повече такива :) Слава богу ги правят фенове, а не мастити продуценти с нулев фийлинг към продукта си.
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 2:38 pm

Всъщност, като прочетеш интервюто - както и мнението ми :wink: - малко от горните точки биха имали смисъл.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Apr 30, 2007 2:57 pm

Не виждам как, но ще ти направя тази услуга довечера :mrgreen:
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 30, 2007 5:08 pm

Аз ти правя услуга. :lol: Свеждайки думите на бащицата до ушите на редовия ребид Геймън фен.
Кастинга на "Принц Каспиан" по-труден
Author: Darth Sparhawk
Date: 30.04.2007

Изборът на актьори за "Принц Каспиан", втория филм по сагата на проф. К. С. Луис "Хрониките на Нарния" е бил по-труден, отколкото за първия, "Лъвът, Вещицата и Дрешникът". Това сподели Дъглас Грешъм, доведения син на проф. Луис и ко-продуцент на филма. Той обаче добави, че е много доволен от избора на новите актьори и ги смята за "превъзходни". Грешъм бе запитан и за това как така минотавър, създание на злото в първия филм, сега ще бъде добро във втория. Дъглас Грешъм отговори, че в Нарния на старите врагове може да бъде простено, освен това срещу общ враг понякога се обединяват и предишни съперници, а и това, че някой е минотавър не го прави лош автоматично."Освен това", призна си Грешъм, "ние май обичаме минотаврите".

На въпрос ще има ли герои от книгата, които няма да се появят във филма (подобно на говорещ лъв, приятел на Аслан в "Лъвът, Вещицата и Дрешникът"), наследникът на проф. Луис каза, че отговорът ще бъде разбран във филма.
Това с минотавъра е пюър голд. :lol:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Mon Apr 30, 2007 5:14 pm

Moridin wrote:Нямам време за четене сега, но нещо си се объркал, Стардъст е роман, а не комикс.

ТОЧНО при Геймън да се говори за кофти история бтв е меко казано смешно :mrgreen:

Човекът е ГЕНИЙ. Приеми го, това е положението, тука НЯМА място за спор :roll:

За да цитирам Рольо от по-напред, ако историята на филма смуче, то ще е защото не е *достатъчно* пипната от Геймън.

Иначе по твоите критерии вероятно и Хогфадъра по Пратчет е провал, въпреки че е баси и разкошното филмче. Дай боже повече такива :) Слава богу ги правят фенове, а не мастити продуценти с нулев фийлинг към продукта си.
всъщност, първо излезе като графичен роман (комикс демек ; )
останалото е вярно :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 01, 2007 1:25 pm

:lol: BloodRayne2: как един филм може да бъде ужасен още на ниво тийзър, демонстрирано от мастър Бол:
http://www.bloody-disgusting.com/bdtv/Player.php?id=596

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Tue May 01, 2007 2:29 pm

shayhiri wrote::lol: BloodRayne2: как един филм може да бъде ужасен още на ниво тийзър, демонстрирано от мастър Бол:
Ще бъде на нивото на първата част явно. :) А това звучи също доста интересно: http://imdb.com/title/tt0486640 Просто не ми е ясно как ще го оформи за да прилича на филм. :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 01, 2007 2:39 pm

Това ще го гледам само заради сюжета. :shock: Не ми е ясно къде, обаче, тъй като поне Бол милостиво ни го спестяват на голям екран, но ще видим. Всъщност даже Данжън Сийдж ми се гледа, току-виж го пуснали. Фентъзи, все пак, добри актьори... :roll:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue May 01, 2007 2:46 pm

...и 150 минути Уве Бол. Но пък режисьорската версия на ДВД щяла да е 3+ часа :)
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 01, 2007 2:50 pm

Супер - ма ще трябва да чакам ДВД-то. :lol:

Айде на Спайдърмен, хора! :D

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Tue May 01, 2007 2:52 pm

shayhiri wrote::lol: BloodRayne2: как един филм може да бъде ужасен още на ниво тийзър, демонстрирано от мастър Бол:
AAAAAAAAA MUST SEE :shock:
В играта, дори на едно място нямаше кумбойци, ама бате Уве си знае работата, все пак сюжета на играта е толкова зле, че спеца е трябвало да го пипне, майстора няма как да се примири с плоския материал на играта и за това ни се поднася нещо невиждано. Очаквам да е сто пъти по-добър от оригинала. И ако той се намира едва на 8 и някое си място в най-тъпите филми, то втория трябва да се изстреля далеч на пред.
Гледам, че ще има продължение на 28 дни по-късно, ма и аз ги намирам не време, филма излиза другата седмица - http://imdb.com/title/tt0463854/
[url=http://-a.movietrailersrock.com/video/34795/28-weeks-later.html]трелъру[/url]

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue May 01, 2007 2:57 pm

Лошото е, че Бойл е само продуцент. :roll:

Като гледах Съншайн и изведнъж много съжалих, че съм пропуснал навремето "28 дни по-късно" - макар че продължавам да презирам хорър жанра. Просто Бойл не е за изпускане квото и да прави - пък и явно си има свой жанр.

И даже почнах да се облизвам на продължението, ама размислих. Бих отишъл само при много високи оценки и консенсус, че прилича на първия. :wink: