Ми не знам и аз, изведнъж просто ми щукна. Иначе чесно, не ми се купува конзола за която тепърва ше излизат игри и то unknown quantity. Особено за цената за която ще ги продават. Така просто взимам конзолата с трийсе игри, сред които ексклузиви кат Блъдборн за 200 лв. Щото настолен комп мисля че ще сглабям чак догодина някое време, а тоя ROG G55 VS вече пуска с добри настройки само AAA игри до около 2015-2016, даже не съм пробвал с Вещера 3 щот знам че ще е зле, пък на конзолата дори ясно че не е на комп, пак по-добре да я играя щом мога, вместо да не я и да чакам нова машина. Та както викаш, без пари кажи-речи и да маам. Освен ако нямаш предвид съвсем без кинтаж, уви нямам такива щедри познати
Играно напоследък
Moderator: AlDim
Re: Играно напоследък
I’ve never seen myself
And I hope I never know
I’m nothing but a shell
Nothing but dust,
in an inferno
And I hope I never know
I’m nothing but a shell
Nothing but dust,
in an inferno
Аз затва викам, следващото песе ще идва с голяма част от високопрофилните игри нагрухтяни за новия хардуер на конзолата. Но иначе ако я взимаш за тия кинчи е добре. Инак пеце разбира се се чака да се види наистина гтх 30 серията дали толкова ще кърти колкото изглежда, че ще е и най-вече за лолза да видим дали амд ще успеят да се противопоставят.
ПП а и ся като нвидия стовариха бомбата, че ще са толкова достъпни като цени (видеокартите им) и са достъпни като се замислиш за видео карта, щото квото и да си говорим 500 евра не е без пари (най-достъпната от класа), но при положение, че до оня ден 2080ти вървеше за 1200 си беше изненадата, която може да срине цените на конзолите още мъничко.
ПП а и ся като нвидия стовариха бомбата, че ще са толкова достъпни като цени (видеокартите им) и са достъпни като се замислиш за видео карта, щото квото и да си говорим 500 евра не е без пари (най-достъпната от класа), но при положение, че до оня ден 2080ти вървеше за 1200 си беше изненадата, която може да срине цените на конзолите още мъничко.
- penzata
- Forsaken
В интерес на истината, трябва да изиграя отново базовата игра, за да видя реално колко са сгъстили чекпойнтите.Claymore wrote: ↑Sun Sep 06, 2020 2:32 pmНе съм играл играта, но четох разни ревюта и гледах геймплеи щото имам интерес, ама това с повечето контролни точки ми звучи като тъпо решение, което да се вкара в базовата тъкан на играта. Естествено, че е по-добре да има опции за трудност, но именно опции. Щеше да е добре да намерят начин да го вкарат като toggleable вариант, вместо да е за всички. Както направих сравнение вчера в разговор по темата със Stun Damage, това ми звучи като в Alien: Isolation да вкараш още телефонни станции. Които тъй или иначе бяха сравнително щедри, но задават вид темпо и съспенс от по-трудните геймплейни части.
Не мога да направя сравнение с Изолейшъна (тъй като още събира прах на харда
Опция за трудност реално вече има с добавения асист моуд, а и на места можеш да викаш чиляци да ти помагат в пуцането.
The hardest battles are fought in the mind.
- penzata
- Forsaken
Първо Силм-а изобщо не е баси вентилатора - цъкам игри от диск, свалени на външен хард, и всичко е топ; да не споменавам, че вентилаторът е по-безшумен от доста про-та. Как да е.
Ремеди бая оптимизират Контролеца и в момента на Слим почти няма лаг и драстичен фреймдроп.
ПС5 ще е бекуърдс къмпатибъл с четворката, фреймрейта няма да е локнат и почти всички разработчици (освен Ремеди
Но за парите, за които взимаш конзолата, барабар с игрите, няма какво да се двоумиш.
Да, не е про, забравих да кажа, ама четох за слима и не изглежда да е толкова зле както го описва трубадура. Иначе аз съм го решил, не се двоумя, само чакам собственика да си доиграе някаква неща и да го взема
Сигурно ще загрея с God of War или Detroit: Become Human докато свикна с контролера, преди да пробвам втория Волфенщайн или Контрол. Bloodborne определено ще е по-нататък 
I’ve never seen myself
And I hope I never know
I’m nothing but a shell
Nothing but dust,
in an inferno
And I hope I never know
I’m nothing but a shell
Nothing but dust,
in an inferno
- penzata
- Forsaken
Готафора не знам колко е за загрявка при положение, че не е он рейлс като предходните части, камерата е доста приближена към гърба и постоянно се играе с мятането на брадвата - демек рейндж уепън. По-скоро пробвай спайдърмена - и при него има насочване (рейндж), но не толкова много като при годеца. Но пък Детройта си е чудесен избор за първоначално разцъкване.
п.п. приятелката е адски боса в играенето с двата стика едновременно, барабар с L2 и R2 (ходене, въртене на камера и натискане на бутони за насочване и стрелба), но пък разцъка Ratchet & Clank, така че може и нея да пробваш.
