Признавам си, че имах всички причини да мразя такъв филм - но той ме обезоръжи и буквално ме смачка, плаках на два пъти. Отсега чакам следващото на Куарон...
"Децата на хората"
"Децата на хората"
Добри премиери тази седмица.
Препоръчвам, дори само заради привилегията да го гледаме два месеца преди световната премиера. 
Признавам си, че имах всички причини да мразя такъв филм - но той ме обезоръжи и буквално ме смачка, плаках на два пъти. Отсега чакам следващото на Куарон...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
- herairness
- Jaghut Tyrant
Този филм щеше да мине съвсем незабелязано за мен, ако не бях видяла негов трейлър когато ходих да гледам Огън в кръвта. Наистина дори не бях чувала за него, а уж се интересувам от кино и следя новите заглавия. Както и да е. За какво става дума във филма. Лондон, 2027 година. Британия е залята от нелегални емигранти и правителсгвото е предприело крайни мерки за да се справи с проблема – нелегалните са събирани в клетки, пазени от тежко въоръжени полицаи, от където ги натоварват на автобуси и ги откарват в специални бежански лагери. Картината е наистина потресаваща. Повече от ясно е, че когато властите предприемат бруталните мерки, ще се появи и съпротива в лицето на различни нелегални организации. На този фон се добавя проблем засягащ цялото човечество – вече 18 години не се раждат деца. Бившата съпруга на Тео Фарън, Джулиан, се свързва с него и го моли да изведе едно момиче, имигрантката Кий, до проекта Човечество. Момичето е много важно и непременно трябва да бъде опазено живо.
Честно казано и аз не съм съвсем сигурна кое събитие на кое беше фон. Имигрантския проблем в GB съществува и сега ( http://banks.dir.bg/2006/11/20/news964227.html ), та нищо чудно до 2027 да достигне размерите показани във филма. Относно раждаемостта, засега май не ни грози такава опасност, но знае ли човек. Що се отнася до самия филм, впечатленията ми не са еднозначни. Не обичам апокалиптичните представи за развитието на света. Не обичам и военни филми, а във втората си част, Децата на хората си беше почти такъв. Много брутален, но и много трогателен с отворен финал. Невероятно добри образи, перфектно изпълнение на Клайв Оуен, не мога да не му го призная, макар този актьор да не е сред любимците ми..
Препоръчвам да се гледа.
P.S. В сцената на първата сбирка на Рибите, когато избираха нов водач някой каза нещо и публиката в залата избухна в смях. Аз май бях единствината, която не разбра какво казаха. Моля някой ако е разбрал въпросната реплика, да мe извади от неведението. Thx.
Честно казано и аз не съм съвсем сигурна кое събитие на кое беше фон. Имигрантския проблем в GB съществува и сега ( http://banks.dir.bg/2006/11/20/news964227.html ), та нищо чудно до 2027 да достигне размерите показани във филма. Относно раждаемостта, засега май не ни грози такава опасност, но знае ли човек. Що се отнася до самия филм, впечатленията ми не са еднозначни. Не обичам апокалиптичните представи за развитието на света. Не обичам и военни филми, а във втората си част, Децата на хората си беше почти такъв. Много брутален, но и много трогателен с отворен финал. Невероятно добри образи, перфектно изпълнение на Клайв Оуен, не мога да не му го призная, макар този актьор да не е сред любимците ми..
Препоръчвам да се гледа.
P.S. В сцената на първата сбирка на Рибите, когато избираха нов водач някой каза нещо и публиката в залата избухна в смях. Аз май бях единствината, която не разбра какво казаха. Моля някой ако е разбрал въпросната реплика, да мe извади от неведението. Thx.
pulled out
Хехе, ако това ти е причината, ще останеш... стреснатаElayne wrote:Аз мислех да го гледам САМО заради Джулиян Муур, която просто обожавам, та сега съвсем ме убеди, че трябва да му се хвърли едно око.
Да се включа и аз, филмът е СТРАХОТЕН. Зверски натуралистичен, но не и самоцелно, сниман като документален, но не дразнещо. И с възможно най-качествения фокус на повествованието - един отруден, смачкан от живота обикновен човечец, ужасен до смърт. Изигран, както можем да предположим, великолепно от Оуен. Никакви изхвърляния в клишета, никакви "прости" решения... Просто зверски качесвен филм, но се съмнявам да го гледам пак. Някак... не е за втори път.
А сега @ Моргана
Не мисля, че във филма имаше "апокалиптична представа" за бъдещето. Напротив, макар и отворен, финалът все пак дава някаква надежда. Според мен основното усещане е за безнадежност и отчаяние. Адски кадърно пресъздадени, между другото
И определено не смятам, че емигрантският проблем беше в центъра. Нито пък военните действия във втората половина.
And you can't dance with a devil on your back...
Roland, дано да не си ходил да гледаш този филм само, за да можеш с чиста съвест да се заядеш с мен. 
Ми аз пък смятам, че е така както съм написала щом като съм го написала, така че това "А сега @ Моргана" е напълно излишно. Какъв е смисъла да се обръщаш към мен и какво очакваш да ти отговоря? Нито съм казала, че имигрантския проблем е в центъра, нито че водещи са били военните действия. Само казах, че ги има. А откакто Кий и Тео влязоха в лагера, си имаше точно и предимно бойни действия, което си беше чиста война. Ся ти ако си възприел тази часг от филма по друг начин...
"Основното усещане е за безнадежност и отчаяние" но "все пак дава някаква надежда".
P.S. Как да разбирам 3-те емотикона след ника ми, че аз нещо не схващам чувството, което изразяват.
Ми аз пък смятам, че е така както съм написала щом като съм го написала, така че това "А сега @ Моргана" е напълно излишно. Какъв е смисъла да се обръщаш към мен и какво очакваш да ти отговоря? Нито съм казала, че имигрантския проблем е в центъра, нито че водещи са били военните действия. Само казах, че ги има. А откакто Кий и Тео влязоха в лагера, си имаше точно и предимно бойни действия, което си беше чиста война. Ся ти ако си възприел тази часг от филма по друг начин...
"Основното усещане е за безнадежност и отчаяние" но "все пак дава някаква надежда".
P.S. Как да разбирам 3-те емотикона след ника ми, че аз нещо не схващам чувството, което изразяват.
pulled out
- Lubimetz13
- Mistborn
Бе иззяпах го, ма така или иначе го гледах в един ден с Neverwas и малко издиша за суперлативи некви чак. Стаа. 
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra