Април '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
shayhiri
Elder God

Април '07

Post by shayhiri » Sun Apr 01, 2007 12:47 am

Вече е април, така че се чувствам длъжен да пусна априлската тема, макар засега да имаме само това (другата седмица): http://programata.bg/index.php?page=det ... &eid=37529 И Банкетът, останал от март - дай боже скоро. Вярвам, че ни чака и Патфайндър, чието излизане последно бе отложено за април.

Иначе навън това е месецът на http://www.rottentomatoes.com/m/grindhouse/ Но не се знае нас кога ще ни огрее. А и срещнах изключително приятния слух, че при нас двата филма ще са поотделно. :roll:

Като цяло, надявам се, че април ще бъде един приятен месец (почнах да звуча като Спарки), а не просто затишието преди майската масакра. :mrgreen:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Re: Април '07

Post by tigermaster » Sun Apr 01, 2007 12:03 pm

shayhiri wrote:Банкетът, останал от март - дай боже скоро.
Това да не е китайски филм със Зи Жанг и Даниел Ву в главните роли. Свалих го преди половин година от Интернет и още не съм го гледал. Свалих го, защото видях, че хореограф на битките се пада Юен Уо Пинг, а той е най-добрият в тази област за всички времена. Обаче това директно ми заприлича на гавра с хореографията му. Как изобщо се е съглрасил да участва в създаването на евтина имитация на "Герой" си остава загадка.

Юен Уо Пинг има уникален стил на хореография, който разпознавам в 99.99% от случаите, но от това, което видях в "Банкетът", стила му го разпознах чак след трето преглеждане на бойните сцени. Сюжета не го знам, тъй че нямам никакво намерение да го коментирам, за актьорската игра също трудно ще се изкажа. Ще кажа само, че Даниел Ву ми е противен. Ама много. Зи Жанг ми хареса само в "Час пик 2", а там каза три думи и половина общо. В "Тигър и дракон" не ме израдва, в "Герой" не ми хареса много... Даниел Ву и Зи Жанг са от новата школа хонгконгски актьори, които прекарват повече време в актьорската школа, отколкото в съответната по бойни изкуства. При положение, че снимат предимно бойни филми, това не е положително качество.

Както и да е. "Банкетът" ми заема харддиска вече половин година. В скоро време вече ще се насиля да го гледам. "Проклятието на златното цвете" - също твърде модерен напоследък филм с бойни изкуства - ще го пропусна мощно, понеже след "Герой" Жан Имоу не може да направи качествен филм - видяхме "Летящи кинжали" - режисьорът прави евтина имитация на свой собствен филм. Не ми допадна...

Спирам. Засега.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 01, 2007 3:15 pm

Благодаря за включването. Мисля, че пак прекаляваш с критиката, обаче.
Даниел Ву и Зи Жанг са от новата школа хонгконгски актьори, които прекарват повече време в актьорската школа, отколкото в съответната по бойни изкуства. При положение, че снимат предимно бойни филми, това не е положително качество.
Достатъчно бе да цитирам горното, за да обърна наопаки ефекта на поста ти тук. :wink:

Ясно, че Герой е най-доброто на Жан Имоу. Но Тигър и Дракон е доста по-уважаван от критиците и публиката като цяло - и най-вероятно с право. А много хора тук ще ти кажат дори, че Кинжалите не отстъпват на Герой. Така, че не бих бързал да съдя Банкета и Цветето. А ти дори го правиш, без да си ги гледал.

И двата имат убийствени трейлъри. Банкетът е с Жан Зъй, която престъпно подценяваш. Цветето е на Имоу. Много се съмнявам, въпреки критиките, че някой от двата би паднал под Кинжалите. Което ама хич не е малко.

