Frank Miller's 300
- tigermaster
- Elder God
Гледай, гледай. По никой друг филм не съм успявал да изповръщам толкова критики. Голямо постижение е един филм от тези, дето най ги обичам(тъп безсмислен екшън) да предизвика толкова отрицателни емоции у мен. Всъщност, ако не беше огромният рейтинг в imdb, сравнен с очакванията ми(не особено високи), които се изпълниха на 110%, както и бонбонената визия, която още в трейлъра си плачеше за качествено оплюване, надали изобщо щях да реша да го гледам. Ама и аз му давам сравнително висока оценка - 6/10. Стига му толкоз. Даже му е много.Marfa wrote:Е нямам търпение най-сетне да изгледам това тъй философско... гледиво!
Amelia, Ерик Адамс(някъде четох, че той всъщност се казвал Луи, но това не е от голямо значение) тъй и тъй не е възпял спартанците, така че те са се жертвали напразно. Виж, ако бяха триста викинги, можеше и да ги възпее, кой знае? Не знам за какво си мислиш, че не се случва, но най-вероятно се случва...

E, за това си има сывсем логични вероятни обясненияtigermaster wrote: Amelia, Ерик Адамс(някъде четох, че той всъщност се казвал Луи, но това не е от голямо значение) тъй и тъй не е възпял спартанците, така че те са се жертвали напразно. Виж, ако бяха триста викинги, можеше и да ги възпее, кой знае? Не знам за какво си мислиш, че не се случва, но най-вероятно се случва...![]()
![]()
1. Бидейки истински отрочета на американската образователна система, те са научили за Спарта, Ксеркс и битката при Термопили преди броени дни, когато излезе 300.
2. Изчерпали са си квотата за интелигентни текстове и древно-грыцко вдыхновение с 28-минутният епос "Achilles, Agony and Ecstasy in 8 parts" още през далечната 92-а година.
Снимките стават, все по-секси...
- Spoiler: show
- Bat Garo Still Rots
- Moderator
Мдаа, културни позьори са си
Тру, ма с мярка 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Инсърт хистъри лесън:Щото тоя път Ксеркс, бидейки такъв, какъвто е, ги изненада изотзад, благодарение на предателството на оня деформиран чук. И наште си изгубиха удобната стратегическа позиция, от която можеха да изнасят огромните пълчища на Ксеркс без много загуби от тяхна страна.
Слабите места на гръцката фаланга са отзад и отдясно. Ако тигъра иска да се убеди първа ръка, нека пробва Rome: Total War

