Сподееееляй, народе

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Re: Сподееееляй, народе

Post by Xellos » Fri Apr 04, 2025 4:45 pm

Честит рожден ден на Мат и Дем!
:metal: :beer: :wink:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Apr 04, 2025 5:00 pm

Xellos wrote:
Fri Apr 04, 2025 4:45 pm
Честит рожден ден на Мат и Дем!
:metal: :beer: :wink:
И на теб! Не се крий :D
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Apr 04, 2025 8:19 pm

Мерси и честито на Кселос и всички други празнуващи днес и със сигурност следящи този кипящ от активност форум! :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Apr 05, 2025 5:18 pm

Сигурно би трябвало да разбирам по-младите, за които "социалната онлайн среда и интернет общувания" са започнали с ФБ, обаче ми е трудно да го разбера.
В доста отношения комуникацията във Фейсбук е по-скоро еднопосочна.
Тъй обмяната на възгледи, спорове, бой, кютеци, споделена или не любов, позната ни като "туй-онуй" от дървените старовремски форуми и плоските чат платформи бе унощожена, превзета, смачкана и айде да не кажа удавена, но поне размазана и сплескана и най-вече забравена, така че все едно никога не е съществувал/а.

Разбира се, вътрешните тегления и притегляния в един човек, обикновено не са добре обмислени планове, гражежи и стремежи, и така, когато повечето, и още повечето, и още по-млади потребители на социално-медийната среда просто не са имали възможност да усетят много по-директната, двупосочна и многопосочна но -><- комуникация, би трябвало да ги разбирам, но сякаш не ги разбирам.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Apr 05, 2025 6:10 pm

Честито на патерица на рождениците! :metal:
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Apr 05, 2025 6:17 pm

:D. :metal:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

coldie
Forsaken

Post by coldie » Wed Apr 09, 2025 5:43 pm

Искам да попитам, когато се изписва съкратено улица в таблица с главна, или малка буква трябва да е?
ул. "", или Ул. ""

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Apr 24, 2025 7:46 pm

Нещо, което ме мъчи, но никой не знае отговорът на този въпрос, нищо няма в Интернет освен една платена статия на Капитал, за чиийто абонамент неприятно се плаща. Но защо градинката на Гурко и Раковски се казва Градинката пред "Дома на покойника". Защо се казва така?

Nevincho
Smallfolk

Post by Nevincho » Fri Apr 25, 2025 1:56 am

Litz wrote:
Thu Apr 24, 2025 7:46 pm
Нещо, което ме мъчи, но никой не знае отговорът на този въпрос, нищо няма в Интернет освен една платена статия на Капитал, за чиийто абонамент неприятно се плаща. Но защо градинката на Гурко и Раковски се казва Градинката пред "Дома на покойника". Защо се казва така?
Името идва от сградата, която се намира непосредствено до градинката – бившата сграда на „Дом на покойника“, позната в миналото като ритуална зала на „Погребална агенция“ на Столична община. В нея дълго време са се извършвали ритуали за поклонение и прощаване с покойници преди погребенията.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 22, 2025 4:02 pm

Да ти се наложи поради ред причини да работиш на лаптоп, взет назаем - чудно.

Да си нагласиш техниката, работното място и софтуера така, че да работиш скоростно и безпроблемно - прекрасно.

Да ти умре въпросният лаптоп в ръцете, докато работиш, и да затрие няколко часа работа - несравнимо!

КРАП. Не че не мога да възстановя загубеното, ама...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jun 25, 2025 7:44 pm

Съквартирантката обвини мен и наемателката на стаята в опит за убийство :shock:

Да започнем с предисторията. Наематалката на стаята ми щеше да пътува известно време и си отдаде стаята на въпросната жена. На 34. Зряла жена уж. Разведена. Мексиканка.

Викам си зряла жена. Супер. Грешка. Това същество е неспособно на съществуване.

Неща за които любезно съм правила забележка.

Може ли да не оставаяш черни стъпки от обувки в банята, може ли да не оставяш бяла лепкава слуз по смесителя за вода, може ли когато вънка е -10 градуса да не надуваш парното на 5 и да оставяш прозореца отворен и да го оставяш така, може ли сред като переш да оставяш врата на пералнята открехната, защото гъбясва и се вмирисва. И още поне 30 такива елементарни неща, които човек след 10 годишна възраст знае. Но аз трябва да я възпитавам. И ни развали новото огледало като го ръждяса. Но то било евтино и старо огледало.

