Влязохме в НАТО... май...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Sat Mar 20, 2004 10:32 am

Не, и в крайна сметка Русия не е показала никакви претенции за завладяването на света.
Интернет е факт и се използва за цивилни цели.
Те парите са си пари, можеха да ги дават и за разработки, без да минават през военните централи.
:shock:

Е те тук беше прав Роланд в статията си. Поколението под 26-27 години е абсолютно скарано с причино-следствената връзка. История ? Блахх. Дай им да консумират. Кое, как, кога, защо... Не е интересно. Има само тук и сега. От нас започва всичко. Русия е демокрация. Интернет е факт.Американците са тъпи. Всичко расте по дърветата. Точка.
Имаме още и страничният ефект, че технологиите се разработват главно от военните
Чедо, ти пак си баеш ли баеш. Не е страничен ефект. Обратното е. Войната движи света напред / наред с мързела :D / . Технологиите не се разработват ГЛАВНО от военните, а ПЪРВО и ЗА военни цели !

Тъпи са военните. Войната е безмислена. Ами значи ти зачеркваш от историята милионите жертви на Втората Световна Война, които са загинали само за да може прекрасният ти задник да си седи спокойно на столчето и да ползва интернет в мир. Та нали тогава технологиите изживяват невиждан подем и за години напред се установява условен мир. И тъпите Американци имат незначително участи в това. Плана Маршал дали ти говори нещо? И вместо да сме малко от малко благодарни, ние какво правим? Консумираме си. Това е наше право. Майната и на историята, майната и на войната . Peace ! Да живее Че !

Тук е основният морален проблем.

Та млади Моридине, защо не направиш като някои доблестни свои колеги? Откажи се от всичко тъпо и американско. Ето, има вече арабска Кола :D Не използвай тъпия интернет ! Бори се за правата на индивида без да използваш постиженията на нищожествата, наречени американци.
Къде ми е виаграта ?

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Sat Mar 20, 2004 11:10 am

Ей, вярно било, че като се заговори за политика, и човек става за резил. Аз поне не претендирам да разбирам нещо в областта и мога да ръся глупости с чиста съвест :)

Благодарност? Хубаво би било да имаше такова нещо в междудържавните отношения, действия, заслужаващи благодарност...

Турин, специално за атентатите в САЩ - терористите бяха саудитци, в резултат нападнаха Афганистан. Може и да изпускам нещо, разбира се.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

dino
Smallfolk
Posts: 3
Joined: Sat Mar 20, 2004 10:46 am

Post by dino » Sat Mar 20, 2004 11:10 am

Ама темата ли залитна в неправилна посока или не я прочетох цялата правилно - да не би да се изказва задкулисна подкрепа на... войната, щото видиш ли тя била в ролята на движеща сила на прогреса. Прогреса на какво аджеба. Ами чичковци, дедовци, лелички - в момента не мога без компютър, но това не е защото това е някаква моя природна необходимост или прищявка, това ми е наложено - работата ми е такава. Ако не беше компютъра щях да умра от глад сигурно :shock:
Ами интернета - нямаше да мога да си свалям свободно порно :oops:
Аре бе, дядо ми живя до 94 години (лека му пръст), щастлив човек беше, макар и ветеран от две войни (тук псувам на глас), ама компютър не доживя да види (евала му за това).
А това за казармата и реалния живот - :D :D :D - меко казано (та коя точно реалност от "реалния" живот виждаш? - въпросът е риторичен, знам вариантите за отговор :wink: )
И така, в НАТО сме, така и трябва да бъде, така е устроен човекът, който е устроил света (грешката не е в нас, просто природата има странно чувство за хумор)
I can't remember yesterday...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Sat Mar 20, 2004 11:15 am

Добре дошъл :)

И да, наистина, изказванията в стил "добре че бяха военните да разработят това изключително полезно нещо помежду оръжията с обеднен уран и биологичните оръжия" не ги разбирам (щото не мога да кажа, че не ме кефят, не е правилно някак ;).
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Tais
Jaghut Tyrant
Posts: 1815
Joined: Fri Jan 09, 2004 7:17 pm
Location: Някъде под светлината...

