Как е правилно да се белят бананите?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Nov 18, 2005 2:03 pm

Ех...
Като ви чета така и си мисля- "много хляб има за психиатрите в тая държава..." :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 18, 2005 2:03 pm

Наистина е безобразно лепкаво да се бели откъм долния край. И наистина е по-удобно да се държи самия банан без да има стърчаща дръжка в долния край, която да ти пречи на захвата. Но за да не говоря наизуст, сега е пробвам по описания от Марфа алгоритъм и ще споделя резултата :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Nov 18, 2005 2:06 pm

Като чета някои километрични постове тук взе да ми струва, че това беленето на банани си е цяла наука, съвсем малко по-проста от ядрената физика. 8-)

Как съм се оправял досега с тия кори, без въобще да се замислям...Явно имам талант. :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 18, 2005 2:10 pm

Не се подигравайте, ей! Проблемът е сериозен! Онези там настояват, че това е българският начин за белене на банани! Националното ми чувство протестира!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 2:15 pm

И мойто, и мойто! При тва некво келяво програмистче, което се опитва да се пробута в америка! Амаха, и ше им се подиграва на очевидно по-интелигентния начин на белене на бананите, противопоставяйки им явно повсеместните за професията си делюзии!
And you can't dance with a devil on your back...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Fri Nov 18, 2005 2:25 pm

Бананите се белят откъм обездръжкавения край. С НОЖ :twisted: Ей на това му викам аз еволюция, маймуни такива! ;-)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 2:26 pm

Да, да, с кухненски робот. В лаборатория :lol: :lol: :lol:

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 18, 2005 2:32 pm

И само от оторизирани от държавна комисия белачи...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Nov 18, 2005 2:35 pm

Ами и аз почнах вече да се съмнявам в себе си след всички тези коментари ... Значи, белил съм банани и по двата начина, и честно казано, този при който дръжката остава цяла до края ми изглежда по-практичен. Така човек може съвсем спокойно да ходи и да си яде от банана. Наистина, не отричам че ако беленето почне от дръжката е по-лесно, но поне при мен, по този начин много по-често ми се е случвало кората да се разкапе и да остана със сърцевината в ръка, което не е много хигиенично, мисля че всеки ще се съгласи. Иначе не е чак толкова трудно да го обелиш от страната, противоположна на дръжката, тук Мор е напълно прав.

Това къде бананът е по-узрял не мога да кажа, тази материя е твърде сложна за мен ... И настина, цялата тази история и на мен ми изглежда като област, за която се иска поне докторска степен, за да може човек да я разбере ... :)
This signature is not yet rated

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Nov 18, 2005 3:00 pm

Хм, горният пост ме насочва към мисълта, че много зависи в каква степен на зрялост обичате да си ядете бананите; аз например обичам по-зелени, които не показват и най-малка следа от разкапване по кората си, а тия, които са вече с разкапваща се кора почти не мога да ги ям.

Иначе, доклад за резултатите от експеримента: бананът откъм "обездръжкавения" (гениален термин ;)) край има нещо черно, което има склонност да залепва за пръста, като се маха горната част. Трябва да се отбележи, че откъм дръжката също често лепне, но тя лепне от края, а се подсича в основата, тоест не е наложително да се изцапа човек. Т. нар. "семка" не се маха изцяло заедно с кората. Бананът наистина не е толкова узрял откъм края, но аз така го обичам. Да се държи откъм, с извинение, дръжката не е твърде неудобно.
Извод: като цяло с повече внимание бананът може да се бели и да се яде и така.
Въпрос: за какъв дявол е нужно?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 18, 2005 3:04 pm

Мне, аз не ги обичам зелени, но ги обичам в прайма им, когато са точно на ръба да почнат да се появяват първите петънца по кората, но още не са и са големи, ярко жълти и злокобно еректирали :twisted:

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Nov 18, 2005 3:12 pm

Няма начин да не се включа в тази тема. :lol:

Обяснявам:

Банана се захапва лекичко от горния край, след което леко се стисва със зъби, като се внимава да не се повреди деликатната месеста част. След като се отстрани връхчето, бавно и с наслада се забелва кората с устни. Когато вкусния плод вече е забелен, оближете върха му хубаво, за да го навлажните (иначе може да ви приседне когато го налапате). След консумацията вземете студен душ.

Ако изпълните процеса както е описано, то значи вече сте опитен бананобелач и можете да пуснете тема: "Защо да режем краставиците, когато така е по-хубаво". Успех! :wink:
:shark:
Feel the summer!

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Nov 18, 2005 3:30 pm

След изложението по-горе, просто не знам какво да кажа.

Но аз също обичам бананите зеленикави, да не кажа зелени. Харесва ми да "хрупат" като краставици и да са стъпчиви. И едно кафеникаво петънце да имат, не искам да ги виждам, тогава стават само за шейк, за пълнеж или за пюре.

И все пак аз продължавам да съм дълбоко убедена, дори без научна степен по бабанобелене, че правилният начин е един да се: да се започне от бездръжковата част и да се яде по посока на дръжката.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Syber
Sorcerer

Post by Syber » Fri Nov 18, 2005 3:59 pm

Ми да взема да се включа и аз :P от горните постове научавам че някои си обичали бананите зелени :?: :!: Баси, дали е заради пустия ми късмет, ама аз винаги съм попадал на (почти) полуразложили се:? И някакси винаги съм ги белел от оная страна с черната гадост, често отрязвайки я с нож. В редките случаи когато съм ги белел от дръжката съм имал чуството че накърнявам достойнството на банана :P :P :P :D
И в заключение - вече мн рядко ям банани щото ме хващат киселини :x
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Nov 18, 2005 4:07 pm

Зелени банани suck. Все пак доста очевидна е пропорционалността между степента на узряване и слдакостта на банана, следователно докато не почне да гние, колкото по-узрял е банана, толкова по-добре.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."