Гледано напоследък, Част VI: 2049
Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049
Да не повярваш, съм на същото мнение като горното. Violent Night е много приятна простотия. От типа филми, дето са се чудили как да направят всяка следваща сцена по-идиотска и забавна, без да ги еня много за смисъла. Каскадите ги бива, екшънът е много кървав и често не е дигитален, което евала. Дейвид е чудесен викинг дядо коледа и само яд ме хваща колко опропастиха неговия хелбой.
Хах, джинкс, снощи гледах Violent Night погрешка (мислех че съм си пуснал филма със santa claus military killer робота, а той се оказа друг). Не беше лош, за това което предлага. Доста по-професионално направен от Fatman, а и като се има предвид, че е от Томи Виркола (of what happened to monday fame) си е направо дюшеш, че е толкова гледаем. Само не ми хареса, че бяха счели за нужно да сложат обичайните за коледни филми клишета злодея да е спрял да вярва в дядо коледа през детството си и сега води война срещу щастието, даже се казваше Гринч. Така или иначе филмът е прекалено кървав за деца, можеха да си го направят adult only без тея глупости.
7/10
И чекнах новия The Batman, лекинко е оверхайпнат. Визуално е красив за толкова кафяв филм и не на едно и две места прилича на корицата на комикс. А и цялостната идея за батман във сериозен филм със серийни убийци ме кефи.
Обаче сценария е толкова зле горкия, и въобще не оправдава 3-часовата дължина, спокойно можеше да резнат последния 1 час и да сгъстят там малко нещата и щеше да стане по-добър филм. Батман е напълно безгласен герой, който само се влачи по scavenger hunt-а и не прави никакво детективстване. На Анди Съркис можеше да му махнат всичките сцени и нямаше да се забележи загуба. Самия случай е зле нагласен като логическия скок в мисленето на злодия преди финалното разкритие си е направо дебилен и сложен само за фенсървиз, щото нашето момче не може да не е центъра на вселената в собствения си филм:
6/10
7/10
И чекнах новия The Batman, лекинко е оверхайпнат. Визуално е красив за толкова кафяв филм и не на едно и две места прилича на корицата на комикс. А и цялостната идея за батман във сериозен филм със серийни убийци ме кефи.
Обаче сценария е толкова зле горкия, и въобще не оправдава 3-часовата дължина, спокойно можеше да резнат последния 1 час и да сгъстят там малко нещата и щеше да стане по-добър филм. Батман е напълно безгласен герой, който само се влачи по scavenger hunt-а и не прави никакво детективстване. На Анди Съркис можеше да му махнат всичките сцени и нямаше да се забележи загуба. Самия случай е зле нагласен като логическия скок в мисленето на злодия преди финалното разкритие си е направо дебилен и сложен само за фенсървиз, щото нашето момче не може да не е центъра на вселената в собствения си филм:
- Spoiler: show
6/10
There are no rules! I'm gonna get you!
- penzata
- Forsaken
Съгласен за "писането" на The Batman, заслужаваше повече. И все пак си остава втория ми любим Батман филм.
Сценарият на "The Dark Knight" e същата простотия; от друг тип, но същата. Съшити с бели конци неща, само и само, за да се получи фабулата, не ми е никак писане "на ниво".
The hardest battles are fought in the mind.
- tigermaster
- Elder God
"Брутална нощ" и на мен ми хареса. То където е набъркан Дейвид Лийч е ясно, че ще има готин екшън - даже в "Хобс и Шоу", което иначе е безобразна тъпотия, проблемът беше по-скоро в количеството тресня, а не в качеството й. (И в това, че няма дори дигитална кръвчица, за разлика от всичко друго, по което Лийч е работил като режисьор или продуцент от "Джон Уик" насам.)