Post by Tais » Sat Mar 20, 2004 11:46 am

Last edited by Tais on Mon Dec 13, 2004 11:16 pm, edited 1 time in total.
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Sat Mar 20, 2004 1:04 pm

Тъпи са военните. Войната е безмислена. Ами значи ти зачеркваш от историята милионите жертви на Втората Световна Война, които са загинали само за да може прекрасният ти задник да си седи спокойно на столчето и да ползва интернет в мир. Та нали тогава технологиите изживяват невиждан подем и за години напред се установява условен мир.
Каква ти е мисълта все пак? Значи технологичният напредък по време на Втората световна е ужасно хубаво нещо, което компенсира десетките милиони жертви? И какъв мир има след тази война, постоянни локални конфликти, Корейска война, Виетнам, etc.
Технологиите не се разработват ГЛАВНО от военните, а ПЪРВО и ЗА военни цели !
А ако ги нямаше военните, сигурно още щяхме да сме в каменната ера. 8-) Много голяма част от големите технически и научни открития не са направени от военните. И аз си държа на мнението, че и без тях цивилизацията щеше да е доста развита, вероятно дори повече от сегашното положение.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Mar 20, 2004 1:19 pm

Бре, доживях да ми се каже, че нищо не вдявам от история и причинно-следствени връзки. Ма човек се учи, докат е жив, лошо няма, сичко трябва да му мине през главата.

Миналото, Деде, е причината за настоящето. Причина и оправдание, учен човек си, знаеш, не е едно и също. Причина и приемственост също не е едно и също, това е по-трудно, но съм сигурен, че и него подозираш.
Русия е демокрация.

Окей, значи историята ни казва, че Русия нито за миг в цялото си съществуване не е изоставяла имперските си идеи. Настоящето ни казва, че Русия си пази свойто, прави мили очи на тоя и оня, налага едновластие и вътрешна безкомпромисност. В настоящето Русия не се пречка на света. Тълкувайки миналото, ние под зоркия и одобрителен дядовки поглед, стигаме до извода, че това е просто менопауза за изграждане на солидна позиция преди постъпките, аналогични на американските. И така, стигнали до тоз проникновен извод, какви бяха основните въпроси - Русия демокрация ли е, и Русия е ли по-голяма опасност за света от САЩ. Ами първото с уговорки е вярно. Русия е формално демокрация. Има си всичко демократично. Дори няма явна цензура. Демокрация ат ит бест. На второто отговорът е явно не - Русия е с по-малко ресурси, с по-малко политическа подкрепа, в някаква степен на криза и поне в момента очевидно не демонстрира желание да прави нищо. Ние се интересуваме и от миналото и от бъдещето, но само защото го правим, не означава, че настоящето нищо не струва. Е, кои са по-лоши в настоящето?
Интернет е факт.
Едно без съмнение обосновано от реалността твърдение е, че Интернет е факт. За да не се повтарям с предишния си пост, аз съжаление продължавам да не разбира с какво това, че познавайки миналото знаем, че мрежата е въведена за военни цели, ще предизвика някаква радост от военността. Или с други думи, глупавичко съм си, знам, ама - до какво стигаме от твоя проникновен сарказъм и признавайки си всички съществуващи само в твоите очи грешки (щото някои работи са твърде очевидни, за да се споменават, но явно не съвсем очевидни за всички)? Че в най-добрия случай можем да мислим за войната като за необходимо зло. Необходимо зло. Добро. Причинно-следствена връзка? Ехо?
Американците са тъпи [в някои вариации лоши] [...] Откажи се от всичко тъпо и американско
Удобно пропуснахме малко по-назад поста с обясненията ми за лицемерието ли? Че се загубих по пътя. Я да видим сега. Американците са тъпи. Ми... да. Аз се въздържам да наричам някого тъп, като го опознаеш, сигурно не е толкоз тъп, но че са по-тъпи от обичайното, си мисля. По какво съдя? Ми по битието и културата им. Гръмко звучи, а нищо не значи? Хубу де, за мен значи и нямам намерение да обяснявам. Не всички са тъпи. Де се е чуло и видяло някъде всички да са тъпи? Не се е. Много правилни американци има, познавам. Имат си и постиженията. Прекрасно. Сигурно постиженията не са на тъпите американци, а на умните американци, но дори да бяха на тъпите американци (което е трудно, щото това са тъпи американци, а не умни американци), пак причинно-следствената връзка с предложението да не ги използвам въпросните постижения замря по пътя. Иди я потърси и се върни да я донесеш.
Американците са лоши. Не бре. Я да видим, имаме симпатичен леко тъповат приятел, който е страшен човек. Обаче има много зъл шеф. Алчна нахална гадинка, шефа, и се радва хората как му завиждат, щото е богат и мощен. Нашият приятел не е виновен, че там се е набутал, той и много много не разбира - шефът е доста убедителен, национализъм, вяра, сила, туй-онуй - иначе е добро момче, обаче го експлоатират леко. И вярва на шефа. Има и други хорица в компанията, опитват се да покажат на останалите, че шефът все пак е гаден махамутин, ама и тяхната е пообречена. Или с други думи, американците не са лоши. Управниците им са лоши. Дори и те не са лоши, те са лоши за останалите, щото никой не е лош всъщност. Or is that not true? Чакай, усещам се, че ползвам и техния език. Пък ги плюя. Ама и аз съм един...

