"Как да се сдобием със спартански коремни мускули"

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 18, 2007 3:30 pm

чест и слава.. доколкот помня :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 18, 2007 3:33 pm

Е, и става... двойна чест и слава?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 18, 2007 3:36 pm

Ми поне за него няма смисъл от залог - ако си има спартански корем, нищо друго не му трябва в живота всъщност :)

а аз понеже съм щедър, не исках нищо, ако (като) се провали :mrgreen:
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 18, 2007 3:37 pm

Moridin wrote:Ако случайно си открил някаква липосуктивна машина, сподели я с нас :mrgreen:
Чакай да я тествам първо. Ако наистина работи, ще споделя, разбира се. Не че който и да е от вас има нужда, но сигурно ще сте любопитни. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 18, 2007 3:40 pm

Еми плочки с мазнини не става :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 18, 2007 3:43 pm

Паласките са само камуфлаж. 8-)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Zheko
Adept

Post by Zheko » Wed Apr 18, 2007 8:50 pm

А аз се оглеждам за здрава тояга...
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Apr 21, 2007 3:56 pm

А аз имам шкембе :)
:mrgreen:
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Blade
Farmer

Post by Blade » Mon Apr 23, 2007 1:37 pm

За да се направят плочки за 2-3 месеца се иска най-вече ВОЛЯ иначе има начин.
Първа седмица - 3-4 дена 1 път на ден тренировка на корема.
Втора седмица - 4 дена 1-2 пъти тренировка на корема
и така градираш докато докараш това:
2-3 пъти на ден тренираш корема - 4-5 дена в седмицата.

Хубаво е също от време на време да се ходи на зала и да се тренира гърба и гърдите - големите мускулни групи, защото така се отделя хормон на растежа в добри нива, който топи мазнините и образува мускули... а отделно поне 2 пъти в седмицата 15-на минути спринтове.

Като цяло идеята е да се правят къси но високо-интензивни тренировки, на които тялото ни е програмирано да отговаря с образуването на най-вече борзи мускулни влакна, които дават онзи як вид на мускула. Сравнете вида на маратонец на 3 км със спринтьор на 100 м и ще разберете разликата във визията на бавните и бързите мускулни влакна, съответно дългите нискоинтензивни тренировки и късите но високоинтензивни такива...

Пресите се правят по следния начин - до 30-на на брой, започва се с по бавно вдигане и сваляне като последните десетина трябва да се вдигаш бързо и отсечено и да пускаш бавно.
Правете разнообразни упражнения за корем - това е доста гаден мускул и трябва яко да му се стъпи на врата...
And to the fire-ey'd maid of smoky war
All hot and bleeding we will offer them:
The mailed Mars shall on his altar sit,
Up to the ears in blood...
Shakespeare

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 23, 2007 1:39 pm

Каза го човекът. 8-)

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2007 12:15 pm

Чудно как никой досега не е споменал и думичка за храненето....което е около 70% от цялата работа.
А коремните преси честно казано въобще не са необходими за правене на як корем, особено конвенционалните, които всъщност в по-голямата си част въобще не натоварват корема. За качествена коремна преса, пробвайте следното. Легнете на земята. Обикновено свитите ви крака са под тъп ъгъл с тялото, нали? Пробвайте да го направите колкото се може по-близо до 90 градуса. Хванете се с по една ръка за пищялите. Докато свивате коремните мускули, дърпайте с ръцете към вас, а с краката се опитвайте да им противодействате. Друг начин - подпрете краката си на стената и натискайте леко към нея с тях, докато правите пресата.
Има и други изключително качествени упражнения за корема, като ренегат(д?)ското гребане или Фул Контакт Туиста, но те се правят с тежести.

А и тая бройка, 30, също е доста неефективна.
30 коремни преси Х 4-5 секунди на повторение = 150 секунди пареща болка.
Физиологичен факт - коремните мускули са изградени от т.нар. от Блейд "бързи" мускулни влакна. Бързите мускулни влакна имат нужда от високоинтензивно натоверване, за да растат (да се оформят, с други думи) и да стават по-силни, а не от много време под напрежение. Високоата интензивност се определя само и единствено от трудността на упражнението/тежестта, с която се прави, а не от продължителността и колко жестоко ти горят мускулите по време и след това.
С думи прости - 6-7 коремни преси с 20 кг тежест на гърдите (примерно) = неизмеримо по-добър ефект от 50 коремни преси, които спираш да ги правиш не щото ти е трудно, а щото ти е писнало и щото коремните ти мускули са налети с кръв и схванати като на труп.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 24, 2007 12:27 pm

http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF

Всъщност, ето тук един линк към един доста дълъг гид, в който пише нелоши неща. С вида хранене не съм твърде съгласен, но пък от друга страна е доста популярен (под името Аткинсово хранене или нещо такова) и познавам поне един човек, който със сигурност е постигнал страхотни ефекти с качествена загуба на тегло (мас, с други думи, без значителна загуба на мускулна маса) чрез този начин на хранене.
От друга страна, тренировъчната им методология много ми допада и на нея бих обърнал по-подробно внимание.
Ето и още един-два много полезни сайта -

http://www.dragondoor.com (особено си струват статиите и постовете във форума на Pavel Tsatsouline, бивш инструктор в Спецназ и настоящ във военноморските сили на Щатите, намерете си, ако можете, и-бууковете му в Емулето)

http://www.t-nation.com - друг много добър сайт, макар и малко повече културистично ориентиран за моите вкусове.

Но драгъндора обръща сериозно внимание на некултуристичния, функционален начин на трениране, който на мен лично ми допада най-много.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Apr 24, 2007 3:26 pm

Та да се ръгна и аз! Като бивша притежателка на сносни плочки (само трябва да намеря снимки от преди десетилетие та да докажа!! :oops: ) която все още и понятие си няма как ги беше направила, да помоля за нещо! :roll:
Трип, вместо сума обяснения на език който не владея много добре, някакви по "човешки", като горните ти?!?! Или просто обяснение със скици?!?! :lol:
Не че смятам да си ги "напомпвам" отново, но ще ми е кеф да се оттърва от мазнинката сега когато още съм на време! А и страхотно почва да ме боли гърбът - първи признак на слаби коремни и хиперразвити гръбни мускули!
За борба с мазнината, бяха къси и по бързите повторения? А за оформяна/изпъкване на мускулите - бавни и и дълги (които обхващат целото движение на мускулът) повторения??
Съжалявам, знам че понякога не се обяснявам добре!! :oops: Но и аз не винаги ви разбирам добре вас!!! :-Р :lol:
А PDF-а за фитнеса най-горе изглежда интересен. Сейвнах го и ще го прегледам довечера!
:mrgreen:

Edit: :oops: Прочетох по-внимателно 1ª страница от темата и открих убийците на Икономов! :oops: Та май си намерих отговор вече!! :roll:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Zheko
Adept

Post by Zheko » Thu Apr 26, 2007 9:15 pm

А пък никой до сега не изтъкна (поне аз не съм забелязал) ролята на редовното онождане в развиването на коремните мускули. Това е на практика единственото приятно коремно упражнение.
Отучете се от навика, когато не знаете какво да правите, да не правите нищо!

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Apr 26, 2007 9:44 pm

Жеко, :oops: какво е онождане! :oops:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!