Хари Потър 6
Въпреки, че имах подозрения за цената още от лятото, това не попречи да отдам минута мълчание, зяпнала невярващо в монитора!
Кхъм, да си я пъхнат някъде... А така, младежи и девойки - не им ги давайте.
Най-много ме потресе съждението им, че пазара можел да поеме и по-висока цена. Кой пазар? Нашият? Ха!
Това, което вероятно не са преценили е, че доста голяма част от българите биха могли да я прочетат и на английски (визирам хората, които ВСЕ ОЩЕ четат).
Кхъм, да си я пъхнат някъде... А така, младежи и девойки - не им ги давайте.
Най-много ме потресе съждението им, че пазара можел да поеме и по-висока цена. Кой пазар? Нашият? Ха!
Това, което вероятно не са преценили е, че доста голяма част от българите биха могли да я прочетат и на английски (визирам хората, които ВСЕ ОЩЕ четат).
(\ /)
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
(X.x)
(> <)
Reality is an obstacte to halllucination.
Абе, книжките са добри, ама 25(не коментирам 35 лева, невъзприемчиво е). Аз за Последният герой не можах да се насиля да изтръскам касичката, пък за едно средно фентъзи... Нещо пазарът ме плаши вече, от няколко души ще да е...
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен
Емон Таргариен
За цената чух по телевизията, по сутрешния блок на бТВ. Не знам какво пише на страницата на Егмонт, ама това казаха. Може би ще има отстъпка на панаира на книгата който трябва да почва тази седмица.
Иначе си помислете за хилядите деурлига, които искат да им се купи книгата на всяка цената, и ще видим колко още може да поеме пазара
Абе комерсиализъм при всички положения, аз съм напълно отвратен - пък и поне книгата да си струваше, а то ...
Иначе си помислете за хилядите деурлига, които искат да им се купи книгата на всяка цената, и ще видим колко още може да поеме пазара

This signature is not yet rated
- armageddon
- Forsaken
35 лева ми се вижда невероятно надута цена за тоя парцал. Честно. Дори 25 би било супер много, както някой спомена за това бих си взел 1) Последен герой (който е със бая цветни картинки) или 2) Изкусвото от Света на Диски (и то също), пък може и 3) Ерик (щото го нямам пък те са го били преиздавали междувременно, и то с гланцирани страници) + бих могъл да си изнамеря Образцов дом, което пък върви със CD ...
Даааа, минали са две години, сигурно и заплатите са се качили :Р Ех. Освен някой да ми я подари около Коледа друг начин не виждам... ама толкоз луд човек не ще да се намери :P Тез просто не са с ума си... че аз... за тия пари... колко Стругацки ще си купя... 

You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know
Е, миналият път се намери, сигурно и този път ще се. 
Да кажа пък аз по адрес на книгата нещо доста точно.
Хари Потър просто заеш една свободна ниша. Не че е чак толкова велика книгата, просто уцели правилното място, в подходящият момент.
Иначе... какво да ви кажа, човек, който е седна да сравнява Пратчет с Роулинг определено има проблем с главата

Да кажа пък аз по адрес на книгата нещо доста точно.
Хари Потър просто заеш една свободна ниша. Не че е чак толкова велика книгата, просто уцели правилното място, в подходящият момент.
Иначе... какво да ви кажа, човек, който е седна да сравнява Пратчет с Роулинг определено има проблем с главата

Наистина... нали и книгите на Пратчет, и книгите на Роулинг са си... книги за свободното време. Значи могат да се сравняват... Иначе ако имаш предвид примерно, че не могат да се сравняват, щото «ест че Пратчет е по-добър», това си е твое си мнение... както и обратното :D
Обаче не може да се сравнява Потър с Картофи, понеже са в различни хранителни групи :Р
Обаче не може да се сравнява Потър с Картофи, понеже са в различни хранителни групи :Р
You tell me love - tell me where the stars sleep
Нямах това предвид. Имах предвид, че разбира се, че Пратчет като литература е толкова над Потър, колкото е Потър над рецепта за козунак, но това е гледната точка на зрял интелигентен читател. А Потър не е предвиден за него, така че тя просто не е уместна. Човек трябва да може да оценява литературата според целта, с която е написана. А Потър, особено в началото си, е страхотно добра детска литература...
And you can't dance with a devil on your back...