Чедо, ти пак си баеш ли баеш. Не е страничен ефект. Обратното е. Войната движи света напред / наред с мързела / . Технологиите не се разработват ГЛАВНО от военните, а ПЪРВО и ЗА военни цели!
Ех, Деде! Аз че си бая, бая си, ма защо не щеш да сипеш капките в ушите и да чуеш, щото ме заболя гърлото да бая? Ето, да взема да викна, белким прозреш - ДА, ТАКА Е! МА ДА СЕ РАДВАМЕ ЛИ!
А, стана ли по-ясно ся?
И между другото, връщайки се към твойта любима история и минало - наблюденията ти много накратко в миналото се простират. Щото навремето науката и технологията си бяха бая на самотек. И не войната ги движеше.

Тъпи са военните. Войната е безмислена. Ами значи ти зачеркваш от историята милионите жертви на Втората Световна Война, които са загинали само за да може прекрасният ти задник да си седи спокойно на столчето и да ползва интернет в мир.
Или може би капките за уши се пак не стигат, ами и нещо за проясняване на мисълта си требе? Я пак сега - тъпи са военните, войната е безсмислена, ЗНАЧИ аз зачерквам от историята милионите жертви, които са загинали само за да може моят (не чак толкова прекрасен) задник да си седи пред нета? Ако искаш ще повторя - военните са тъпи и войната е безсмислена, откъдето следва, че аз зачерквам жертвите на войната, които са загинали, за да мога да си седя на нета. Даже можем да го разделим на две:
1)Казвам, че войната е безсмислена, а военните са тъпи, значи зачерквам жертвите от войната. Причинно-следствена връзка? Мня. Войната е гадна, пошла и безсмислена, военните са тъпи и лоши, ЗАЩОТО аз не зачерквам жертвите от войната от историята. По-добре ли звучи? Логично тоя път? Май да.
2)Те са загинали, за да мога аз да имам нет. Е, добре бе, Деде! Точно така се получи! Военните създадоха мрежата, за да си улеснят комуникацията, и войниците загинаха ей зарад туй. Малце от малце ВСЕ ПАК да не се намираме просто на приказка, а?

години напред се установява условен мир. И тъпите Американци имат незначително участи в това. Плана Маршал дали ти говори нещо? И вместо да сме малко от малко благодарни, ние какво правим?
Условният мир, Деде, се установява по взаимна договорка - история, кво да праиш. Плана Маршал някои разглеждат като началото на американската икономическа експанзия в Европа. Други смятат за чистосърдечен, с просто леки абсолютно оправдани с оглед на резултата от войната, задни мисли за печелене на съюзници. Ако приемем първата хипотеза, значи американците вече са лошите. Ако приемем втората, ще трябва да използваме един пункт от доказателството малко по-напред - спомняш ли си гат ти казах, че миналото не води до приемственост, нито оправдава? Американците са били добри. Помагали са. Сега са други хора там. Не помагат. Не са добри. Ламтят за господство. Е, какво, да ги оправдаем с миналото ли? Я пак?

И, Деде, аз верно мое съм глупавичко, промито детенце, ама ей на бе, такова, чета ся, дедо ти Ноам Чомски тука драскал няква книжка - умен человек е той, пък и Американец - и той до същите изводи стигнал другарят. Понякога така се получава. И ся знам - ех, прочело милото нещичко, веднага припка да го повтори. Еме, хубаво. В крайна сметка за тебе ли ми пука, че да те убеждавам колко струвам? Май че не. Бай си там и аз ше си бая и така. Ма много злоба, понеже, не приляга на стар човек, верно...

Ае, със здраве. Да му е светла паметта на Че...
This is it. Ground zero.

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Sat Mar 20, 2004 1:33 pm

Ето, да взема да викна, белким прозреш - ДА, ТАКА Е! МА ДА СЕ РАДВАМЕ ЛИ!
Пууу, лош интеренет, лош, лоши военни. Гаден, злокобен нет. С отвращение пристъпвам ежедневно към таз прогнила технология ! :D

Благодарско за есето, чеде ! Поласкан съм :) Кат имам време ще поспорим още малко. Ама сега доматито има нужда от мене :)
Ма много злоба, понеже, не приляга на стар човек, верно...
Ами, злоба. Пфуй... Ни та знам нит та познавам. Но виждам че възприемането на моа стил кат злобен те стимулира да понапишеш нещо :) това ма радва . Мда :D Със здраве ! :D
Къде ми е виаграта ?

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Mar 20, 2004 1:44 pm

Нит ма знаеш, нит ма познаваш, ама съм по подразбиране хлапак смешен, тва е ясно. Наливай там по доматя, сигур поне с това добре се справяш, щото с обхващането на не чак толкоз сложната ми мисъл що не е лош интернета виждам че имаш известни проблеми.

