Сега не знам за вас, но според мен причиняването на телесна повреда на малолетни трябва да се води престъпление, а не религия.Над 200 деца от Кърджали и региона дойдоха в джамията за традиционния мюсюлмански ритуал сюнет – обрязване на краекожието.
Момчетата, които се подложиха на процедурата са на възраст от 3 до 17 години.
Ритуалът е безплатен и се организира от Главното мюфтийство в България.
Вече няколко години обрязването в Кърджали се извършва от Лютви Мехмед, който твърди, че манипулацията отнема минута и децата не изпитвали болка.
Това законно ли е?
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Това законно ли е?
http://www.dnes.bg/article.php?id=29148
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- The Dragon
- Elder God
Еми не, виж, не са минали хора да ги отвлекат от креватчетата - родителите им са ги завели, пък родителите евентуално знаят какво правят. Ако ще броим това за престъпление, и дупченето на ушите трябва да е престъпление :) пък май не е...
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know
Tell me why your eyes weep, I really want to know
Разправят, че било полезно всъщност. Поне за тези хора, които живеят по пустините и нямат водопровод. Спасявало от разни възпаления и прочее. Хигиена - нищо религиозно няма тука.
Имам един приятел, българин, който съвсем доброволно отиде да си го обрежат, щото било по-хигиенично.
Между другото, въпросната кожичка си е проблем по цял свят - някои педиатри съветват при бебетата да се дърпа назад от време на време, за да почне да се отделя добре от главичката на пениса. Иначе човекът можел да развие фимоза (май така се казваше) и така или иначе да стигне до обрязване в зряла възраст. Възпаленията са доста чести също, дори в страни с висок жизнен стандарт - просто в началните години от живота, докато човек все още се напикава и нааква, тея части от тялото му стоят по-дълго в контакт с урината и изпражненията и под тази кожичка много лесно могат да се завъдят болестотворни микроби. Питайте майките си какво са правили с пишките ви като малки
Не си го спомняте, ама бая грижа е била положена по вас. Майка ми все разправя, че мъжете се гледат трудно, като пуйчета 
Имам един приятел, българин, който съвсем доброволно отиде да си го обрежат, щото било по-хигиенично.
Между другото, въпросната кожичка си е проблем по цял свят - някои педиатри съветват при бебетата да се дърпа назад от време на време, за да почне да се отделя добре от главичката на пениса. Иначе човекът можел да развие фимоза (май така се казваше) и така или иначе да стигне до обрязване в зряла възраст. Възпаленията са доста чести също, дори в страни с висок жизнен стандарт - просто в началните години от живота, докато човек все още се напикава и нааква, тея части от тялото му стоят по-дълго в контакт с урината и изпражненията и под тази кожичка много лесно могат да се завъдят болестотворни микроби. Питайте майките си какво са правили с пишките ви като малки

Глупости! Никога не съм имал проблеми с тва нещо. Възпаления, микроби.... ми като не се къпят се обрязватAmelia wrote:Разправят, че било полезно всъщност. Поне за тези хора, които живеят по пустините и нямат водопровод. Спасявало от разни възпаления и прочее. Хигиена - нищо религиозно няма тука.
Между другото, въпросната кожичка си е проблем по цял свят - някои педиатри съветват при бебетата да се дърпа назад от време на време, за да почне да се отделя добре от главичката на пениса. Иначе човекът можел да развие фимоза (май така се казваше) и така или иначе да стигне до обрязване в зряла възраст. Възпаленията са доста чести също, дори в страни с висок жизнен стандарт - просто в началните години от живота, докато човек все още се напикава и нааква, тея части от тялото му стоят по-дълго в контакт с урината и изпражненията и под тази кожичка много лесно могат да се завъдят болестотворни микроби. Питайте майките си какво са правили с пишките ви като малкиНе си го спомняте, ама бая грижа е била положена по вас. Майка ми все разправя, че мъжете се гледат трудно, като пуйчета