София Филм Фест '07
Рол, стига, че пак ми стана тъжно.
От снощи го мисля тоз филм. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- Moridin
- Global Moderator
Алекс, Симпъл-Стюпид е много тежък случай на бушофил, така че имай едно наум като го четеш ;р
Моргана, постарах се да звуча неутрално, явно все пак съм те засегнал - извинения
По въпроса с преувеличаването имах предвид точно това - аз да не бях харесал филма и да си бяха тръгнали 10 души и аз щях да му викам "половината", тва не е толкоз фатално
Просто мисля, че създава погрешно очакване.
Колкото до спойлертага, не мисля че "какъв беше смисълът?" е питане към теб и твоите възприятия - точно питане към Гилиъм си е ;Р
Къде си личало, че момиченцето възприема и реалността? Ами навсякъде!!! Ако се замислите, дори нямаше почти НИЩО нереално в тоя филм. Единственото изключение беше когато едната кукла оживя плюс два-три операторски трика с морета, които бяха покрай играта със заглавието. Момиченцето не определи Мистик като приятелка, определи я като "глава на кукла". Това ли е нереалният й измислен свят? Напротив! Именно двойнствеността на възприятията на георинята беше за мен ключовият похват за реалистичното поведение на момиче в такава среда и при такива събития. При Торн явно е сработило по точно обратния начин, но понеже аз лично съм на мнение, че всеки, който е харесал някой спорен филм, е значително по на далавера от всеки, който не е, проблемът, мисля, си остава за Торн
Единственият слаб момент в цялата работа беше упоритата й липса на реакции покрай баща й - горе-долу едно от малкото неща, които бяха в дисонанс в тоя филм.
Колкото до последния момент с очите, които се разтопиха като светулки - стегнете се де. Беше си операторска красотичка и пак заигравка с темата за светулките. Нека не търсим телета под вола
Моргана, постарах се да звуча неутрално, явно все пак съм те засегнал - извинения

Колкото до спойлертага, не мисля че "какъв беше смисълът?" е питане към теб и твоите възприятия - точно питане към Гилиъм си е ;Р
Къде си личало, че момиченцето възприема и реалността? Ами навсякъде!!! Ако се замислите, дори нямаше почти НИЩО нереално в тоя филм. Единственото изключение беше когато едната кукла оживя плюс два-три операторски трика с морета, които бяха покрай играта със заглавието. Момиченцето не определи Мистик като приятелка, определи я като "глава на кукла". Това ли е нереалният й измислен свят? Напротив! Именно двойнствеността на възприятията на георинята беше за мен ключовият похват за реалистичното поведение на момиче в такава среда и при такива събития. При Торн явно е сработило по точно обратния начин, но понеже аз лично съм на мнение, че всеки, който е харесал някой спорен филм, е значително по на далавера от всеки, който не е, проблемът, мисля, си остава за Торн

Единственият слаб момент в цялата работа беше упоритата й липса на реакции покрай баща й - горе-долу едно от малкото неща, които бяха в дисонанс в тоя филм.
Колкото до последния момент с очите, които се разтопиха като светулки - стегнете се де. Беше си операторска красотичка и пак заигравка с темата за светулките. Нека не търсим телета под вола

Last edited by Moridin on Mon Mar 12, 2007 11:51 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.
Хора, пазете се от Танкер Танго. Филмът е ужасен - направо Кенгуруто на този Фест. Некохерентен сюжет, неубедителни и неадекватни герои, хаотично действие, грозни ефекти и липса на каквато и да било логика. За Бога, спесете мозъчните си клетки, има и по-добри начини да ги убиете.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Стига спойлете за Tideland, моля ви. Поне до утре, когато и аз ще го гледам.
(Мор: сори, Дем
Искаш ли да скрия спойлерите, или вече си ги изчел?)
Anyway, засега фестът в Пловдив върви прекрасно за мен. Всичките 5 филма, които съм изгледал досега, ми харесаха много.
Големият шеф на Ларс фон Триер е брилянтна комедия. Едновременно страхотно забавна (съдържа примерно най-смешната секссцена, която някога съм гледал) и имащ няколко добре развити сериозни идеи. Героите са най-откачената и симпатична сбирщина ненормалници, на които съм попадал напоследък.
Американският приятел на Вендерс, макар и определено по-слаб от Париж, Тексас и криле на желанието, също се оказа много качествен. Сюжетът малко издиша във втората половина на филма, но пък визията е впечатляваща през цялото време.
Днес гледах пък Вятърът в ечемичените ниви, и пак бях много доволен. Страхотен филм във всяко едно отношение, и адски силно въздействащ.
(Мор: сори, Дем

Anyway, засега фестът в Пловдив върви прекрасно за мен. Всичките 5 филма, които съм изгледал досега, ми харесаха много.
Големият шеф на Ларс фон Триер е брилянтна комедия. Едновременно страхотно забавна (съдържа примерно най-смешната секссцена, която някога съм гледал) и имащ няколко добре развити сериозни идеи. Героите са най-откачената и симпатична сбирщина ненормалници, на които съм попадал напоследък.
Американският приятел на Вендерс, макар и определено по-слаб от Париж, Тексас и криле на желанието, също се оказа много качествен. Сюжетът малко издиша във втората половина на филма, но пък визията е впечатляваща през цялото време.
Днес гледах пък Вятърът в ечемичените ниви, и пак бях много доволен. Страхотен филм във всяко едно отношение, и адски силно въздействащ.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Mor, къде тук пише "половината" зрители?Morgana wrote: Аз май нацелих 2-та най-смахнати филма на този Фест - Tideland и Inland Empire.
За Tideland ще ви изчакам да го гледате щото не ми се пише със спойлертага, а и много искам да прочета някои ваши мнения преди да кажа нещо аз самата. Но много зрители се изнесоха от киносалана на средата на филма. Разбирам ги. И на мен ми се искаше.Inland Empire вече беше доста по-добре. Типичен филм на Линч - объркана история, реалност, видения и сънища оплетени в едно, какво стана и каква беше връзката м/у героите може и да разбера след няколко дни размисъл. Филмите на Линч винаги започват да ми харесват няколко дни след като съм ги гледала. Но винаги ми харесват.
- Spoiler: show
Приятно гледане на Tideland.

Dem, щях да ти препоръчам Американският приятел. Аз не можах да го гледам, но ми казаха, че е хубав. Съжалявам, че не можах да гледам Големият шеф, видях му трейлър на Феста и реших, че си струва, но нямах време за него.
pulled out