Що ли ти трябваше да викаш Кра... Любимеца а?

И все пак врачката ко ти е напраила? Да не каза - ВИЖДАМ ЧУДОООО

А за орландо - да се потопим в спомени

http://www.shadowdance.info/800Broeve/B ... rlando.htm
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Тука нещо масивно ми се губи, втф?shayhiri wrote:Замислихте ли се, например, какво ще се случи когато Барбоса отново застане очи в очи с Дейви Джоунс, след като навремето е "отвлякъл" любимата му Тиа Далма? И че Дейви всъщност ще се окаже на наша страна във финалното противопоставяне срещу ИИК?
Което не ми пречи да немея пред безсмислието на цялото упражнение.shayhiri wrote:"Сделката" със стоте души беше просто номер за заблуда на Дейви, който да спечели време на Джак докато Уил свие ключа.
Играта Boktai беше създадена за такива хора... На твое място щях да изляза на една дълга разходка. Така де, не се обиждай, но се вживяваш малко повече от необходимото.shayhiri wrote:Колкото до Уил - аз също не си падам по Орландо, естествено. Е и? Героят му (протагонист, все пак) има важно място в тази история. Нали не смяташ, че Тиа Далма случайно използва фразата "touch of destiny"? И че просто го е сваляла?Уил е тръгнал по опасен и мрачен път и аз лично вече съм достатъчно заинтригуван, за да искам да видя до къде ще го отведе...
Ти така си мислиш. Ся, извинявай, ама аз искри нито в първия, нито във втория филм не видях. Само някакви актьори, пънещи се да изглеждат все едно не ги е гнус да се целуват. Въпрос на лична гледна точка, нали.shayhiri wrote:Лиз и Джак? Ми те искрите прехвърчаха яко още в първия филм!
Което безпроблемно се вписва в определението ми за заплетена претрупаност. Дори не се наложи аз да изтъквам "обърканите зрители"...shayhiri wrote:Очевидно е, че историята - ако не токлова дълбока сама по себе си - е значително по-дълбока от това, което обърканите зрители на средната част на трилогията възприемат на първо гледане.
Ъъъ... Не?shayhiri wrote:Замислихте ли се, например, какво ще се случи когато Барбоса отново застане очи в очи с Дейви Джоунс, след като навремето е "отвлякъл" любимата му Тиа Далма? И че Дейви всъщност ще се окаже на наша страна във финалното противопоставяне срещу ИИК?
Именно, именно. Виж как се разбираме.shayhiri wrote:Островът на канибалите, обаче, силно залита в обратната посока...
Моите отношения със Спархоук, ако изобщо можем да наречем няколкото жилещи обиди по мой беззащитен адрес "отношения", никога не са достигали емоционалния интензитет, на който се радват някои от другите хора в този форум, но дори аз няма как да не се изхиля при словосъчетанието "сумарна стойност". Изобщо не възнамерявам да ти соча класации и приходи, ако на това си се надявал... И да, все още държа на първоначалната си реакция, каквато и да беше тя.shayhiri wrote:Любимец, ако все още държиш на първоначалната си реакция на твърдението ми относно Тед и Тери, очаквам да ми цитираш друг утвърден тандем, чиито заслуги засенчват сумарната стойност на сценариите на "Аладин", "Маската на Зоро", "Шрек", "Карибски пирати" и т.н.
А пък аз се опасявам, че това е доста смешно твърдение и думата "безупречен" вече си е достатъчно пресилване, че да се ровиш в речника за по-силни прилагателни...shayhiri wrote:(Между другото, опасявам се, че всеки един от горните сценарии е безупречен (ще признаеш, че има доста по-силни думи) - в смисъл: върши си чудесно работата и няма в какво толкова да го упрекнеш.)
Първо, тези филми не са трилогия, колкото и да ги наричат така продуцентите, решили да изкарат още лесни парички от печелившата формула - става въпрос за обикновени продължения. Нещо, което не е замислено като първа част от три няма как да се направи да изглежда като такава, нямаше и нужда.shayhiri wrote:Очевидно е, че историята - ако не токлова дълбока сама по себе си - е значително по-дълбока от това, което обърканите зрители на средната част на трилогията възприемат на първо гледане. Замислихте ли се, например, какво ще се случи когато Барбоса отново застане очи в очи с Дейви Джоунс, след като навремето е "отвлякъл" любимата му Тиа Далма? И че Дейви всъщност ще се окаже на наша страна във финалното противопоставяне срещу ИИК? Още много такива мисли ми се въртят, но да не кажете, че ви спойлвам третата част. Чието действие, разбира се, ще се развива в Сингапур и може би дори в моряшкото Чистилище (at world's end)...
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Нищо лично, но я сеshayhiri wrote:Ghibli, не знам вие как се сдобивате с информация по въпроса (ако изобщо го правите, де - щом ме гледате толкова учудено като ви казвам някои от нещата, които ще се случат в продължението) - но на мен това ми е работата откакто се помня: да нищя истории. При положение, че "хванах" края на "6-то чувство" на петата-десетата минута, трябваше да съм сляп, за да не видя поне част от камарата "жокери" в "Пиратите".
shayhiri wrote:Ghibli, не знам вие как се сдобивате с информация по въпроса (ако изобщо го правите, де - щом ме гледате толкова учудено като ви казвам някои от нещата, които ще се случат в продължението) - но на мен това ми е работата откакто се помня: да нищя истории. При положение, че "хванах" края на "6-то чувство" на петата-десетата минута, трябваше да съм сляп, за да не видя поне част от камарата "жокери" в "Пиратите".
Естествено, че не мога да знам със сигурност какво ще стане, защото не пиша аз сценария. (В такъв случай пък нямаше да ви кажа - спойлерите са недопустими.) Но в хубавите истории сценарият "сам се пише" и е подвластен на неписани правила. И тъй като - както стана въпрос - историята е дело на истински професионалисти, мога да съм сигурен, че правилата ще бъдат спазени. Седми май наближава, можем да продължим разговора тогава.
Откъде тръгна и докъде стигна ... Shayhiri, човече, ако човек се абстрахира от заглавието на филма, ще си помисли че обсъждаш някаква велика световна класика, като "Седемте самураи" на Куросава, например! В крайна сметка това не си е нищо повече от поредния летен blockbuster. И колкото и задълбочен анализ се опитваш да му сложиш, той ще си остане нищо повече от филм за лятно забавление. В последното няма нищо лошо, ама някак си усилията да се разнищят мотивацията на героите ми се струват доста излишни.shayhiri wrote:Гибли, всичко си е във филма. Нужни са, обаче, креативен интелект и непредубедено съзнание. (Какъв, например, беше смисълът на казаното от "кораловия човек" в трюма на "Холандеца" и защо всъщност Джак не позволи на Уил да прониже сърцето?) И докато в липса на първото няма да ви обвиня, второто очевидно ви липсва в случая.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests