Frank Miller's 300

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Mar 16, 2007 10:11 am

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Mar 16, 2007 11:29 am

Аз съм окончателно аут за довечера. Забелязъл съм че хората по кината, а и по принцип не харесват много кашлящи, кихащи и подсмърчащи индивиди...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 12:12 pm

Ambartanen wrote: От това наистина може да стане гениална комедия :) Особено с Брус Кeмбъл в ролята на Леонидас :D
:lol: Просто блестяща идея!!!!!! Брююююююююююююс!! Буахахахахахаха!!!! Ще стане хипер-култов филм! :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 12:15 pm

АлДим, да не би да си историк, случайно? :) Ако е така, извинявай, честно! Не бих искал да разбивам илюзиите ти относно историята като "наука" и баща й.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Fri Mar 16, 2007 12:26 pm

Все си му ги разбил :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 12:43 pm

Учтивият човек се извинява за евентуалната си грешка дори да няма последствия от нея. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 16, 2007 1:12 pm

BaYa wrote:
Ambartanen wrote: От това наистина може да стане гениална комедия :) Особено с Брус Кeмбъл в ролята на Леонидас :D
:lol: Просто блестяща идея!!!!!! Брююююююююююююс!! Буахахахахахаха!!!! Ще стане хипер-култов филм! :mrgreen:
Трее ти прата комиксчетата с него ;) Army of Darkness са си култови.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 16, 2007 2:30 pm

Аз да отговоря вместо АлДим - да, историк е и мейджырыт му е ТОЧНО древна грыцка и римска история. Т.е. наложило му се е да изчете достатычно от Херодот и останалите древни автори, че да знае най-добре кое е истина и кое не. И грыко-персийските войни ги е учил в подробности. Така че, все си му ги разбил илюзиите. :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Mar 16, 2007 2:50 pm

shayhiri, сори, че трябва да те разочаровам, но никой не поставя казаното от Херодот под повече съмнение от историците, които го изучават. Даже началото на годината водих семинар на тема дали е "баща на историята" или "баща на лъжите", в което дискутирахме различните гледни точки. Истината както обикновено е по средата. И btw каквото и да е днешното значение на думата "история", фактът е, че Херодот я използва първи в този контекст и значи "проучване".
Твоята всезнаеща и бликаща от мъдрост личност в момента единствено моли да бъде вкарана в кучи гъз.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 4:08 pm

AlDim wrote:
Аз сым чувала някои негри да говорят с глас кат на Ксеркс бтв.
Чудесен пример: http://imdb.com/name/nm0340485/
sharakiri wrote:И за огнените бомби.
Верно, експлодиращият петрол е яко фентъзи. И го мятат с възгласи "Соо-рю-кен!"
каквото е останало от нея след намесата на Херодот
Тук изразът е "благодарение на", драги.

Но ако оставим настрана какво е и не е фентъзи, едно е сигурно - Шайхирито определено живее в някакъв филм.
Сега пък ще трябва да се извинявам, че съм си позволил да ти направя професионален анализ единствено на базата на горния ти пост. :oops: Извинявай, изобщо нямах за цел да те довбеся!

Пък и, както се оказа, си също толкова наясно със степените на историческа обективност, колкото и аз. Къде е базата за спор тогава?

В това, че не смятам трактовката на събитията в "300" за историческа? Погледни още първия си пост по темата. Казваш точно това, което бих казал и аз. Защо трябва да спорим?
AlDim wrote:Ми накратко - филмът е доста кух в някои отношения, но визията и екшънът са меко казано ЗВЕРСКИ и изключително свежи! Общо взето преувеличена LotR-type епика среща крещящи B-movie изродщини. Някои ще са възмутени, други ще гледат ей така :ghostche:, примиращи от кеф. :) Не го взимайте насериозно и забавлението ви е гарантирано!

п.п. професорката му се накефи :lol: А асистентите може да бяха доста възмутени от мутантите на Ксер(о)кс, но не можаха да отрекат титаничното внушение на цицоракула! :panda:
Мисля, че бях достатъчно ясен тук:
shayhiri wrote:Съгласен. Естествено, че пресилвам. Въпросът е, че самите автори на филма нарочно се дърпат надалеч от историята (каквото е останало от нея след намесата на Херодот :roll: ).

И са намерили изключително удачен начин да го оправдаят. Доколкото знам, във филма цялата история е разказвана от разказвача Дилиос на негови съвременници/зрителите. Значи виждаме не това, което се е случило, а това, което той е видял (или дори натъманил). Това е гениална техника в случая: оправдава и демонизирането на врага (вследствие на омраза, суеверие или чисто незнание), и хиперболите, и митологизирането на цялото събитие. Вероятно ще трябва да се измисли ново название за този суб-исторически жанр: legendary го описва добре, мисля.
А ако не, ето ти го през устата на самия Милър, който - както се оказа след като пуснах преди малко сърча - е на абсолютно същото мнение:
INTERVIEWER: It feels like a Spartan wrote it.
FRANK MILLER: It was meant to be that way. I wanted it to sound as if it had been told by an old warrior over a campfire and to look as we would vision it while listening to him. I wrote it for that 5-year-old me
.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 16, 2007 4:44 pm

Xellos wrote: Трее ти прата комиксчетата с него ;) Army of Darkness са си култови.
Охххх, да моля, моля, моля, моля! Все ще споразумим заплащане/компенсация! Ще попитам Гаро дали е удобно (ако изобщо се навият да дойдат - надявам се че да)!!!!! :mrgreen:
АлДим, някое напътсвие за четива? Моля!!! :) Чета бг., френски, испански, аглийски (70-80%) и руски (60-70%). :oops:

Edit: Муууууууууак! (Благодаря, на испански :roll: :oops: :wink: )
Last edited by BaYa on Fri Mar 16, 2007 4:50 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 16, 2007 4:45 pm

на фаилове са бе; ) ще ти ги метна не са големи.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 6:36 pm

http://kino.dir.bg/material.php?id=5828

Ето още по темата. И това:

http://kino.dir.bg/material.php?id=5827

Горките иранци.

П.П.: МуадДиб и компания го гледат в момента. А аз съм на работа. :(

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Mar 16, 2007 7:43 pm

Но ще свърша докъм 22.00 и тогава вече ще мога да отида на нощната прожекция. :D

Обаче първо трябва да разбера дали наистина е толкова добър! :shock:

За щастие Никола и останалите би трябвало всеки момент да се приберат и да опищят форума. 8-)

Но ако са разочаровани, ще бъда предупреден и няма да ходя. :neutral:

Както виждате съм си научил урока, блъскан в главата ми в продължение на два месеца. :wink:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Mar 16, 2007 7:46 pm

Начи кфо? На мен не ми вярваш?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.