Та така, в това новото за Дядо Коледа има готини каскади, плюс простотия, плюс кървища, плюс жизнеутвърждаваща холмаркова комедия навръх всичкото, и то работи добре. Направо съм учуден. На Томи Виркола имам чувството, че му е физически невъзможно да направи филм, в който да не се лее кръв с кофите. И това за Понеделник, което явно не се харесва тук, но на мен ми допадна твърде много, и "Хензел и Гретел" също са бая кървави.
Та така, в това новото за Дядо Коледа има готини каскади, плюс простотия, плюс кървища, плюс жизнеутвърждаваща холмаркова комедия навръх всичкото, и то работи добре. Направо съм учуден. На Томи Виркола имам чувството, че му е физически невъзможно да направи филм, в който да не се лее кръв с кофите. И това за Понеделник, което явно не се харесва тук, но на мен ми допадна твърде много, и "Хензел и Гретел" също са бая кървави.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Възможно е, не съм го гледал от бая години и вече не помня как му беше писането на него (но пък поста ти пасва точно на 3-ката, която наистина е тъпо съшита поне откъм фабула). Може би разликата за мен идва оттам, че в тъмния рицар режисурата не фокусира вниманието ми толкова върху фабулата и диалога, а the batman, бидейки ноар, беше така направен че във всеки момент вниманието на зрителя да е насочено с лупа към въпросното писане, и всякакви дефекти изпъкваха. Примерно щедрото използване на comic-like punchline цитати тип I'm vengeance и загадките на ридлъра в the batman ми бъркаше в здравето всеки път, а не помня да съм имал такъв проблем с рицаря, който също е пълен с такива цитати.
Нз, може би просто щото онзи ми е любимия батман филм и му прощавам разни работи.

There are no rules! I'm gonna get you!
- penzata
- Forsaken
О, да, постът абсолютно пасва на 3-ката.Martix wrote: ↑Thu Jan 05, 2023 11:49 amВъзможно е, не съм го гледал от бая години и вече не помня как му беше писането на него (но пък поста ти пасва точно на 3-ката, която наистина е тъпо съшита поне откъм фабула). Може би разликата за мен идва оттам, че в тъмния рицар режисурата не фокусира вниманието ми толкова върху фабулата и диалога, а the batman, бидейки ноар, беше така направен че във всеки момент вниманието на зрителя да е насочено с лупа към въпросното писане, и всякакви дефекти изпъкваха. Примерно щедрото използване на comic-like punchline цитати тип I'm vengeance и загадките на ридлъра в the batman ми бъркаше в здравето всеки път, а не помня да съм имал такъв проблем с рицаря, който също е пълен с такива цитати.
Нз, може би просто щото онзи ми е любимия батман филм и му прощавам разни работи.![]()

Дъ Дарк Найт ми е от филмите, които след всяко гледане все повече не ми харесват: не само като сценарий, а и като визия, игра и режисура. Адски ми хареса като излезе, то беше и егати бума, егати чутовния каст, ама с времето като че ли Батман Бегинс е най-добрият в трилогията, с все кусурите си.
Гледах Glass Onion и
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- penzata
- Forsaken
- tigermaster
- Elder God
"Bleach":
https://www.imdb.com/title/tt5979872/
Егати и комплексарската история, в която главният герой стана шинигами и моментално се сдоби с най-големия, дълъг и дебел меч от всичките шинигамита, в последната битка си премери меча с лошото шинигами, а за да я спечели, трябваше да му го пререже... Такова... Фалическо бе, да му се не знае.
Честно казано, ако не беше откровената комплексарщина на ниво сценарий, в която буквално всичко живо се възхищава на главния герой, с все лошите, които уж го мразят, може би щеше да става за нещо. Ефектите бяха хубави. Екшънът - твърде стойкаджийски и твърде аниме по възможно най-грешния начин. Сценарият - могъщо избиване на комплекси, а когато не е такова, е откровена глупост.
Това нещо пада в абсолютно всичките капани, които игралната адаптация на "Rurouni Kenshin" успя да избегне. Евала.
https://www.imdb.com/title/tt5979872/
Егати и комплексарската история, в която главният герой стана шинигами и моментално се сдоби с най-големия, дълъг и дебел меч от всичките шинигамита, в последната битка си премери меча с лошото шинигами, а за да я спечели, трябваше да му го пререже... Такова... Фалическо бе, да му се не знае.
