Съквартирантката обвини мен и наемателката на стаята в опит за убийство
Да започнем с предисторията. Наематалката на стаята ми щеше да пътува известно време и си отдаде стаята на въпросната жена. На 34. Зряла жена уж. Разведена. Мексиканка.
Викам си зряла жена. Супер. Грешка. Това същество е неспособно на съществуване.
Неща за които любезно съм правила забележка.
Може ли да не оставаяш черни стъпки от обувки в банята, може ли да не оставяш бяла лепкава слуз по смесителя за вода, може ли когато вънка е -10 градуса да не надуваш парното на 5 и да оставяш прозореца отворен и да го оставяш така, може ли сред като переш да оставяш врата на пералнята открехната, защото гъбясва и се вмирисва. И още поне 30 такива елементарни неща, които човек след 10 годишна възраст знае. Но аз трябва да я възпитавам. И ни развали новото огледало като го ръждяса. Но то било евтино и старо огледало.
Всичко това било насилие и тормоз и малтретиране от моя страна
Имахме проблеми и с миялната защото не е способна да я разтоварва и един път я хванах да слага rinse aid вместо препарат, но аз съм била виновна, че не съм я научила. Отново тя е на 34! И и аз не съм била перфектна, защото съм се прибирала след 10 вечерта и не съм шумяла, но не и било приятно да не съм си в леглото.
Освен това поръчваме нонстоп пакети от Temu и я помолих да ми казва кога ще идват тия пакети, за да отворя, щото не обичам да отварям ей така. Било страшно изнервящо да ме уведомява и съм била зъл човек задето не съм го правила. А и съм холеричка, която мрази живота си.
Наемателката говори с нея в продължение на 10 часа и се опита да и обясни, че това не е тормоз, а комуникация и освен това понеже лелята на третата съквартирантка е умряла от бомба, да се въздържа известно време, щото е в траур момичето, а и без това я няма и нея често.
И тая няма и 20 часа по-късно пише в общата ни група:
"Ти защо се прибираш толкова късно, на мен това не ми харесва, аз ви искам по леглата"
И казахме, че по-рано и изтича договора.
И стигаме до миналата седмица, когато тя пише на на наемателката на стаята как си иска депозита преди да се изнесе, но че няма да я пусне в стаята да провери дали всичко е наред. В Германия депозит се изплаща до 6 месеца след изнасяне. Но наематалката беше планирала да го изплати на 4ти юли. Лудата мексиканка казва, не няма как аз няма да ти върна ключа докато не ми дадеш парите. И ще се обърна към адвокат и полиция.
Наемателката изтрещява много ясно и ме вика да съм и подкрепа.
Чукаме на вратата и тя говори по телефона и я чуваме че ни чува, чакаме. Няма реакция. Чукаме пак и я викаме. Чакаме
Тя пак ни чува, пак се прави че няма нищо. Пак чакаме. Трети опит. Пак същото
Накрая наемателката отваря вратата и оная вика гола съм. Викаме и ела да говорим. И затваряне
Чакаме 10 минути.
Пак чукаме. Пак нищо. Пак чукаме. Пак нищо. Накрая наемателката влиза в стаята и тая лудата звъни на полицията с най-фалшивото теленовелско глас че как сме щели да я убием, били сме готови да идват бързо и много. Ние сме две жени 1.55. Тя е 1.75.
Пет минути по-късно идват пет полицейски коли. Звънят на вратата двама полицаи. Аз през това време получавам паник атака.
Влизат. Тя реве. Как сме щели да я убием. Полицията казва, че няма такова нещо, че това непе полицейски проблем, че не може да инсинуира, че някой ще я убие и тн. Тръгват си.
Гласът и се променя и цялата тя. Вече не е жертва. Почва мега гаслайтинг Пуска наемателката в стаята. Вратата на балкона е счупена и не се затваря. Не била тя виновна. Дъждът бил. Разбират се все пак депозитът да бъде върнат по-рано.
След всичкия тоя стрес тая пита наемателката "Аз имам един шкаф от Темю, дето никой не иска да го вземе, а не ми се пренася, става ли ти да му намериш приложение"
Въобще. Луда работа. Бившият на тая е светец със златни нерви, задето не и е счупил главата, щото това е дефиниция на насилник-жертва.