A спартанците са без броня, за да бъдат представени като митически герои. Ако искате вариант на 300 с бронирани спартанци (даже си имат римски шлемове, милите), гледайте 300 Spartans от 1962-ра.
Армията на Ксеркс е била една огромна, недисциплинирана сган, събрана от кол и въже, която показва, че по-малка, но добре дисциплинирана и тренирана войска, може да победи далеч по-голяма (показателно е че 150 години по-късно 42 хиляди гърци изнасят половин Персия, под командването на Александър Велики).Пак казвам, не ми пука за реалистичността. Но това, което видях, не беше логично. Армията на Ксеркс е завладяла половината свят. Това няма как да стане, ако не са били дисциплинирани и не са били научени да побеждават страховете си.
Ако изключим безсмъртните, които са били спец-войските на персите, останалите са си били чиста проба пушечно месо.
Пък това за страха направо ще го прескоча, че е прекалено депресиращо...
- tigermaster
- Elder God
От тия снимки бях виждал само последната... И по-добре, всъщност. Както и да е. Преди доста време установих, че обложките на албумите им и по-голямата част от снимките им са отвратителни, но това не ми пречи да ги слушам с кеф. И да се размажа от кеф, гледайки последното им концертно DVD. Ех, кога ще дойдат в нашата мила родна страна...Amelia wrote:tigermaster wrote: Снимките стават, все по-секси...Боже, добре, че в Бг нета все още беше супер-лукс, когато ги прослушах. Ако бях видяла всичкото това ТОГАВА, сега щях да быда чалгарка.
@ Tigermaster
- tigermaster
- Elder God
Извинявам се много, но с това хич не съм съгласен. Имам някаква представа за идеята на мита, макар и да не го познавам обстойно. Но! Не мисля, че трябва един филм да разчита на общата култура на зрителя, за да разкаже историята си. За Уилям Уолас не бях чувал абсолютно нищо преди да гледам един твърде известен филм, но това не ми попречи да разбера що за герой е бил. Или поне що за герой е във филма. Разбрах за какво се е борил.Trip wrote:@ Tigermaster
Важността на събитието щеше да я осъзнаеш, ако имаше представа за мита за 300-те спартанци преди да си гледал филма.
Добре, ясно. Да речем, че по отношение на предствата си за истински воин греша. Нека спартанците са истински воини... Добре, това ще го приема. за малко. Но остават най-малоумните реплики, които съм чувал някога във филм. "Слоновете бяха тежки, а труповете на персите бяха хлъзгави" е един доста показателен пример. Тамън реша, че гледам нещо смислено, и ме треснат с някаква такава простотия. Далеч не успях да ги запомня всичките. Дори "Кралят на скорпионите" имаше много по-добър сценарий. Всъщност, това вероятно се дължи на факта, че сценаристите са трима, които явно не са съумели да се съвместят или... Де да знам? Не ми харесва и това, че трябваше да разпознавам спартанците по коремните плочки, а не по лицата. Въобще такова огромно стълпотворение на почти голи мъже... Не, благодаря. Един Конан мога да изтърпя, но не и триста на едно място.
- tigermaster
- Elder God
Ами той не разчита на общата култура, никой от създателите на филма не е казал такова нещо. Аз го казах. Щото ако знаеше за мита, нямаше да имаш тия...хм...странни критики към филма. Което иде да покаже, че проблемът е по-скоро в това, че не си знаел за какво става въпрос. А за Уилиям Уолъс си разбрал за кво иде реч, щото все пак това беше исторически филм, за историческа личност, а не мит.
А репликите на разказвача ми бяха дразнещи с това че можеха да са по-малко. А това за слоновете не разбирам какво му е толкова тъпото - слоновете са били тежки и тромави и са се подхлъзвали на персийските трупове, които са застилали земята. Кво толкова? Нищо оригинално, но въобще не бих го сложил сред дразнещите ме неща. Едновременно демонстрира защо спартанците са успели да бутнат слоновете от скалата и факта, че са избили толкова много персийци, че склоновете са били пълни с мърша.
А репликите на разказвача ми бяха дразнещи с това че можеха да са по-малко. А това за слоновете не разбирам какво му е толкова тъпото - слоновете са били тежки и тромави и са се подхлъзвали на персийските трупове, които са застилали земята. Кво толкова? Нищо оригинално, но въобще не бих го сложил сред дразнещите ме неща. Едновременно демонстрира защо спартанците са успели да бутнат слоновете от скалата и факта, че са избили толкова много персийци, че склоновете са били пълни с мърша.
Нужно е да се отбележи, че тази реплика не е дело на сценаристите на филма, а се твърди че наистина е използвана от Леонид(точно като онова спартанско "..Тогава ще се бием на сянка.")Всъщност, филма го гледах с очакване да видя изключително малоумни реплики(само това "Ще вечеряме в ада" ми беше достатъчно)

След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
Всыщност падащите от скалите слонове, освен сырцераздирателна гледка, бяха и поредното натыртване, че Ксеркс не може да бие Спарта в честен бой, независимо от това кои от козовете си използва.
Както, вероятно носи намек за малоумието на персийския владетел, който си изпуска нервите като жена и прави стратегически недопустими простотии като тази да прати слонове да се бият на тесен, надвиснал над бездната терен.
Повтарям - ТОВА най-вероятно НЕ се е случило наистина. Но ние гледаме филм по комикс.
Както, вероятно носи намек за малоумието на персийския владетел, който си изпуска нервите като жена и прави стратегически недопустими простотии като тази да прати слонове да се бият на тесен, надвиснал над бездната терен.
Повтарям - ТОВА най-вероятно НЕ се е случило наистина. Но ние гледаме филм по комикс.
Яя който е чел комикса да си вдигне ръката 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”