Научи се да гледаш зрелищни филми на голям екран. Иначе няма голям смисъл.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 01, 2007 7:00 pm

shayhiri wrote:Ясно, че Герой е най-доброто на Жан Имоу. Но Тигър и Дракон е доста по-уважаван от критиците и публиката като цяло - и най-вероятно с право. А много хора тук ще ти кажат дори, че Кинжалите не отстъпват на Герой. Така, че не бих бързал да съдя Банкета и Цветето. А ти дори го правиш, без да си ги гледал.
"Тигър и дракон" не е на Жан Имоу, а на Анг Лий, а и там бойните сцени(хореограф: Юен Уо Пинг), ако ще и твърде нарядко, са направо невероятни, докато това в "Банкетът" беше просто добро. Подобен вид "многоцветни" филми с бойни изкуства се появиха точно след "Герой". След него дойдоха "Летящи кинжали"(нелош всъщност, но направо бледнее пред "Герой"), "Проклятието на златното цвете", "Банкетът", "Меч без сянка", "Обещанието" и още един куп, в голяма част от които играе Зи Жанг.

Между другото, "Тигър и дракон" е по-добре оценен от "Герой" от критиката, защо в него не играе нито един истински боец, докато в "Герой" са Джет Ли и Дони Йен, които са най-добрите бойци, появявали се някога във филм(това не е само мое мнение, да не се объркате нещо). В "Тигър и дракон" главната роля е трябвало да бъде изпълнена от Джет Ли, но той в последния момент е отказал, защото междувременно жена му забременяла и той и обещал да не се нима във филми, докато не роди. Което всъщност се отразява отчасти зле, отчасти добре на филма. Зле, защото Джет Ли все пак е по-подходящ за ролята от Чоу Юн Фат. Добре, защото ако беше с Джет Ли, филмът надали щеше изобщо да вземе "Оскар", а ги взе четири. Това е, защото критиците не могат да приемат, че човек, учил трийсет години кунг-фу, може да бъде добър актьор.

Ъъъъ, нещо май излизам от темата, за това спирам.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Apr 01, 2007 7:28 pm

Ясно, че Герой е най-доброто на Жан Имоу.
Не е толкова ясно. Човекът има един куп филми преди Герой, почти всичките много високо оценени от критиката и публиката, просто не е имал шанса да бъде популяризиран на Запад.
Между другото, "Тигър и дракон" е по-добре оценен от "Герой" от критиката, защо в него не играе нито един истински боец, докато в "Герой" са Джет Ли и Дони Йен, които са най-добрите бойци, появявали се някога във филм(това не е само мое мнение, да не се объркате нещо).
Аз лично доста се съмнявам, че повечето филмови критици, особено на Запад, имат представа кой от актьорите е истински боец и кой не, и не мисля, че оценяват филмите според това.
В "Тигър и дракон" главната роля е трябвало да бъде изпълнена от Джет Ли, но той в последния момент е отказал, защото междувременно жена му забременяла и той и обещал да не се нима във филми, докато не роди.
Аз бих казал "За щастие", защото поне според това, което съм гледал на Джет Ли и Чоу Юн Фат, последният е много по-добър актьор, което за мен е доста по-важно от бойните умения.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 01, 2007 7:31 pm

Demandred wrote:Аз бих казал "За щастие", защото поне според това, което съм гледал на Джет Ли и Чоу Юн Фат, последният е много по-добър актьор, което за мен е доста по-важно от бойните умения.
Принципно, Джет Ли е доста по-добър актьор, отколкото го мислят, а и в такъв филм до голяма степен щеше да играе себе си. Тъй че мисля, че в случая щеше да е по-добре той да изиграе ролята.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Apr 01, 2007 7:35 pm

Може и така да е, не съм гледал Джет Ли достатъчно, за да го оценя по-точно. Но за мен Чоу Юн Фат се справи прекрасно в "Тигър и дракон".
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Apr 01, 2007 7:46 pm

shayhiri wrote:Ясно, че Герой е най-доброто на Жан Имоу. Но Тигър и Дракон е доста по-уважаван от критиците и публиката като цяло - и най-вероятно с право.
Малко грешно ме разбрахте. Дем, много малко хора биха се заинтересували от невоинските филми на Имоу (аз например с удоволствие бих гледал първия на Жан Зъй "Пътят към къщи"), така че етикетът "най-добър" си важи, особено в конкретния контекст на воинските филми. Тигре, нали това казах? Дори най-добрият на Имоу, Герой, отстъпва като цяло на Тигър и Дракон на Лий. (Макар че аз като че ли предпочитам Герой.)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 01, 2007 10:12 pm