- RRSunknown
- Elder God
Аз имам PS4 от най-първите и досега не съм чувал да излита макар, че често играя без звук. А от големите игри нямам само Lаст of Us 2, Sekiro, Doom Ethernal и Dead Stranding. Всичко останало съм го тествал и си работи перфектно. Държа си конзолата хоризонтално на дървено шкафче така, че конзолата да се обдухва без проблем.
Иначе за прицелването - прави като мен - аз играя на ийзи и ми е все тая дали се прицелвам . Има игри в които прицелването е пословично дървено и не се занимавам да се адаптирам. За елементарното адаптиране навремето когато пробвах за пръв път ми отне точно 2 часа с Gears of War и вече бях свикнал.
Иначе за прицелването - прави като мен - аз играя на ийзи и ми е все тая дали се прицелвам . Има игри в които прицелването е пословично дървено и не се занимавам да се адаптирам. За елементарното адаптиране навремето когато пробвах за пръв път ми отне точно 2 часа с Gears of War и вече бях свикнал.
Старата либоф ръжда не фаща, особено ако е Remastered.
Амалур форевааа!
https://store.steampowered.com/app/1041 ... Reckoning/
For those who come after...
Таман днес ми пристигна диска за PS4-катаXellos wrote: ↑Wed Sep 09, 2020 2:41 pmСтарата либоф ръжда не фаща, особено ако е Remastered.![]()
Амалур форевааа!
![]()
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
малко курец че не я дадоха на ърли адоптерите и се наакаха с ала-дарк соулс фиаското (имаш там неква отстъпка и даже няма да е постоянна като гледам за разлика от дарк соулс), а като се вземе предвид, че дарксайдърс просто ми попнаха новите версии без дори да питам, изложиха се thq и тва си е.Xellos wrote: ↑Wed Sep 09, 2020 2:41 pmСтарата либоф ръжда не фаща, особено ако е Remastered.![]()
Амалур форевааа!
![]()
ма сигурно ще я взимам по-натам, ще е супер, ако продажбите са ок да получим втора част, ама с тия планове първо за ново длс не ми вдъхват много доверие... бе ще видим. Дет се вика, буквално имаме почти целия дарксайдърс въпреки спънките с тоя франчайз, ако не друго, опитват се да държат тия ИП-та живи.
Е то догодина чак нов контент, ма дет се вика ше излезем на по кафенце и с тая версия
. Не съм вложил пари аз
.
Не знам дали по некво чудо, или заради новите драйвери на нвидия, ама успях да стигна на инат до некви яки неща в Horizon, ест на стори мод и всичко на средно качество да им го... Освен звука де, там нема икономия слава богу, няма такова разнообразие от гласове
. Ненам що Гая изглежда повече като Джина Торес, а се озвучава от друг, щот я бива да озвучава игри. 
Не знам дали по некво чудо, или заради новите драйвери на нвидия, ама успях да стигна на инат до некви яки неща в Horizon, ест на стори мод и всичко на средно качество да им го... Освен звука де, там нема икономия слава богу, няма такова разнообразие от гласове
For those who come after...
- penzata
- Forsaken
Да взема да си се куоутна и резъректна малко мрътвите - този ми пост е над 2 и половина години и от тогава не съм цъкал Витнеса, а знам колко още неща не съм минал и колко видеа не съм гледал. Съвсем случайно попаднах на една класация и се оказа, че финалът, до който съм стигнал, е бил сикрет ендинг. Даже не съм видял "истинския финал", а сикрет-ът беше толкова awe inspiring.penzata wrote: ↑Sat Jan 06, 2018 10:14 pmТолкова много да ми се говори за The Witness, но да осъзнавам колко е неправилно да го правя, за да не лиша хората от страхотното чувство на сблъсъка с това преживяване. Психологията на играта ме почупва.![]()
Оказа се, че я "превъртях" (така де, стигнах до кредитите). Лоуд-а ми изписва "211 panels solved, +15", а толкова много неща още не съм направил.![]()
Както всичко, около самата игра и финалното ѝ филмче е великолепно и потвърди нещата, които си мислех за самия сюжет.
Това е възможно един от няй-яките "завършеци" на каквото и да е произведение.![]()
Въртя Контрола и подхващам Витнеса.
едит: ласт ъф ас двойката и гоуст ъф цушима до такава степен ме разглезиха, че в момента ми е изключително трудно да изтърпявам лоудингите, на която и да е друга игра.
Не знам какво ме прихвана, но докато си почивах от вече 60-часовата ми игра на Персона 4, врътнах една бърза кампания на Total War Troy с братчеда Парис, която също отиде към 20-30 часа. Къде отидоха късите игри...
Та, троята е ок, но й трябват 5-6 DLC-та за да започне да си заслужава пари. Играта просто се усеща все едно съдържа към 5 бойни единици и всички останали са рескин на тия 5. И в резултат битките са страшно скучни, ако не си от маниаците, дето обичат симулацията, да пресмятат височина на ъгли за стрелците и други такива.
Историята е доста интересна иначе, и е супер как са имплементирали митологичните единици и божествените намеси като superstition-и и плацебо ефект сред популацията.