Всичко това било насилие и тормоз и малтретиране от моя страна :shock:

Имахме проблеми и с миялната защото не е способна да я разтоварва и един път я хванах да слага rinse aid вместо препарат, но аз съм била виновна, че не съм я научила. Отново тя е на 34! И и аз не съм била перфектна, защото съм се прибирала след 10 вечерта и не съм шумяла, но не и било приятно да не съм си в леглото.

Освен това поръчваме нонстоп пакети от Temu и я помолих да ми казва кога ще идват тия пакети, за да отворя, щото не обичам да отварям ей така. Било страшно изнервящо да ме уведомява и съм била зъл човек задето не съм го правила. А и съм холеричка, която мрази живота си.

Наемателката говори с нея в продължение на 10 часа и се опита да и обясни, че това не е тормоз, а комуникация и освен това понеже лелята на третата съквартирантка е умряла от бомба, да се въздържа известно време, щото е в траур момичето, а и без това я няма и нея често.

И тая няма и 20 часа по-късно пише в общата ни група:

"Ти защо се прибираш толкова късно, на мен това не ми харесва, аз ви искам по леглата" :shock:

И казахме, че по-рано и изтича договора.

И стигаме до миналата седмица, когато тя пише на на наемателката на стаята как си иска депозита преди да се изнесе, но че няма да я пусне в стаята да провери дали всичко е наред. В Германия депозит се изплаща до 6 месеца след изнасяне. Но наематалката беше планирала да го изплати на 4ти юли. Лудата мексиканка казва, не няма как аз няма да ти върна ключа докато не ми дадеш парите. И ще се обърна към адвокат и полиция.

Наемателката изтрещява много ясно и ме вика да съм и подкрепа.

Чукаме на вратата и тя говори по телефона и я чуваме че ни чува, чакаме. Няма реакция. Чукаме пак и я викаме. Чакаме
Тя пак ни чува, пак се прави че няма нищо. Пак чакаме. Трети опит. Пак същото
Накрая наемателката отваря вратата и оная вика гола съм. Викаме и ела да говорим. И затваряне
Чакаме 10 минути.

Пак чукаме. Пак нищо. Пак чукаме. Пак нищо. Накрая наемателката влиза в стаята и тая лудата звъни на полицията с най-фалшивото теленовелско глас че как сме щели да я убием, били сме готови да идват бързо и много. Ние сме две жени 1.55. Тя е 1.75.

Пет минути по-късно идват пет полицейски коли. Звънят на вратата двама полицаи. Аз през това време получавам паник атака.

Влизат. Тя реве. Как сме щели да я убием. Полицията казва, че няма такова нещо, че това непе полицейски проблем, че не може да инсинуира, че някой ще я убие и тн. Тръгват си.

Гласът и се променя и цялата тя. Вече не е жертва. Почва мега гаслайтинг Пуска наемателката в стаята. Вратата на балкона е счупена и не се затваря. Не била тя виновна. Дъждът бил. Разбират се все пак депозитът да бъде върнат по-рано.

След всичкия тоя стрес тая пита наемателката "Аз имам един шкаф от Темю, дето никой не иска да го вземе, а не ми се пренася, става ли ти да му намериш приложение" :shock:

Въобще. Луда работа. Бившият на тая е светец със златни нерви, задето не и е счупил главата, щото това е дефиниция на насилник-жертва.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jun 26, 2025 4:15 pm

:shock:
Поне някакви последствия за фалшивото обвинение и занимаването на полицията с глупости няма ли да има за за тази?
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Jun 27, 2025 9:49 pm

За съжаление не.

Проблемът е, че за да не полудееш и да не й разбиеш черепа в стената, трябва да й вървиш по свирката. :ninja:

Буквално за всяко нещо се изкарва жертва, въпреки че тя е насилникът.

Но някой ден, сигурна съм, някой мъж с който се хване във връзка няма да издържи и ще я спука от бой.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jun 28, 2025 11:41 am

@Litz не знам с какво ги привличаш тия странни типажи, обаче :shock: :shock: :shock:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sun Jun 29, 2025 6:45 pm

Не знам. Доста странни същества е имало в моя живот, но тая бие всички останали взети заедно.

Сега се сетих за други неща, които са малтретиране, че съм и казвала.

Дали може да гаси лампата, когато излиза, че токът струва пари (да не говорим, че тя цял ден е на включена лампа независимо колко е светло), и може ли да заключваш апартамента.

Насилие било.

До ден днешен се чудя дали тя наистина е толкова тъпа, щото ако е, как е възможно за е жива въобще или го прави нарочно.