Ей, вярно било, че като се заговори за политика, и човек става за резил.
Пред теб ли, Гиб? Че щото Дяда си има Мнение за нещата, то означава, че аз история не знам и за политика само бегло съм чувал оттук-оттам. Ма не, кво се нервирам и аз, сякаш си нямам кво да прая...
This is it. Ground zero.

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Sat Mar 20, 2004 2:15 pm

Това последното не го разбрах, съжалявам, ако съм те засегнала; имах предвид по-скоро поста на Дедото, на когото също се извинявам ако нещо нали, но това ми е начинът да си изразя отношението, вместо да пиша и аз пространни постове. Не съм съгласна с някои от нещата, които се изписаха, и все пак не се чувствам компетентна да споря. Защо ли не си мълча тогава? Ми и аз съм склонна да стана за резил, как защо.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Sat Mar 20, 2004 2:24 pm

Еми, нищо, просто аз разбрах, че за мен говориш, сори.
This is it. Ground zero.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sat Mar 20, 2004 2:24 pm

Язе обаче много са загубих из бостаня от лаф-моабетя, дет ни знам йош как са получи, ма след кот попрочетох туй-онуй хич биля ни ми стана ясна те тая позиция, според която сите жертви от Втората световна били паднали се в името на Прогреса и ние, оцелелите, ги почитаме, га ползуваме, да речем, тефлона. Тефлона, викам, шот язи си държа на него кат мамул на копане си държа, ма се пак де й тя връзка, че нещо бая и тя ми са загуби, а?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

dino
Smallfolk
Posts: 3
Joined: Sat Mar 20, 2004 10:46 am

Post by dino » Sat Mar 20, 2004 2:46 pm

Tais wrote:Дино, здравей и от мен, ама моля те, поясни си поста, че ни позицията ти разбрах, ни дали си прочел правилно темата...
Благодаря ви, за приветствените думи на теб и на Ghibli... честно казано открих форума заради тази тема, но ми се ще да не пиша само в нея ;) ...
Както и да е - пояснявам:
1)Според мен човешкият прогрес има много измерения и техническият такъв е просто едно тиренце от много нюанси, а пък и да се казва, че войната е двигател на техническия прогрес е ПОЧТИ вярно (природни катаклизми или бедствия също понякога са в ролята на остен за техразвитие :D - да му се не види, както го казах, май излиза, че трябва някой непрекъснато да те бие по главата, за да прогресираш);
2)Влизането ни в НАТО е досадна необходимост - нещо като неудобните дебели зимни дрехи. Според мен нямаме друга алтернатива в настоящия историко-политически момент, т.е. имаме, но резултатите биха били задоволителни за твърде ограничена група хора, които не искат някой да им пречи да... паразитират. Вярно, че НАТО е морално остаряла, но такава дългогодишна организация не бива да се похабява - това е човешки капитал и дисциплина, нещо като готов калъп, който вероятно работи (във всеки случай каквото и да се създава тепърва като алтернатива, ще има не по-малко недостатъци, всъщност почти е сигурно, че ще понакуцва повечко).
3)Като обобщение - войната и насилието са атавизъм, жалко е, но трябва да се примирим, плащаме данък на еволюцията (пазим си животинското).
I can't remember yesterday...

User avatar
Morwen
Shadowdancer
Posts: 13468
Joined: Sat Dec 20, 2003 1:20 am

Post by Morwen » Sat Mar 20, 2004 9:39 pm

Общо взето съм съгласна с последния пост на Дино... а иначе е вярно, че откриването на интернет не си струва войните примерно, колкото и аз лично да не мога да дишам нормално без нет. Ма все пак леко се пренебрегва факта, че те военните какво ли не си разработват и далеч не всичко става на оръжие... А и си мисля, че с техническия прогрес войните все повече ще стават само размяна на заплахи и политика, доколкото ако воюващите започнат сериозно да използват арсеналите си, на човечеството му е видяна предварително сметката. Не че сме стигнали до този етап...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

User avatar
Dedo John
Merchant
Posts: 97
Joined: Sun Feb 08, 2004 4:03 pm

Post by Dedo John » Sun Mar 21, 2004 4:25 pm

Marfa написа:
Язе обаче много са загубих из бостаня от лаф-моабетя,
С думи прости, моме, идеята на деда ти е следната:

Когато отричаме миналото като безмислено, ние отричаме себе си.

Като отричаме всички "случайности" довели до мига на моето, твоето и на всички нас сътворение, ние погазваме паметта на на на предците си. Милони хора са избити. Безмислено. Е тази ли оценка залужават ?
Например дядо ми е загинал във война, безмислено ли е било ?

И за мен войната е също толкова отвратителна и ужасяваща, като за всеки от вас. Но тя е част от пътя. Бъдещето може и да е по-различно... Засега е така... Но да се подиграваме с хората, дали живота си за нас, е признак или на незрялост, или на ниска култура...
Къде ми е виаграта ?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest