Frank Miller's 300

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Mar 29, 2007 10:47 pm

Миии, аз! :oops: Важи ли на испански??? :-Р (Ама още не съм гледала филма та си мълча - почти - културно)

:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Mar 29, 2007 10:52 pm

Уф, и аз, на PDF файл, което със сигурност не е същото като на хартия, ама пак нямаше да ме трогне. Просто този арт си ме остави напълно безразличен, и доста се чудих защо толкова се шуми около комикса. Да не казвам, че диалогът също не е нищо особено, само имаше един разговор, който запомних:

Xerxes (to Ephialtes): I am kind. Cruel Leonidas demanded that you stand. I require only that you kneel.

Добре, че го бяха оставили във филма, заслужаваше си.
This signature is not yet rated

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Mar 29, 2007 11:01 pm

Trip wrote:А репликите на разказвача ми бяха дразнещи с това че можеха да са по-малко. А това за слоновете не разбирам какво му е толкова тъпото - слоновете са били тежки и тромави и са се подхлъзвали на персийските трупове, които са застилали земята. Кво толкова? Нищо оригинално, но въобще не бих го сложил сред дразнещите ме неща. Едновременно демонстрира защо спартанците са успели да бутнат слоновете от скалата и факта, че са избили толкова много персийци, че склоновете са били пълни с мърша.
Това за слоновете си звучеше като глупост поне в моите уши. Честно казано, мисля, че без каквито и да било думи от страна на разказвача сцената щеше да е по-въздействаща. Разказвачът, при все че звучеше доста приятно на места(едно такова епично), и на мен ми дойде в повече. А и "труповете бяха хлъзгави"... Не знам. Нито звучи на място, нито е епично.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 29, 2007 11:21 pm

Емо, не се подхлъзвай по наклонената плоскост на защитаване на филм, който умерено не ти е харесал, от човек, който МНОГО не му е харесал, че накрая ше станеш фенбой ;) Аз съм го изпитвал в обратната посока тва. и е кофти :mrgreen: Иначе всъщност и аз съм съгласен с повечето ти аргументи де. Даже ся както ми поизбледняха впечатленията, филмът не ми е дразнещ, а само посредствен :) Ако някой ме черпи, ше ходя да го гледам пак, че да ми хареса повече :lol:

Бтв, оная реплика толкова ме кефеше, че ще си я сложа за подпис.

Едит: Сложих си я...
And you can't dance with a devil on your back...

Trip
Moderator

Post by Trip » Thu Mar 29, 2007 11:29 pm

Ми, де да знам, аз всъщност се мъча да го разясня, не толкова да го защитавам. Пък фенбойщината, особено за филми, мисля че не ме е хващала. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 29, 2007 11:34 pm

Бе ти си съвършен изобщо. Никич, аз съм му направил вече фенклуб, джойнвай се. Праим групова мастурбация около негови голи снимки и му принасяме девици в жертва. След консумация естествено.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 29, 2007 11:37 pm

От него или от вас? :р
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Mar 29, 2007 11:43 pm

То бая народ жертва там ше стане по тоя параграф. Да не стане обърквация само :mrgreen: ;ррр
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 30, 2007 12:12 am

И аз сым го чела. Много е готин :)
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 30, 2007 1:15 am

Roland wrote:Емо, не се подхлъзвай

като персийски слон пред Термопилите :mrgreen:
Roland wrote:по наклонената плоскост на защитаване на филм, който умерено не ти е харесал, от човек, който МНОГО не му е харесал, че накрая ше станеш фенбой ;) Аз съм го изпитвал в обратната посока тва. и е кофти :mrgreen:
С Пиратите, нали? :) (Пък и с 300, авансово.) Ше се усетиш ти. Аз пък бях в позицията на Емо.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Mar 30, 2007 2:53 am

Комиксът > Филма. Енд ъф стори.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 30, 2007 3:08 am

Абе имаше много ценни сцени выв филма, дето в комикса ги нямаше. Примерно как спартанците се хилеха изпод щитовете си докато над тях валяха стрели. Гениално!
И Леонид беше някак по-човечен, де да знам... В комикса е много кораво и темерутливо копеле.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 30, 2007 5:59 am

Trip wrote:Важността на събитието щеше да я осъзнаеш, ако имаше представа за мита за 300-те спартанци преди да си гледал филма. Важна част от общата култура е, ако не друго. Така че това с "мит или квото е" ше го пропусна покрай ушите си. Ако си имаше представа за мита, щеше да разбереш, че филмът Е по него и 90% от критиките ти отиват в кофата.
Идеята на мита е, че те забавят персийските орди и печелят жизненоважно време за останалите гърци, да се организират и прочие.
:shock:

Абе и ти ми се струва, че нямаш особено добра представа за какво говориш. Какъв е тоз "мит" бря?? Наистина тази битка до известна степен е идеализирана през вековете, при положение, че не се и знае какво е станало баш накрая (освен че всички са измрели), но тя си е исторически факт. Спартанците и още 7000 съюзници отиват да забавят персите, за да дадат време на останалите полиси да се подготвят за морска битка. Тогава всъщност това се е считало за повече от прилична войска за затапване на прохода (и наистина, предполага се само страничната пътека да е попречила на гърците да киснат там колкото си искат).
Наемник в древния свят = страхливо копеленце, което ламти за плячка. Поне в сравнение с воина-гражданин. И особено в сравнение с воина-гражданин-спартанец.
Е тука каза голяма глупост. Първо, по време на персийските войни армията не е била толкова от наемници, колкото от разни нещастни хорица докарани от всички краища на империята. Второ, наемниците са били крайно далече от "страхливо копеленце, което ламти за плячка". Особено след края на пелопонеската война oгромна част от гръцките хоплити са ставали наемници, просто защото проклятието на тяхното поколение е било, че цял живот са се занимавали с война и не е имало какво друго да правят със себе си. А и тогава те са били сред най-качествените воини където и да е, та търсенето от страна на Персия е било голямо. Класически пример е Xenophon, който е философ (ученик на Сократ), учасвал като наемник на страната на Cyrus в борбата му срещу Artaxerxes II. Въпреки че печелят битката, Cyrus загива и десет хиляди гърци се оказват сами насред пустата Персия. Xenophon поема командването и успява да ги преведе обратно до дома им, както можете да прочетете в книжката му.

Muad_Dib wrote:Комиксът > Филма. Енд ъф стори.
Ми според мен комиксът = 10/10, филмът = 8/10

п.п.
Тигре, създателите на 300 многократно са заявявали, че не се придържат към реалността, така че всякакво мрънкане по този повод е смехория. Както каза Амелия, това не е филм по учебник, а по КОМИКС. Но всъщност ако изключим разни неща добавени за куулнес, като цяло интерпретацията на Франк Милър не е прекалено далече от историческите събития.

п.п.
"Слоновете бяха тежки, а труповете на персите бяха хлъзгави"

Не знам как ви звучи на български, но на английски репликата си е жестока.
"Xerxes dispatches his monsters from half the world away. They're clumsy beasts... and the piled Persian dead are slippery"

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 30, 2007 8:42 am

AlDim wrote: п.п.
Тигре, създателите на 300 многократно са заявявали, че не се придържат към реалността, така че всякакво мрънкане по този повод е смехория.
Аз пък няколко пъти заявих, че не ми пука за реалността. Ама хич. Само че искам логика в това, което виждам на екрана.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Mar 30, 2007 9:17 am

Тоест, може да е нереално, ама да е логично? Дъъъъъ...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.