Доматите не е просто сайт, а събирателна на всички специализирани такива. Оценката е средна от 150-200 ревюта.
Всички? Бре, аз все си мислех, че в Интернет има повече от 150 сайта за киноревюта и че английският не е единственият език на света.

И в крайна сметка това е мнението на 150 човека, много от които не разбират кой знае колко от кино (включени са и ревюта от разни вестничета от селски тип по американските мащаби). Не виждам защо трябва да го приемам като последна инстанция.
Епизод 3 има по-висока оценка от Епизод 2 точно защото е значително по-добре като сценарий. (Поне се случва нещо съществено и смислено) Другото е същото.
Смислено? Let's agree to disagree.
Аз лично си обяснявам високите оценки най-вече с това, че Star Wars видят ли Дарт Вейдър с костюма и тежкото дишане, дори и за секунди само, и нещо им става.
Герой за мен има много слаб сценарий. Първо, целият начин, по който е разказана историята, е грубо откраднат от Рашомон на Куросава, с тази разлика, че в Рашомон от този похват имаше смисъл, а тук е просто gimmick. Второ, сценарият е груба пропаганда - "Най-важно е единството на държавата и силната централна власт, дори когато за това трябва да се избият милиони", нещо, с което аз определено имам проблеми като послание.