София Филм Фест '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 12, 2007 7:56 pm

Финалът ли какво казва? Финалът казва каквото каза самата Джелайза-Роус - че дойде краят на света й. Чисто от стилистична гледна точка придава завършеност на гротеската, вместо просто да ти покаже откъс от нея, я приключва пред теб.
And you can't dance with a devil on your back...

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Mon Mar 12, 2007 8:00 pm

Имам предвид как й засияха очите накрая. Това не се връзва хич с думите й.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 12, 2007 8:03 pm

Те засияха от сълзите, в които се отразяваха светулките :shock:

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Mon Mar 12, 2007 8:06 pm

О, тоя практичен вариант не ми хрумна. На мен ми дойдоха на акъла два: първият - ето на, приказното е още в нея, вторият като от филмите на ужасите - злото е живо.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Mar 12, 2007 8:07 pm

Мне, светулките в сълзите си бяха :) Оттам и на Жоро коментарът, че тя всъщност на някакво подсъзнателно ниво осъзнаваше в къв ужас живее.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Mon Mar 12, 2007 8:13 pm

Май пак трябва да изгледам тая сцена. :lol: Както се беше изблещила в камерата, изобщо не ми хрумна, че може да плаче.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Mar 12, 2007 8:13 pm

Рол, стига, че пак ми стана тъжно. :cry: От снощи го мисля тоз филм. :neutral:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 12, 2007 11:13 pm

Алекс, Симпъл-Стюпид е много тежък случай на бушофил, така че имай едно наум като го четеш ;р

Моргана, постарах се да звуча неутрално, явно все пак съм те засегнал - извинения :oops: По въпроса с преувеличаването имах предвид точно това - аз да не бях харесал филма и да си бяха тръгнали 10 души и аз щях да му викам "половината", тва не е толкоз фатално :) Просто мисля, че създава погрешно очакване.

Колкото до спойлертага, не мисля че "какъв беше смисълът?" е питане към теб и твоите възприятия - точно питане към Гилиъм си е ;Р

Къде си личало, че момиченцето възприема и реалността? Ами навсякъде!!! Ако се замислите, дори нямаше почти НИЩО нереално в тоя филм. Единственото изключение беше когато едната кукла оживя плюс два-три операторски трика с морета, които бяха покрай играта със заглавието. Момиченцето не определи Мистик като приятелка, определи я като "глава на кукла". Това ли е нереалният й измислен свят? Напротив! Именно двойнствеността на възприятията на георинята беше за мен ключовият похват за реалистичното поведение на момиче в такава среда и при такива събития. При Торн явно е сработило по точно обратния начин, но понеже аз лично съм на мнение, че всеки, който е харесал някой спорен филм, е значително по на далавера от всеки, който не е, проблемът, мисля, си остава за Торн :)

Единственият слаб момент в цялата работа беше упоритата й липса на реакции покрай баща й - горе-долу едно от малкото неща, които бяха в дисонанс в тоя филм.

Колкото до последния момент с очите, които се разтопиха като светулки - стегнете се де. Беше си операторска красотичка и пак заигравка с темата за светулките. Нека не търсим телета под вола :)
Last edited by Moridin on Mon Mar 12, 2007 11:51 pm, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Mar 12, 2007 11:35 pm

Хора, пазете се от Танкер Танго. Филмът е ужасен - направо Кенгуруто на този Фест. Некохерентен сюжет, неубедителни и неадекватни герои, хаотично действие, грозни ефекти и липса на каквато и да било логика. За Бога, спесете мозъчните си клетки, има и по-добри начини да ги убиете.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 12, 2007 11:39 pm

бтв Кенгурото май си го има и на тоя фест ;р
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Mar 12, 2007 11:39 pm

Стига спойлете за Tideland, моля ви. Поне до утре, когато и аз ще го гледам.

(Мор: сори, Дем :( Искаш ли да скрия спойлерите, или вече си ги изчел?)

Anyway, засега фестът в Пловдив върви прекрасно за мен. Всичките 5 филма, които съм изгледал досега, ми харесаха много.
Големият шеф на Ларс фон Триер е брилянтна комедия. Едновременно страхотно забавна (съдържа примерно най-смешната секссцена, която някога съм гледал) и имащ няколко добре развити сериозни идеи. Героите са най-откачената и симпатична сбирщина ненормалници, на които съм попадал напоследък.

Американският приятел на Вендерс, макар и определено по-слаб от Париж, Тексас и криле на желанието, също се оказа много качествен. Сюжетът малко издиша във втората половина на филма, но пък визията е впечатляваща през цялото време.

Днес гледах пък Вятърът в ечемичените ниви, и пак бях много доволен. Страхотен филм във всяко едно отношение, и адски силно въздействащ.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Mar 12, 2007 11:58 pm

Morgana wrote: Аз май нацелих 2-та най-смахнати филма на този Фест - Tideland и Inland Empire.
За Tideland ще ви изчакам да го гледате щото не ми се пише със спойлертага, а и много искам да прочета някои ваши мнения преди да кажа нещо аз самата. Но много зрители се изнесоха от киносалана на средата на филма. Разбирам ги. И на мен ми се искаше.
Spoiler: show
Гаден филм от началото до края
Inland Empire вече беше доста по-добре. Типичен филм на Линч - объркана история, реалност, видения и сънища оплетени в едно, какво стана и каква беше връзката м/у героите може и да разбера след няколко дни размисъл. Филмите на Линч винаги започват да ми харесват няколко дни след като съм ги гледала. Но винаги ми харесват.

Приятно гледане на Tideland. :wink:
Mor, къде тук пише "половината" зрители? :? "Много" не е = на "половината". Въпросите ми относно Тайдланд бяха чисто риторични и въобще не са насочени към Гилиъм, най-малкото, защото филмът е по книга и ако трябва наистина да задавам въпроси щяха да са към автора. Хора, чели тази книга, твърдят, че тя е също толкова смущаваща колкото и филма. Ерго въпроси към Гилиъм нямам. Жалко, че си схванал напълно погрешно всички мои постинги по темата.

Dem, щях да ти препоръчам Американският приятел. Аз не можах да го гледам, но ми казаха, че е хубав. Съжалявам, че не можах да гледам Големият шеф, видях му трейлър на Феста и реших, че си струва, но нямах време за него.
pulled out

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Mar 13, 2007 12:00 am

Коя е таз книга? Сори за това с "половината", моя грешка :(
За другото - ммм въпрос на изразяване явно :twisted: :P
This is it. Ground zero.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Mar 13, 2007 12:05 am

Същата като филма - Tideland с автор Mitch Cullin
pulled out

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 13, 2007 10:01 am

Не знам, мене Големият шеф ми е толкова отвратително НЕсмешен на ниво трейлър, че мисля просто да скипна. А за Вятъра и аз ти казах, че е супер :)