Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
трубадур
Elder God

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by трубадур » Tue Jan 03, 2023 3:30 pm

Да не повярваш, съм на същото мнение като горното. Violent Night е много приятна простотия. От типа филми, дето са се чудили как да направят всяка следваща сцена по-идиотска и забавна, без да ги еня много за смисъла. Каскадите ги бива, екшънът е много кървав и често не е дигитален, което евала. Дейвид е чудесен викинг дядо коледа и само яд ме хваща колко опропастиха неговия хелбой.

Martix
Archmage

Post by Martix » Tue Jan 03, 2023 4:03 pm

Хах, джинкс, снощи гледах Violent Night погрешка (мислех че съм си пуснал филма със santa claus military killer робота, а той се оказа друг). Не беше лош, за това което предлага. Доста по-професионално направен от Fatman, а и като се има предвид, че е от Томи Виркола (of what happened to monday fame) си е направо дюшеш, че е толкова гледаем. Само не ми хареса, че бяха счели за нужно да сложат обичайните за коледни филми клишета злодея да е спрял да вярва в дядо коледа през детството си и сега води война срещу щастието, даже се казваше Гринч. Така или иначе филмът е прекалено кървав за деца, можеха да си го направят adult only без тея глупости.
7/10

И чекнах новия The Batman, лекинко е оверхайпнат. Визуално е красив за толкова кафяв филм и не на едно и две места прилича на корицата на комикс. А и цялостната идея за батман във сериозен филм със серийни убийци ме кефи.
Обаче сценария е толкова зле горкия, и въобще не оправдава 3-часовата дължина, спокойно можеше да резнат последния 1 час и да сгъстят там малко нещата и щеше да стане по-добър филм. Батман е напълно безгласен герой, който само се влачи по scavenger hunt-а и не прави никакво детективстване. На Анди Съркис можеше да му махнат всичките сцени и нямаше да се забележи загуба. Самия случай е зле нагласен като логическия скок в мисленето на злодия преди финалното разкритие си е направо дебилен и сложен само за фенсървиз, щото нашето момче не може да не е центъра на вселената в собствения си филм:
Spoiler: show
става въпрос за логиката му Брус Уейн е богат, следователно трябва да умре, която по никакъв начин не следваше от досегашните разкрития, нито беше свързана директно със случая.
Иначе ридлъра ме израдва, особено сцената в кафенето беше един път (но пък после имаше и тъпи сцени с него кат почне да вие). И батманът визуално и като игра е топ, жалко че са нямали и писач на ниво, за да доближат the dark knight.
6/10
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Jan 03, 2023 5:52 pm

Martix wrote:
Tue Jan 03, 2023 4:03 pm
И батманът визуално и като игра е топ, жалко че са нямали и писач на ниво, за да доближат the dark knight.
6/10
Съгласен за "писането" на The Batman, заслужаваше повече. И все пак си остава втория ми любим Батман филм.

Сценарият на "The Dark Knight" e същата простотия; от друг тип, но същата. Съшити с бели конци неща, само и само, за да се получи фабулата, не ми е никак писане "на ниво".
The hardest battles are fought in the mind.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jan 05, 2023 2:03 am

"Брутална нощ" и на мен ми хареса. То където е набъркан Дейвид Лийч е ясно, че ще има готин екшън - даже в "Хобс и Шоу", което иначе е безобразна тъпотия, проблемът беше по-скоро в количеството тресня, а не в качеството й. (И в това, че няма дори дигитална кръвчица, за разлика от всичко друго, по което Лийч е работил като режисьор или продуцент от "Джон Уик" насам.)
Та така, в това новото за Дядо Коледа има готини каскади, плюс простотия, плюс кървища, плюс жизнеутвърждаваща холмаркова комедия навръх всичкото, и то работи добре. Направо съм учуден. На Томи Виркола имам чувството, че му е физически невъзможно да направи филм, в който да не се лее кръв с кофите. И това за Понеделник, което явно не се харесва тук, но на мен ми допадна твърде много, и "Хензел и Гретел" също са бая кървави.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Jan 05, 2023 11:49 am

penzata wrote:
Tue Jan 03, 2023 5:52 pm
Сценарият на "The Dark Knight" e същата простотия; от друг тип, но същата. Съшити с бели конци неща, само и само, за да се получи фабулата, не ми е никак писане "на ниво".
Възможно е, не съм го гледал от бая години и вече не помня как му беше писането на него (но пък поста ти пасва точно на 3-ката, която наистина е тъпо съшита поне откъм фабула). Може би разликата за мен идва оттам, че в тъмния рицар режисурата не фокусира вниманието ми толкова върху фабулата и диалога, а the batman, бидейки ноар, беше така направен че във всеки момент вниманието на зрителя да е насочено с лупа към въпросното писане, и всякакви дефекти изпъкваха. Примерно щедрото използване на comic-like punchline цитати тип I'm vengeance и загадките на ридлъра в the batman ми бъркаше в здравето всеки път, а не помня да съм имал такъв проблем с рицаря, който също е пълен с такива цитати.
Нз, може би просто щото онзи ми е любимия батман филм и му прощавам разни работи. :ninja:
There are no rules! I'm gonna get you!