Честно казано, ако не беше откровената комплексарщина на ниво сценарий, в която буквално всичко живо се възхищава на главния герой, с все лошите, които уж го мразят, може би щеше да става за нещо. Ефектите бяха хубави. Екшънът - твърде стойкаджийски и твърде аниме по възможно най-грешния начин. Сценарият - могъщо избиване на комплекси, а когато не е такова, е откровена глупост.
Това нещо пада в абсолютно всичките капани, които игралната адаптация на "Rurouni Kenshin" успя да избегне. Евала.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Puss in boots 2 е истината. Не знам защо съществува, ама от воле се нарежда до големите на дриймуъркс. Тоя филм е абсолютен кеф и хайп от до.
-
- Sorcerer
Чакай ся, такъв коментар е опасен. Тва сериозно ли го думаш или с ирония?
Хах и аз се зачудих, но така или иначе няма да го гледам
Филм на годината материал е, а сме януари. Анимацията е разкошна, даже бърка в на Спайдърмен кацата с мешането на анимационни стилове, войсактингът е на ебаси нивото, смешно е, историята е сладка. А екшън сцените са бижу.
Много е приятно за гледане факт.

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- tigermaster
- Elder God
"Беглецът":
https://www.imdb.com/title/tt0106977/
Филм на почти трийсет години. Остарял е прекрасно. Харисън Форд в топ форма и като актьор, и в каскадите, приключенски дух и напрежение на корем, готин сценарий и Томи Лий Джоунс, който печели "Оскар" за ролята на Томи Лий Джоунс и си го заслужава напълно. Бях го гледал като тийнейджърче. Не го помнех изобщо. Хубав филм е.
"Правилата на играта":
https://www.imdb.com/title/tt0473705/
Гледах го, когато излезе. Тогава ме помля. Бях решил, че е един от най-добрите политически трилъри изобщо... Не е. Не е остарял добре. Много увъртян сценарий, сложен сюжет и прочие - явно това ми е харесало някога, обаче от доста време насам предпочитам по-прости истории, а и при този, навръх цялата сложнотия и заигравка с важни теми, е откровената страхливост на авторите, както и тоталното незачитане на понятия като "конфликт на интереси". Чисто визуално изглежда странно - като доста от филмите от оная епоха, всъщност. Актьорските представяния са на добро ниво, макар че Ръсел Кроу изглежда много по-стар от Бен Афлек и е малко трудно да повярваме, че са били състуденти. Хелън Мирън е страхотна.
https://www.imdb.com/title/tt0106977/
Филм на почти трийсет години. Остарял е прекрасно. Харисън Форд в топ форма и като актьор, и в каскадите, приключенски дух и напрежение на корем, готин сценарий и Томи Лий Джоунс, който печели "Оскар" за ролята на Томи Лий Джоунс и си го заслужава напълно. Бях го гледал като тийнейджърче. Не го помнех изобщо. Хубав филм е.
"Правилата на играта":
https://www.imdb.com/title/tt0473705/
Гледах го, когато излезе. Тогава ме помля. Бях решил, че е един от най-добрите политически трилъри изобщо... Не е. Не е остарял добре. Много увъртян сценарий, сложен сюжет и прочие - явно това ми е харесало някога, обаче от доста време насам предпочитам по-прости истории, а и при този, навръх цялата сложнотия и заигравка с важни теми, е откровената страхливост на авторите, както и тоталното незачитане на понятия като "конфликт на интереси". Чисто визуално изглежда странно - като доста от филмите от оная епоха, всъщност. Актьорските представяния са на добро ниво, макар че Ръсел Кроу изглежда много по-стар от Бен Афлек и е малко трудно да повярваме, че са били състуденти. Хелън Мирън е страхотна.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог