Това законно ли е?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
The Dragon
Elder God

Това законно ли е?

Post by The Dragon » Sun Oct 29, 2006 1:54 am

http://www.dnes.bg/article.php?id=29148
Над 200 деца от Кърджали и региона дойдоха в джамията за традиционния мюсюлмански ритуал сюнет – обрязване на краекожието.

Момчетата, които се подложиха на процедурата са на възраст от 3 до 17 години.

Ритуалът е безплатен и се организира от Главното мюфтийство в България.

Вече няколко години обрязването в Кърджали се извършва от Лютви Мехмед, който твърди, че манипулацията отнема минута и децата не изпитвали болка.
Сега не знам за вас, но според мен причиняването на телесна повреда на малолетни трябва да се води престъпление, а не религия.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 29, 2006 2:43 am

Бе то по тая логика и присаждането на цици трябва да е подсъдно...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Oct 29, 2006 2:49 am

Тук по скоро става дума за това, че са малолетни. Аз поне не знам за 3 годишна да си е присадила силикон.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Syberian
Misting

Post by Syberian » Sun Oct 29, 2006 6:50 am

Еми не, виж, не са минали хора да ги отвлекат от креватчетата - родителите им са ги завели, пък родителите евентуално знаят какво правят. Ако ще броим това за престъпление, и дупченето на ушите трябва да е престъпление :) пък май не е...
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Oct 29, 2006 9:36 am

Разправят, че било полезно всъщност. Поне за тези хора, които живеят по пустините и нямат водопровод. Спасявало от разни възпаления и прочее. Хигиена - нищо религиозно няма тука.
Имам един приятел, българин, който съвсем доброволно отиде да си го обрежат, щото било по-хигиенично.
Между другото, въпросната кожичка си е проблем по цял свят - някои педиатри съветват при бебетата да се дърпа назад от време на време, за да почне да се отделя добре от главичката на пениса. Иначе човекът можел да развие фимоза (май така се казваше) и така или иначе да стигне до обрязване в зряла възраст. Възпаленията са доста чести също, дори в страни с висок жизнен стандарт - просто в началните години от живота, докато човек все още се напикава и нааква, тея части от тялото му стоят по-дълго в контакт с урината и изпражненията и под тази кожичка много лесно могат да се завъдят болестотворни микроби. Питайте майките си какво са правили с пишките ви като малки :) Не си го спомняте, ама бая грижа е била положена по вас. Майка ми все разправя, че мъжете се гледат трудно, като пуйчета :)
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Oct 29, 2006 10:59 am

Всъщност, верно е полезно, а освен това е и законно, стига ритуалът да се извърша от медицинско лице.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

inkheart
Paragon

Post by inkheart » Tue Oct 31, 2006 11:15 am

Amelia wrote:Разправят, че било полезно всъщност. Поне за тези хора, които живеят по пустините и нямат водопровод. Спасявало от разни възпаления и прочее. Хигиена - нищо религиозно няма тука.
Имам един приятел, българин, който съвсем доброволно отиде да си го обрежат, щото било по-хигиенично.
Между другото, въпросната кожичка си е проблем по цял свят - някои педиатри съветват при бебетата да се дърпа назад от време на време, за да почне да се отделя добре от главичката на пениса. Иначе човекът можел да развие фимоза (май така се казваше) и така или иначе да стигне до обрязване в зряла възраст. Възпаленията са доста чести също, дори в страни с висок жизнен стандарт - просто в началните години от живота, докато човек все още се напикава и нааква, тея части от тялото му стоят по-дълго в контакт с урината и изпражненията и под тази кожичка много лесно могат да се завъдят болестотворни микроби. Питайте майките си какво са правили с пишките ви като малки :) Не си го спомняте, ама бая грижа е била положена по вас. Майка ми все разправя, че мъжете се гледат трудно, като пуйчета :)
Глупости! Никога не съм имал проблеми с тва нещо. Възпаления, микроби.... ми като не се къпят се обрязват :)))

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 31, 2006 11:34 am

Намалява чувствителността на нервните окончания и съответно води до по-голяма издръжливост при младите любовчии :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 31, 2006 11:46 am

И до по-осезаема импотентност при старите?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 31, 2006 12:43 pm

Ъхъ. Пък и ху да фак ше замени чувствитлност за издържливост?
And you can't dance with a devil on your back...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Oct 31, 2006 1:12 pm

Roland wrote:Ъхъ. Пък и ху да фак ше замени чувствитлност за издържливост?
И на мен ми е много любопитно :), ма може би зависи от издържливостта.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 31, 2006 1:13 pm

Ми че чувствителността не пада чак пък толкоз, а и кат се замислиш, ако цял живот не си познавал друго? :)

Все пак цяла Америка така живее, пък те са си стари перверзници, та...

Импотентността на стари години бтв не зависи чак толкова от чувствителността на нервите.
This is it. Ground zero.