"Децата на хората"

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
shayhiri
Elder God

"Децата на хората"

Post by shayhiri » Thu Nov 16, 2006 12:31 am

Добри премиери тази седмица. :) Препоръчвам, дори само заради привилегията да го гледаме два месеца преди световната премиера. 8-)
Признавам си, че имах всички причини да мразя такъв филм - но той ме обезоръжи и буквално ме смачка, плаках на два пъти. Отсега чакам следващото на Куарон...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Thu Nov 16, 2006 10:03 am

Ще се гледа, предполагам - пък и Куарон успя да направи дори и от Хари Потър доста гледаем филм, така че човекът определено има талант ...
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Nov 16, 2006 10:21 am

Аз мислех да го гледам САМО заради Джулиян Муур, която просто обожавам, та сега съвсем ме убеди, че трябва да му се хвърли едно око.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Nov 16, 2006 1:54 pm

стои и чака ред на харда,ама определено ще се гледа де :D
Image

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Mon Nov 20, 2006 5:16 pm

Този филм щеше да мине съвсем незабелязано за мен, ако не бях видяла негов трейлър когато ходих да гледам Огън в кръвта. Наистина дори не бях чувала за него, а уж се интересувам от кино и следя новите заглавия. Както и да е. За какво става дума във филма. Лондон, 2027 година. Британия е залята от нелегални емигранти и правителсгвото е предприело крайни мерки за да се справи с проблема – нелегалните са събирани в клетки, пазени от тежко въоръжени полицаи, от където ги натоварват на автобуси и ги откарват в специални бежански лагери. Картината е наистина потресаваща. Повече от ясно е, че когато властите предприемат бруталните мерки, ще се появи и съпротива в лицето на различни нелегални организации. На този фон се добавя проблем засягащ цялото човечество – вече 18 години не се раждат деца. Бившата съпруга на Тео Фарън, Джулиан, се свързва с него и го моли да изведе едно момиче, имигрантката Кий, до проекта Човечество. Момичето е много важно и непременно трябва да бъде опазено живо.

Честно казано и аз не съм съвсем сигурна кое събитие на кое беше фон. Имигрантския проблем в GB съществува и сега ( http://banks.dir.bg/2006/11/20/news964227.html ), та нищо чудно до 2027 да достигне размерите показани във филма. Относно раждаемостта, засега май не ни грози такава опасност, но знае ли човек. Що се отнася до самия филм, впечатленията ми не са еднозначни. Не обичам апокалиптичните представи за развитието на света. Не обичам и военни филми, а във втората си част, Децата на хората си беше почти такъв. Много брутален, но и много трогателен с отворен финал. Невероятно добри образи, перфектно изпълнение на Клайв Оуен, не мога да не му го призная, макар този актьор да не е сред любимците ми..

Препоръчвам да се гледа.

P.S. В сцената на първата сбирка на Рибите, когато избираха нов водач някой каза нещо и публиката в залата избухна в смях. Аз май бях единствината, която не разбра какво казаха. Моля някой ако е разбрал въпросната реплика, да мe извади от неведението. Thx.
pulled out

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Tue Nov 21, 2006 4:55 pm

Ами ако ви харесва сегашният, опитайте и предишният на Alfonso Cuarón - Y tu mamá también! Определено не е екшън, но на мен ми се стори прекрасен.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Nov 21, 2006 10:29 pm

Elayne wrote:Аз мислех да го гледам САМО заради Джулиян Муур, която просто обожавам, та сега съвсем ме убеди, че трябва да му се хвърли едно око.
Хехе, ако това ти е причината, ще останеш... стресната ;)

Да се включа и аз, филмът е СТРАХОТЕН. Зверски натуралистичен, но не и самоцелно, сниман като документален, но не дразнещо. И с възможно най-качествения фокус на повествованието - един отруден, смачкан от живота обикновен човечец, ужасен до смърт. Изигран, както можем да предположим, великолепно от Оуен. Никакви изхвърляния в клишета, никакви "прости" решения... Просто зверски качесвен филм, но се съмнявам да го гледам пак. Някак... не е за втори път.

А сега @ Моргана :twisted: :twisted: :twisted: :

Не мисля, че във филма имаше "апокалиптична представа" за бъдещето. Напротив, макар и отворен, финалът все пак дава някаква надежда. Според мен основното усещане е за безнадежност и отчаяние. Адски кадърно пресъздадени, между другото :)

И определено не смятам, че емигрантският проблем беше в центъра. Нито пък военните действия във втората половина.
And you can't dance with a devil on your back...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Wed Nov 22, 2006 9:49 pm

Roland, дано да не си ходил да гледаш този филм само, за да можеш с чиста съвест да се заядеш с мен. :lol:

Ми аз пък смятам, че е така както съм написала щом като съм го написала, така че това "А сега @ Моргана" е напълно излишно. Какъв е смисъла да се обръщаш към мен и какво очакваш да ти отговоря? Нито съм казала, че имигрантския проблем е в центъра, нито че водещи са били военните действия. Само казах, че ги има. А откакто Кий и Тео влязоха в лагера, си имаше точно и предимно бойни действия, което си беше чиста война. Ся ти ако си възприел тази часг от филма по друг начин...

"Основното усещане е за безнадежност и отчаяние" но "все пак дава някаква надежда". :roll:

P.S. Как да разбирам 3-те емотикона след ника ми, че аз нещо не схващам чувството, което изразяват.
pulled out

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Wed Nov 22, 2006 10:12 pm

Пийпъли, вътъфъ? Обичайте се!

Както и да е, на мен филмът ми беше леко скучноват и, честно казано, не разбирам с какво толкова ви е впечатлил. Хубав беше, но не чак шедьовър...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 22, 2006 10:55 pm

Бе иззяпах го, ма така или иначе го гледах в един ден с Neverwas и малко издиша за суперлативи некви чак. Стаа. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Nov 28, 2006 6:56 pm

Гледахме го с Никола преди малко филма - брутален е, на мен много ми хареса!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around