Pan's Labyrinth/Tideland

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Super M
Warmage

Pan's Labyrinth/Tideland

Post by Super M » Thu Dec 07, 2006 3:50 pm

Тези филми съм ги сложил в една тема, защото са доста необичайни като същевременно и в двата главната героиня е малко странно момиченце :), но могат да се обсъждат и поотделно.

Аз искам само да кажа, че имах възможност да ги гледам в разстояние от няколко дена и неусетно ме предразположиха към правенето на съпоставка.

Tideland е на Тери Гилиъм. Предупредиха ме, че не бил за всеки вкус и аз подходих с определени очаквания, но сега ще си призная, че въпреки подготовката (вярно, че и доста ми се спеше) успях да гледам само първата половина. Около час имах надеждата, че нещо ще се случи, че ще се появи сюжет и т.н. ама надеждите ми не се оправдаха. Нито някои по-брутални и тежки сцени в началото ме обезкуражиха, нито сънят беше основната причина да се откажа. Филмът беше просто скучен, НО беше доста добре заснет! Явно е, че Тери е добър режисьор. Ако втората половина е много по-различна може да се окаже, че съм сгрешил в преценката си. Поправете ме!

Pan's Labyrinth е от онези филми (малко като Neverwas) в които не си съвсем сигурен дали следиш съня/въображението на някой от героите или реалността наистина е доста необичайна. Паралелно се движеха две сюжетни линии като едната проследява фрагменти от гражданската война в Испания (зъл капитан, представител на режима на Франко, се бори срещу комунистическата съпротива в почти безлюдна горска местност). Другата сюжетна линия е посветена на едно момиченце поставено в центъра на споменатите горе събития, което, обаче, има да решава собствени задачи. Оказва се, че тя е преродената принцеса на Подземния свят и трябва да премине успешно три доста опасни и неприятни изпитания, за да докаже себе си. Филмът става някаква доста интересна смесица от военно-историческа драма и фентъзи като до последно не е съвсем ясно коя е водещата линия и има ли такава. Повече няма да пиша, за да избегна spoiler-ите. Този филм ме прикова от началото до края и никак не съжалявам, че му посветих два часа. Я, кажете вие какво мислите?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Dec 07, 2006 3:53 pm

Не съм ги гледал, ама трейлърът на Лабиринта е брутален :)
This is it. Ground zero.

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Dec 07, 2006 5:26 pm

Super M, El laberinto del fauno от Guillermo Del Toro е втората част на трилогия посветена на испанската цивилна война.
Първата се казва El espinazo del diablo и на мен много ми хареса също! И сме в очакване на третата. :mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Dec 08, 2006 12:19 pm

Мерси Бая! не бях чувал за това - свалих си го вече другия и ще го гледам! :D

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Dec 08, 2006 7:00 pm

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Dec 11, 2006 3:51 pm

Super M wrote:Мерси Бая! не бях чувал за това - свалих си го вече другия и ще го гледам! :D
Моля!!! Un placer ayudar! :mrgreen:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 11, 2006 4:15 pm

Уф кажете го на български веднъж че е "Страната на приливите" :P Дърпам го ся.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Wed Dec 13, 2006 8:36 pm

Напълно съм съгласна с това, че "Tideland" не е за всеки вкус. И, че почти няма действие също е вярно. Но (винаги има по едно "но") не бях попадала на такъв филм много отдавна.
Това е един от онези, приличащи на картини филми, които можеш да гледаш отново и отново без да ти омръзне и всеки един момент да намираш по нещо ново. Знам как звучи отстрани, но съм буквално влюбена в този филм. Прекрасен е. Има нещо от "Аризонска мечта" в него. И много от "Алиса в страната на чудесата" има вътре. И нещо хипарско.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Dec 21, 2006 6:01 pm

El espinazo del diablo <--- а, въпросната първа част някой да я е виждал със субтитри на български или английски по тракърите/бг сървърите(или тракъри)? :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Thu Dec 21, 2006 6:33 pm

Димеее, :lol: ! Може да успея да ти я намеря на испански, с англииски субтитри! Казвай ... :mrgreen: