Хари Потър 6

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Dec 12, 2005 12:08 pm

Нека цитирам думите на един познат за някакъв учебник - "Да не е с позлатени корици?" :lol:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Dec 12, 2005 12:22 pm

Ъхъ. И заглавието е инкустирано с диаманти. Все пак в Оная България стандартът просто го изисква. :twisted:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Dec 12, 2005 12:53 pm

Бойкот, никога няма да дам толкова пари за това! 25 лева за миналия Потър ги преглътнах все някак, но 35... да имат да взимат.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Dec 12, 2005 1:35 pm

Въпреки, че имах подозрения за цената още от лятото, това не попречи да отдам минута мълчание, зяпнала невярващо в монитора!

Кхъм, да си я пъхнат някъде... А така, младежи и девойки - не им ги давайте.

Най-много ме потресе съждението им, че пазара можел да поеме и по-висока цена. Кой пазар? Нашият? Ха!
Това, което вероятно не са преценили е, че доста голяма част от българите биха могли да я прочетат и на английски (визирам хората, които ВСЕ ОЩЕ четат).
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Dec 12, 2005 3:10 pm

Къде видяхте 35 лева?
Гледам че на страницата на Егмонт пише 25.
Не че и това не е с 10-15 повече отколкото трябва де :twisted:
Elves dig rocket launchers.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Mon Dec 12, 2005 3:54 pm

Абе, книжките са добри, ама 25(не коментирам 35 лева, невъзприемчиво е). Аз за Последният герой не можах да се насиля да изтръскам касичката, пък за едно средно фентъзи... Нещо пазарът ме плаши вече, от няколко души ще да е...
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Dec 12, 2005 4:22 pm

За цената чух по телевизията, по сутрешния блок на бТВ. Не знам какво пише на страницата на Егмонт, ама това казаха. Може би ще има отстъпка на панаира на книгата който трябва да почва тази седмица.

Иначе си помислете за хилядите деурлига, които искат да им се купи книгата на всяка цената, и ще видим колко още може да поеме пазара :) Абе комерсиализъм при всички положения, аз съм напълно отвратен - пък и поне книгата да си струваше, а то ...
This signature is not yet rated

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Dec 12, 2005 4:31 pm

35 лева ми се вижда невероятно надута цена за тоя парцал. Честно. Дори 25 би било супер много, както някой спомена за това бих си взел 1) Последен герой (който е със бая цветни картинки) или 2) Изкусвото от Света на Диски (и то също), пък може и 3) Ерик (щото го нямам пък те са го били преиздавали междувременно, и то с гланцирани страници) + бих могъл да си изнамеря Образцов дом, което пък върви със CD ...

Syberian
Misting

Post by Syberian » Mon Dec 12, 2005 9:26 pm

Аз до колкото знам е твърдо 25 лева. Никакви 35, никога, никъде :) дишайте...
Но е просто нереално тва, щото и предната беше 25 лева, а е едно двестатина страници по-дебела... Баси Image
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Dec 12, 2005 9:49 pm

Но пък са минали година и половина-две, инфлация, стъф... И да, естествено, че е 25, другото е фишек :)
And you can't dance with a devil on your back...

Syberian
Misting

Post by Syberian » Mon Dec 12, 2005 10:54 pm

Даааа, минали са две години, сигурно и заплатите са се качили :Р Ех. Освен някой да ми я подари около Коледа друг начин не виждам... ама толкоз луд човек не ще да се намери :P Тез просто не са с ума си... че аз... за тия пари... колко Стругацки ще си купя... Image

Eneya
Misting

Post by Eneya » Tue Dec 13, 2005 11:12 am

Е, миналият път се намери, сигурно и този път ще се. ;)
Да кажа пък аз по адрес на книгата нещо доста точно.
Хари Потър просто заеш една свободна ниша. Не че е чак толкова велика книгата, просто уцели правилното място, в подходящият момент.

Иначе... какво да ви кажа, човек, който е седна да сравнява Пратчет с Роулинг определено има проблем с главата ;)
Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 13, 2005 11:39 am

Не съм съгласен. Потър е социално явление не по-малко от Пратчет. Намират се в абс различни сфери и това, че Пратчет е по-софистициран и интелигентен от Потър не значи, че са несравними като въпросните явления.

Syberian
Misting

Post by Syberian » Tue Dec 13, 2005 11:48 am

Наистина... нали и книгите на Пратчет, и книгите на Роулинг са си... книги за свободното време. Значи могат да се сравняват... Иначе ако имаш предвид примерно, че не могат да се сравняват, щото «ест че Пратчет е по-добър», това си е твое си мнение... както и обратното :D

Обаче не може да се сравнява Потър с Картофи, понеже са в различни хранителни групи :Р

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 13, 2005 12:00 pm

Нямах това предвид. Имах предвид, че разбира се, че Пратчет като литература е толкова над Потър, колкото е Потър над рецепта за козунак, но това е гледната точка на зрял интелигентен читател. А Потър не е предвиден за него, така че тя просто не е уместна. Човек трябва да може да оценява литературата според целта, с която е написана. А Потър, особено в началото си, е страхотно добра детска литература...