Стабилно 6.5/10 има от мен, а с повечко content dlc-та оценката само ще се вдига, но имам 0 желание да я преигравам с други командири засега. Ако пуснат траки като playable фракция може да се навия.
Та, троята е ок, но й трябват 5-6 DLC-та за да започне да си заслужава пари. Играта просто се усеща все едно съдържа към 5 бойни единици и всички останали са рескин на тия 5. И в резултат битките са страшно скучни, ако не си от маниаците, дето обичат симулацията, да пресмятат височина на ъгли за стрелците и други такива.
Историята е доста интересна иначе, и е супер как са имплементирали митологичните единици и божествените намеси като superstition-и и плацебо ефект сред популацията.
Стабилно 6.5/10 има от мен, а с повечко content dlc-та оценката само ще се вдига, но имам 0 желание да я преигравам с други командири засега. Ако пуснат траки като playable фракция може да се навия.
There are no rules! I'm gonna get you!
Баси якото, кво ми изпратиха у гога днеска
https://www.gog.com/game/control_ultimate_edition
добре че се стисках... бтв как около тая игра хем супер яки неща, хем супер кенефски прояви, направо да им се ненавидиш, но предполагам девовете държат на по-приятелското отношение с потребителите, дивотиите да идват от разпространителите е доста по-вероятно
https://www.gog.com/game/control_ultimate_edition
добре че се стисках... бтв как около тая игра хем супер яки неща, хем супер кенефски прояви, направо да им се ненавидиш, но предполагам девовете държат на по-приятелското отношение с потребителите, дивотиите да идват от разпространителите е доста по-вероятно
Тия дни се зарибявам с Crusader Kings III. Както обикновено с игрите на Paradox, като почне човек кампания и няма спирка, отива ти (почти) цялото свободно време. За разлика от повечето стратегии, тук играете персонажи от благороден род и главното предизвикателство не са само другите държави, а другите благородници в държавата на вашия герой - или правиш интриги, за да узурпираш някой престол, или спираш бунтовете и интригите на васалите си. Често и двете едновременно ако още не си независим владетел.
В моята сегашна кампания бързо направих Аквитания от херцогство на кралство, но после завистливите ми роднини ми спретнаха бунт и ме свалиха от престола. Бавно и полека събирах сили с десетилетия и върнах услугата на потомците на тия гадни бунтовници. След това пак ми спретнаха бунт, за да върнат свалената от мен кралица на трона и то в разгара на опитите ми да завладея Лангедок. Някак си събрах прилична армия с малко заеми, криво-ляво спечелих битката и най-хубавото беше, че в нея убиха конкурентката за престола и войната веднага свърши с моя победа.
Години по-късно пък наследница на престола ми се оказа внучката ми, която беше отгледана в друга държава и майка й я беше оженила за някакъв рандъмляк, като бъдещите им потомци щяха да бъдат от неговата династия, сиреч гейм овър за мен. Поканих ги в столицата ми, дойдоха и скоропостижно някой прати наемни убийци и внучката ми стана вдовица. Колко тъжно, а?
Омъжих я за някакъв византийски гений и се роди правнук гений с високи оценки...но между временно тя му изневери с придворния лекар, от който пипна сифилис (който не би трябвало да е в играта, но карай). Но лекарят след това приложи някакво рисково лечение и я излекува. Въобще голяма сапунка става.
Има трески за дялане играта и липсват доста функции от двойката (защото тя имаше куп DLC-та), но интерфейсът е далеч по-добър, вече може буквално да качвате нива и да взимате пъркове като в RPG, графиката хваща окото, пък и можете да създавате каквито и искате религии - като адамизъм, където всички ходят голи, или религия, в която канибализмът е поощряван.
В моята сегашна кампания бързо направих Аквитания от херцогство на кралство, но после завистливите ми роднини ми спретнаха бунт и ме свалиха от престола. Бавно и полека събирах сили с десетилетия и върнах услугата на потомците на тия гадни бунтовници. След това пак ми спретнаха бунт, за да върнат свалената от мен кралица на трона и то в разгара на опитите ми да завладея Лангедок. Някак си събрах прилична армия с малко заеми, криво-ляво спечелих битката и най-хубавото беше, че в нея убиха конкурентката за престола и войната веднага свърши с моя победа.
Години по-късно пък наследница на престола ми се оказа внучката ми, която беше отгледана в друга държава и майка й я беше оженила за някакъв рандъмляк, като бъдещите им потомци щяха да бъдат от неговата династия, сиреч гейм овър за мен. Поканих ги в столицата ми, дойдоха и скоропостижно някой прати наемни убийци и внучката ми стана вдовица. Колко тъжно, а?
Има трески за дялане играта и липсват доста функции от двойката (защото тя имаше куп DLC-та), но интерфейсът е далеч по-добър, вече може буквално да качвате нива и да взимате пъркове като в RPG, графиката хваща окото, пък и можете да създавате каквито и искате религии - като адамизъм, където всички ходят голи, или религия, в която канибализмът е поощряван.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."