- Spoiler: show
Сподееееляй, народе
Moderator: Moridin
Re: Сподееееляй, народе
Месенето си е фън.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- The Dragon
- Elder God
- Posts: 9054
- Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm
Re: Сподееееляй, народе
Ето един албум с няколко мои рандъм пици.
https://imgur.com/a/aajBhYS
Като цяло само богатите на захар и мазнина теста само имат нужда от месене. Хлебните и за пица не е небходимо ако имаш време.
https://imgur.com/a/aajBhYS
Като цяло само богатите на захар и мазнина теста само имат нужда от месене. Хлебните и за пица не е небходимо ако имаш време.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Re: Сподееееляй, народе
Според мен за някои неща трябват и точната посуда и примерно пещ, дали ще е на плоча, класическа или пицарник. Могат да се "докарат" някои неща с много повече играчка. На мен напоследък ми писна от пици, сигурно 2-3 месеца през няколко дни си правих пици. Не знам, може би защото застудя и ме "придърпа" към по-домашни неща.
Абсолютно съм честен, днес направихме най-якия домашен хляб, който някога съм опитвал. И класически за у дома гювечета с малко купешки продукти за по-лесно. Аз поне така ги обичам. Подреждам си, разбъркано, мали плочки стегнато краве сирене, малко печена капия ( на което тук му викат просто червена чушка ), суров лук, препечена на жар и накъсана рибица. И църнат на жар кренвирш И това всичкото го заливам със сос или по-скоро сок от туршия, сок от пукани чушки, плюс малко от лютиви и малко варени домати. Те тези всичките неща са готови за консумация и на момента, но малко трябва да се сложи във фурната докато заври, да се смесят ароматите и накрая едно яйце и ако ми се занимава и един сноп пържени картофи.
Абсолютно съм честен, днес направихме най-якия домашен хляб, който някога съм опитвал. И класически за у дома гювечета с малко купешки продукти за по-лесно. Аз поне така ги обичам. Подреждам си, разбъркано, мали плочки стегнато краве сирене, малко печена капия ( на което тук му викат просто червена чушка ), суров лук, препечена на жар и накъсана рибица. И църнат на жар кренвирш И това всичкото го заливам със сос или по-скоро сок от туршия, сок от пукани чушки, плюс малко от лютиви и малко варени домати. Те тези всичките неща са готови за консумация и на момента, но малко трябва да се сложи във фурната докато заври, да се смесят ароматите и накрая едно яйце и ако ми се занимава и един сноп пържени картофи.
Re: Сподееееляй, народе
ОО-не, на турски името ми е Тастан, рофл.
Re: Сподееееляй, народе
Поне за готвенето се ъпгредваме. Има смисъл да се гледат канали. Въпреки че не сме бол на техника много неща стават мнгоо добре. Истината е, обаче е иска време. Италианската питка стана наистина както трябва да е. Обаче това са четири месенета. Такова нещо на живо сякаш не бях виждал. С огромните дупки, толкова мека, че трябваше да я препичам после за да мога да я разрежа. И след 20 минути пак омекна.
Но повече ми хареса френското хлебче. Това, като за два първи пъти стана много вкусно, Но нямам форми за хляб и не го докархме баш на външен вид. Докато го мазах се изду от едната страна,
И вече искам да се пробваме с виетнамската питка, и наистина малко си поиграх да намеря оригиналната рецепта. Сигурно изгледах 5-6 рецепти и то в популярни канали, но не изглеждаше въобще като оригинала. Това, ще бъде сложно без специална печка и малко трудно успях да науча (засега на теория каква е тайната). Трябва да имаш тава с дупки, и отдолу да се сложи купа с вода и няколко пъти да се пръска отгоре за да може кората да стане на плочки. Ето това е френското хлебче.
А това е просто...незнам.
Но повече ми хареса френското хлебче. Това, като за два първи пъти стана много вкусно, Но нямам форми за хляб и не го докархме баш на външен вид. Докато го мазах се изду от едната страна,
И вече искам да се пробваме с виетнамската питка, и наистина малко си поиграх да намеря оригиналната рецепта. Сигурно изгледах 5-6 рецепти и то в популярни канали, но не изглеждаше въобще като оригинала. Това, ще бъде сложно без специална печка и малко трудно успях да науча (засега на теория каква е тайната). Трябва да имаш тава с дупки, и отдолу да се сложи купа с вода и няколко пъти да се пръска отгоре за да може кората да стане на плочки. Ето това е френското хлебче.
А това е просто...незнам.
Re: Сподееееляй, народе
Не знам защо като качвам нещо във ФБ драстично се намаля качеството. Открих едно видео от миналата години. Октомври в Созопол. Атмосферата беше брутална.
Re: Сподееееляй, народе
Зарибил съм се по месене на тесто, щото жената ме обвинява че все тя месела тестото. Днес и разказах играта.
Re: Сподееееляй, народе
Влошено е с влошено качество, но ето го клипчето
Имам и доста снимки от Бургас, 5-6 от пътя за Созопол и едно доста дълго видео от Бургас през нощта.
Имам и доста снимки от Бургас, 5-6 от пътя за Созопол и едно доста дълго видео от Бургас през нощта.
Re: Сподееееляй, народе
Кефя се на Kinjaz, защото имат супер хореографии, не са най-добрите танцьори, но като комбинация от танц, хореография, музика и да не прнебрегваме човека зад камерата нямат аналог.
Re: Сподееееляй, народе
Айайай, не знам дали гледахте Трифонов как се прави на интересен с чайника на Ръсел, а дори не му знае името какво е точно. И отгоре на всичкото попита в сллушалката и оттам му казаха Бернард.
Re: Сподееееляй, народе
Този ли е, тя ли е те ли са, нз. Но правят клипове на ниво холивудска подукция.
Re: Сподееееляй, народе
Това наистина е чудо.
https://www.hienthaoshop.com/history-vi ... star-balm/
https://www.hienthaoshop.com/history-vi ... star-balm/
Re: Сподееееляй, народе
Каква е разликата между Щилиана и Стилиана. С и Т е Щ.
Who is online
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 5 guests