shayhiri wrote:(Макар че аз като че ли предпочитам Герой.)
Принципно, аз също. "Тигър и дракон" е много приятен филм, но изобщо не може да се сравнява с шедьоврите в жанра като "Манастирът Шао Лин", примерно. Леко скучноват като цяло, а и историята е достатъчно стандартна, за да успее да не компенсира това - 7.5/10. "Герой", бидейки визуално най-красивият филм, който съм гледал, получава мигновено 9.9/10, като 0.1/10 махам заради Зи Жанг.

zari
Sorcerer

Post by zari » Sun Apr 01, 2007 10:49 pm

Между другото, "Тигър и дракон" е по-добре оценен от "Герой" от критиката, защо в него не играе нито един истински боец, докато в "Герой" са Джет Ли и Дони Йен, които са най-добрите бойци, появявали се някога във филм(това не е само мое мнение, да не се объркате нещо).
мене ме кефеше и дон дракона лу:)играеше в по-скоро треторазредни филми,но беше магнетичен.а имаше един много слаб филм на източнобойна тематика-"Седем меча" или нещо от сорта,но беше корейски.

zari
Sorcerer

Post by zari » Sun Apr 01, 2007 10:50 pm

офф,така и не разбрах как се прави това с:"еди кой си написа...."и затова ми се получи така.sorry

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Apr 01, 2007 11:22 pm

zari wrote:Между другото, "Тигър и дракон" е по-добре оценен от "Герой" от критиката, защо в него не играе нито един истински боец, докато в "Герой" са Джет Ли и Дони Йен, които са най-добрите бойци, появявали се някога във филм(това не е само мое мнение, да не се объркате нещо).
мене ме кефеше и дон дракона лу:)играеше в по-скоро треторазредни филми,но беше магнетичен.а имаше един много слаб филм на източнобойна тематика-"Седем меча" или нещо от сорта,но беше корейски.
"Седем меча" е китайски филм, от който почти нищо не помня, освен че имаше твърде брутални убийства на деца. Много грозна сцена. Участието на един от любимите ми бойци - Дони Йен - не успя да я компенсира.

edit: горе вдясно на всеки коментар има бутон "quote". Когато искаш да цитираш някого, натискаш този бутон.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 02, 2007 1:49 am

tigermaster wrote:"Тигър и дракон" е много приятен филм, но изобщо не може да се сравнява с шедьоврите в жанра като "Манастирът Шао Лин", примерно. Леко скучноват като цяло, а и историята е достатъчно стандартна, за да успее да не компенсира това - 7.5/10. "Герой", бидейки визуално най-красивият филм, който съм гледал, получава мигновено 9.9/10, като 0.1/10 махам заради Зи Жанг.
Другото добре, но ако още веднъж обидиш любимката ми Жан Зъй (както се чете името й), ше се разправяме.

Като пуснат Банкета, ще го гледам веднага, и ако става, ще те поканя да го гледаме на голям екран. Така че по-добре не го гледай на компа. Дори да не е на нивото на най-големите, сигурен съм, че е доста над миналогодишните Меч без Сянка (леко посредствен) и Обещанието (идиотски, ако и красив на места).

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Mon Apr 02, 2007 9:55 am

Кое му е идиотското на Обещанието бре? Супер си беше филма, вярно на сценарно ниво не е върха, но мен лично края ме разби на малки парченца :lol: Въобще филма е доста в страни от типичните за този жанр филми, тъй като бойната хореография не е толкова силно застъпена. И Герой честно казано не ми хареса особено, най-вече заради тази повтаряемост на историята от различни гледни точки. Е вярно, визуално е перфектен :P

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Apr 02, 2007 10:36 am

shayhiri wrote: миналогодишните Меч без Сянка (леко посредствен)
Не леко. Много посредствен. Гледах го на компютъра доста преди да се появи на екран. Краде от "Тигър и дракон", "Летящи кинжали", дори от "Карибски пирати". Иначе хореографията на битките не е зле.