Гледано напоследък

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Thu Jan 26, 2006 2:33 am

Roland of Gilead wrote:Е не, по-малко от година ше е сякак :)
а дано :) иначе си издърпах саундтрака и се кефя максималко в момента.
бтв-матриме,завиждам ти....аз когато се бях юрнал да зяпам монстър едвам го бяха докарали до 25 ти епизод и съба вървеше бавно...изчакаш да преведат три епизода и вече си забравил кво е станало в предишните 4....като докарах ериала до 40-ти епизод съвсем забравих кое какво що е и в момента ми е супер каша в тиквата...супер мизерия,много ме е яд дейба,щото ще трябва да го гледам целият сериал наново :/
иначе да-монстър просто кърти.изключително здрав съспенс,а анимацията е мега-зарибителна.аниматорите предварително са обикаляли из източна европа и са скицирали градовете в които се развива действието.даже някъв швабин разправяше,че релните градове и тези в анимето са 1:1,щото той живеел в един от градовете,които тенма посещава по-нататък в анимето :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Jan 26, 2006 2:43 am

Мда, чакането епизод по епизод си има своите минуси, затова аз го избягвам и почти не гледам текущи сериали.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 26, 2006 9:22 am

Ee монстъра си го чакам отдавна да е пълен.

Иначе имах съмнителното щастие да прегледам 6-те серий на 'Сrying freeman". Не е преживяване което ще повторя, макар че ги изгледах да ме пита човек защо. ЗАЩО?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri Jan 27, 2006 8:44 am

Иначе имах съмнителното щастие да прегледам 6-те серий на 'Сrying freeman". Не е преживяване което ще повторя, макар че ги изгледах да ме пита човек защо. ЗАЩО?
Е, що тъй? Аз го гледах до 3-та част по шибаната кабеларка кат бях лапе и страшно се бях зарибил :) Ако кажеш откъде си го дръпнал, ще съм много благодарен :P
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 27, 2006 9:18 am

е на анимес-бг се моташе торент преди време. Еми секс и кървища, и некъф дивен и тотален патос. :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri Jan 27, 2006 9:20 am

Xellos wrote: Еми секс и кървища, и некъф дивен и тотален патос. :)
Ахам :mrgreen: Какво повече му трябва на човек :twisted:
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Fri Jan 27, 2006 12:53 pm

paranoia agent 1-6,след като го бях почнал преди повече от година тоя сериал.тогава очевидно не съм го хванал в настроение,пък и бях ебаси нууба.анимето е просто у-н-и-к-а-л-н-о :shock:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 27, 2006 1:47 pm

Syber wrote:
Xellos wrote: Еми секс и кървища, и некъф дивен и тотален патос. :)
Ахам :mrgreen: Какво повече му трябва на човек :twisted:
Е игралния е як макар че е май първа серия бегло ептен охоливудена. И все пак е едно от малко игрални дет са пъти по яки от анимето. Ма все пак и Марк Дакаскос е пич ;)

http://www.rochmann.com/images/freemanscreencap.jpg
http://kamikaze.chez-alice.fr/Pictures/markdacascos.jpg

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Sat Jan 28, 2006 4:53 am

Гледал съм и игралния вариант преди доста време, даже още си пазя диска:-))) Да Марк Дакаскос си е пич, ама за съжаление специално игралния вариант не може да стъпи на малкото пръстче на анимето 8-)
Очевадно съм пристрастен :wink:
Me

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jan 28, 2006 10:11 am

Знам аз че си влюбен тайно в сестрата на Нашия()тм ;ррр

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 29, 2006 2:13 pm

Пък аз си изгледах тия дни .hack://SIGN, Battle Angel Alita и Akira. Пъвото ме остави със смесени чувства, второто и третото са убийствени. От Акира честно казано очаквах малко повече като послание, но и така си е страхотен.

А сега ме зове Fullmetal Alchemsit: The Conqueror of Shambala :) Най-сетне излезе двд-рип :)
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jan 29, 2006 2:51 pm

След последния си изпит за тази сесия, реших, че няма по-добра почивка от ударна доза аниме и седнах да изгледам целия Gundam Wing, остана ми да изгледам само OVA-та - Gundam Wing: Endless Waltz.