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Jan 05, 2023 12:28 pm

Martix wrote:
Thu Jan 05, 2023 11:49 am
penzata wrote:
Tue Jan 03, 2023 5:52 pm
Възможно е, не съм го гледал от бая години и вече не помня как му беше писането на него (но пък поста ти пасва точно на 3-ката, която наистина е тъпо съшита поне откъм фабула). Може би разликата за мен идва оттам, че в тъмния рицар режисурата не фокусира вниманието ми толкова върху фабулата и диалога, а the batman, бидейки ноар, беше така направен че във всеки момент вниманието на зрителя да е насочено с лупа към въпросното писане, и всякакви дефекти изпъкваха. Примерно щедрото използване на comic-like punchline цитати тип I'm vengeance и загадките на ридлъра в the batman ми бъркаше в здравето всеки път, а не помня да съм имал такъв проблем с рицаря, който също е пълен с такива цитати.
Нз, може би просто щото онзи ми е любимия батман филм и му прощавам разни работи. :ninja:
О, да, постът абсолютно пасва на 3-ката. :mrgreen: Иначе си прав, най-вероятно е до режисурата.

Дъ Дарк Найт ми е от филмите, които след всяко гледане все повече не ми харесват: не само като сценарий, а и като визия, игра и режисура. Адски ми хареса като излезе, то беше и егати бума, егати чутовния каст, ама с времето като че ли Батман Бегинс е най-добрият в трилогията, с все кусурите си.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jan 05, 2023 2:59 pm

Гледах Glass Onion и
идвах да се карам на човека, който ме оспойли за сюжета, обаче сега като препрочетох трите мнения на предишната страница, установих, че нито едно от тях не казва кой е убиецът. Но някак успях да се оспойля от вас въпреки това! На други места не съм чела нищо за този филм! Кажете какво е това значи!
Филмът ми хареса като цяло, но без превъзходни степени. Не е лош, но не е и велик.
Направо си плачеше за малко повече зъби и абсурдизъм на някои места. Не ми хареса унищожаването на "Мона Лиза" дори в качеството на инструмент за възмездие, ей такава чувствителна се оказах на тема древни шедьоври. С унищожаването на съвременните шедьоври на килограм нямах проблем :mrgreen:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

penzata
Forsaken

Post by penzata » Thu Jan 05, 2023 9:48 pm

Ghibli wrote:
Thu Jan 05, 2023 2:59 pm
Направо си плачеше за малко повече зъби и абсурдизъм на някои места. Не ми хареса унищожаването на "Мона Лиза" дори в качеството на инструмент за възмездие, ей такава чувствителна се оказах на тема древни шедьоври. С унищожаването на съвременните шедьоври на килограм нямах проблем :mrgreen:
Дюд, и мен това най ме бъгна. :mrgreen:

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jan 06, 2023 2:30 am

"Bleach":
https://www.imdb.com/title/tt5979872/
Егати и комплексарската история, в която главният герой стана шинигами и моментално се сдоби с най-големия, дълъг и дебел меч от всичките шинигамита, в последната битка си премери меча с лошото шинигами, а за да я спечели, трябваше да му го пререже... Такова... Фалическо бе, да му се не знае.

Честно казано, ако не беше откровената комплексарщина на ниво сценарий, в която буквално всичко живо се възхищава на главния герой, с все лошите, които уж го мразят, може би щеше да става за нещо. Ефектите бяха хубави. Екшънът - твърде стойкаджийски и твърде аниме по възможно най-грешния начин. Сценарият - могъщо избиване на комплекси, а когато не е такова, е откровена глупост.
Това нещо пада в абсолютно всичките капани, които игралната адаптация на "Rurouni Kenshin" успя да избегне. Евала.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jan 08, 2023 10:17 am

Puss in boots 2 е истината. Не знам защо съществува, ама от воле се нарежда до големите на дриймуъркс. Тоя филм е абсолютен кеф и хайп от до.

Shamajotsi
Sorcerer

Post by Shamajotsi » Sun Jan 08, 2023 12:48 pm

Чакай ся, такъв коментар е опасен. Тва сериозно ли го думаш или с ирония?

Totenkopf
E'lir

Post by Totenkopf » Sun Jan 08, 2023 1:24 pm

Хах и аз се зачудих, но така или иначе няма да го гледам

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun Jan 08, 2023 1:41 pm

Филм на годината материал е, а сме януари. Анимацията е разкошна, даже бърка в на Спайдърмен кацата с мешането на анимационни стилове, войсактингът е на ебаси нивото, смешно е, историята е сладка. А екшън сцените са бижу.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jan 08, 2023 10:20 pm

Много е приятно за гледане факт. :mrgreen:

304909261_628802208812859_4743281050823065152_n.jpg
304909261_628802208812859_4743281050823065152_n.jpg (5.35 KiB) Viewed 3841 times
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Jan 11, 2023 1:02 am

"Беглецът":
https://www.imdb.com/title/tt0106977/
Филм на почти трийсет години. Остарял е прекрасно. Харисън Форд в топ форма и като актьор, и в каскадите, приключенски дух и напрежение на корем, готин сценарий и Томи Лий Джоунс, който печели "Оскар" за ролята на Томи Лий Джоунс и си го заслужава напълно. Бях го гледал като тийнейджърче. Не го помнех изобщо. Хубав филм е.

"Правилата на играта":
https://www.imdb.com/title/tt0473705/
Гледах го, когато излезе. Тогава ме помля. Бях решил, че е един от най-добрите политически трилъри изобщо... Не е. Не е остарял добре. Много увъртян сценарий, сложен сюжет и прочие - явно това ми е харесало някога, обаче от доста време насам предпочитам по-прости истории, а и при този, навръх цялата сложнотия и заигравка с важни теми, е откровената страхливост на авторите, както и тоталното незачитане на понятия като "конфликт на интереси". Чисто визуално изглежда странно - като доста от филмите от оная епоха, всъщност. Актьорските представяния са на добро ниво, макар че Ръсел Кроу изглежда много по-стар от Бен Афлек и е малко трудно да повярваме, че са били състуденти. Хелън Мирън е страхотна.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting