Spam and the City
Moderator: Moridin
Roland wrote:И кой по-точно мразел евреите?
Вече свикнах, че трябва да ти спелвам нещата.иначе горди арийци

Марфе, обсъждах лицемерието. Това е най-мекият възможен тон. Темата не бе повдигната от мен, а от Преводача.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Рол, случва се. Но по-скоро ти налиташ ей-така, за шоуто.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism
Колко по-ясен мога да бъда? А ако питаш един американец на улицата, знаеш ли кво ще ти каже по въпроса (за любовта към евреите)?
Марфа, сама каза, че забележката не те касае. Щеше да те касае - и да си я заслужаваш - ако беше християнин-антисемит. Ако видиш гаден лицемер, не му ли го казваш в лицето?
http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism
Колко по-ясен мога да бъда? А ако питаш един американец на улицата, знаеш ли кво ще ти каже по въпроса (за любовта към евреите)?
Марфа, сама каза, че забележката не те касае. Щеше да те касае - и да си я заслужаваш - ако беше християнин-антисемит. Ако видиш гаден лицемер, не му ли го казваш в лицето?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
По-скоро ми стана неприятно, че обясняваш на хора, които са вярващи, но пък не мразят евреи, че целуват задници на близкоизточен мангал. Грозно е такова някво. Ако имаш мерак да обсъждаме що нацистите мразят евреи, а се правят на християни - това е друг въпрос. Не всички християни обаче са нацисти, също така далеч не всички мразят евреи, най-малкото щото мислят, а и не са нацисти.
Така че пак ще каж а- по-крото с "целуването на задника на близкоизточния мангал". В тоя форум преобладават атеистите, но дори и най-пламените такива, като Мат и Дем примерно, се въздържат от подобни просташки изгъзици. Възпитание му се вика. А заедно с него върви за ръчичка и уважението към мирогледа на другия.
Така че пак ще каж а- по-крото с "целуването на задника на близкоизточния мангал". В тоя форум преобладават атеистите, но дори и най-пламените такива, като Мат и Дем примерно, се въздържат от подобни просташки изгъзици. Възпитание му се вика. А заедно с него върви за ръчичка и уважението към мирогледа на другия.
Хмм, а за съвременното отношение на България към престъпността:
http://en.wikipedia.org/wiki/Khan_Krum
Ясен ли ти е намекът? Или трябва да ти го спелна?
http://en.wikipedia.org/wiki/Khan_Krum
Ясен ли ти е намекът? Или трябва да ти го спелна?
And you can't dance with a devil on your back...
Марфе!
Личното ми мнение за християнството няма нищо общо с горецитираното. А ако имаше, можеш да си сигурна, че никога не бих го споделил - по всички изброени от теб причини и още няколко.
Цитирах погледа към християнството на един антисемит. Обидният сарказъм (насочен към тях, очевидно) се получава от собственото им абсурдно дебелоочие.

Цитирах погледа към християнството на един антисемит. Обидният сарказъм (насочен към тях, очевидно) се получава от собственото им абсурдно дебелоочие.
Е, не виждам как расово непредубеден човек (като мен и вас) би могъл да вкара един еврейски бог в горното определение.
Целият смисъл е в контекста - и рамките - на онези две изречения. Поне се замислихме над абсурда.

Темата е за свестен спам с линкчета не за поредния "Отбора Шадоуденсци сещу Рандъм нон ин дъ тиим открехнат по сичко гай.
Направете си темичка некъде и не ми се пръскайте с еднотипни спорчета, че ше ви подкарам едно хубаво как ся събота седя сам в офиса и псувам колегите дет ги нема още.
Направете си темичка некъде и не ми се пръскайте с еднотипни спорчета, че ше ви подкарам едно хубаво как ся събота седя сам в офиса и псувам колегите дет ги нема още.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Interpreter
- Forsaken