споменаването на "меч без сянка" и "герой" в едно изречение makes baby jesus cry.tigermaster wrote:Тъй си е. Свикнал съм с доста по-качествени бойни сцени. Виж, ако пуснат "Манастирът Шао Лин" на кино, както съм го гледал двайсетина пъти, отивам задължително. Ей това е шедьовър в тая област. Ненадминат нито като визия, нито откъм бойни сцени. А и "Безстрашен" - само три гледания досега(между другото, главният герой в този филм е действително съществувало лице и абсолютно всички двубои, които се споменават във филма, са се случили наистина, макар че едва ли са изглеждали по този начин - поне така казват), но пък като не е излизал по кината, тъй ще е. Чаках го три месеца и не издържах. Така стана и с "Дани Кучето", също и с "Dragon Tiger Gate"(който съвсем закономерно излезе само на торент - китайски комиксов филм с не много известни на запад актьори - Дони Йен е известен, де - нормално е). И с "Герой". И с какво ли не още. Предполагам, че и новият филм на Джет Ли(адски тъпо заглавие - "Война" - но сигурно ще е интересен) ще излезе с достатъчно голямо закъснение, за да го гледам на компютъра няколко пъти, преди да имам възможност да го видя както си трябва...shayhiri wrote:Тигърът ще ти каже, че и като визия и хореография не струва, ма не го слушай, той така си мръхти.
Каква беше темата всъщност?
А, да. За "Проклятието на златното цвете" - казах си очакванията и съм СТО процента сигурен, че не греша. Вероятно сам по себе си няма да е много зле. НО! Вече ще съм го гледал. Под формата на "Герой", "Летящи кинжали", "Меч без сянка" и разни такива.
А и къде отидоха добрите стари бойни филми в стил "Юмрукът легенда"(върховен кеф, хореографиран от Юен Уо Пинг и с Джет Ли в главната роля) и "Желязната майнуна"(Дони Йен, Ю Ронг Гуан и Юен Уо Пинг) - повече бой, отколкото говорене, че и качествен бой на всичко отгоре? Защо вече не се правят такива? Един Джеки Чан остана, ама и той одъртя вече...
Брей, брей... По-добре не ме подтиквайте да пиша на тази тема, защото, както забелязвам, ставам излишно многословен, а това не е хубаво.
а за човек предпочитащ филми с много бой и малко говорене пишеш твърде дълги постове

anyway, тоя рант има твърде очевиден отговор - тия филми вече не се котират както едно време, ерго не се правят. ше ме извиняваш, ама джеки чан сме го гледали около 100 пъти да прави едно и също. variety is key.