Определено, колкото и да ме боли, трябва да призная, че в някои отношения Уинг е по-добър от Сийд.
На първо място - по-многопластови герои, по-интересна като политика история, определено много по-добри женски персонажи (с едно исключение, което по неясно какви причини от самото начало ми лазеше по нервите).

Надявам се и Валсът да е толкова добър. Чувствам, че може да стана истински Гъндам фен, ако и другите сериали имат толкова добър сюжет и качествени герои.

Е разбира се има го моментът с анимацията, към която трябваше да попривикна, защото не е красива като тази на Сийд (а и героите не са такива красавци като Атрун и Изак). Мека битките също не са така добре нарисувани, но пък stock footage-ът в Уинг е с метри лента по-малко. Меките са малко прекалено шарени и нещо не ме радват особено, но аз и досега не съм особено влюбена в меките от Сийд, които бяха по-красиви, така че това не е изненадващо.

Музиката не е особено впечатляваща. ОР песните са добри и грабват (особено първата), ЕД е ок. Може би Сийд ме е поразглезил в това отношение, но след 2 Гъндамски сериала, които имаха музика, която беше с почти материално присъствие, тук някак ми липсваше това въздействие.

И като компенсация на Сийд вселената, където физиката беше на не особено голяма почит, тук физиката беше почти адекватна, но за сметка на това биологията беше видоизменена до непознати ми показатели. Явно във всяка Гъндамска история трабва да е прецакана поне една наука, за да се чувстват доволни създателите.

Ако сте Гъндам фен сигурно сте го гледали. Ако не сте фен, но сте готови да опитате - струва си. Аз определено ще го гледам поне още един път.

И едно последно сравнение със Сийд (не мога да го избегна, при положение, че това са единствените Гъндами, които съм гледала засега). Докато силата на първия е повече в историята и отношенията м/у хората, разделени от войната, то в Уинг силата е в героите като такива, особено Трейзе и Зекс, както и доста от второстепенните.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 29, 2006 3:18 pm

Мм, не съм съгласен за керъктър-дизайнът. Мен лично калвач-анимацията на Сийд и Фафнер ме радва, но въпреки това е твърде нереалистична. Прочее, Изак и Атрун са сексапилни колкото маша за къдрене, а Трова ги слага и двамата в малкия си джоб :twisted:

А коя мацка те дразнеше? Релена ли? Аз много се кефих на Юне и нейния керъктър дивелъпмент... Ма ся ше го догледам и аз де.

Бтв, не знам дали знаеш, но Ендлес Валц го има в два варианта - като пълнометражен филм (и си се води такъв) и като три ови.

Аз пък току що изгледах Hellsing Ultimate OVA 1 и ми е едно такова раздвоено пак... Хем кефи, хем куулнеса на сериала го няма :( ОВАТА обхваща за 27 минути точно първия том на мангата, само че без страничните истории - има я само врътката в селото в началото и после прескачаме на появяването на Андерсън на 15-тата минута. Анимацията кефи, но ми е малко твърде гротескна и изкривена, музиката е БОКЛУК в сравнение с оная от сериала и имаше само една готина мелодийка. Алукард е пич, ма дори и той не е толкова голям изрод, колкото в предната си инкарнация. Иначе че е по мангата, по мангата е, спор няма - някои кадри са буквално взети от там. Слава богу грозният арт от първи том ни е спестен, а Серас Виктория на един-два пъти дори кефеше :) Обаче как да приемам насериозно Хелсинг, в който се появява чибита? :neutral:

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jan 29, 2006 3:38 pm

Много ясно, че Рилийна, тъпа кранта (е не точно, но нещо в нея просто ме дразни), иначе Уне просто кърти, а също и останалите жени - Ноин, Сали По, Хилде, Катерин, Дороти.
Съгласна съм, че Трова е най-секси от Уинг пилотите, но пак не е готин като Атрун и Изак, ще има да вземаш. Но пък вече казах, че ти разбираш от мъжки сексапил толкова, колкото и от пилотиране на Гъндами, тоест хич.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jan 29, 2006 3:45 pm

Но пък, оказва се, ти също :)

Оф, а Хелсинг ОВА-та излезе всъщност едитната версия наполовина по-кратка. А цялото излиза на 10-ти, както си и пишеше. Само дето се прецаках да изгледам тва и да си прецакам впечатленията, ма да видим...