СПОЙЛЕРИ! ДЪЛЪГ РАНТ! ТОЗИ СЕРИАЛ Е ЗА ТЪПАЦИ, ПРАВЕН ОТ ТАКИВА И СЕ ЦЕЛИ В ТЯХ.
Ми на нас тъпаците явно си ни харесва! ^^
Викаш диалозите между царьо и гарьо, последвани от безумието с пирата (дето е толкова криворазбран герои спрямо великолепния си първоизточник, че повече няма накъде), добави сандра и кутрето, дето е дъвкане на едно и също вече трети сезон щото нали ни гледат идиоти и да не забравят (като в диалога няма никакъв финес и после даже идва трети персонаж в прав текст да ни каже "тоя мисли нещо"... не думай, како!..., преди това сандра и жон, дето козата не знае дали да го обижда или хвали, щото се насра пред всички.
Ъъъ, Сандра и Кутрето са в доста по-различни отношения от преди три сезона. Според мен конкретно тук динамиката беше доста яка и как Санса му затвори устата. Повторенията са нормални и очаквани - за първи припомнящ епизод. Да, някои хора сме тъпаци и нямаме безкрайно ясни спомени кое кога и как е било казвано. Санса и Джон - според мен тя подпочва с манипулациите и се опитва да го работи и си пробва почвата.
Бтв, кому е нужно да дъвкат познатата история на някой да се обажда и спори с шефа пред децата? И последвалият разговор да не предостави нищо ново, освен поредната доза напомняне какво се е случило. И непостоянството на Сандра спрямо всички.
Оная малката пикла, която явно заслужава адмирации всеки път като си отвори плювалника, вместо закоравелият северняк да я шамароса.
Значи явно не си спомняш много ясно персонажа на малката пикла и коя е, но в крайна сметка се води владетелка и хората не могат просто така да зашиват шамари на владетелки. Освен това очевидно е доста по-смела и отракана от повечето и всички й се възхищават.
Обратно на царьо. Жайми я пита доста смислени всъщност въпроси и тя отговаря невменяемо на всеки един от тях, което кара Николайчо да играе за световно и да ни кара да забравяме това, щото я обича. Бтв, в книгата, писана от умния писател, човекът е доста далеч от церсей, щото там хората се развиват по по-правдоподобен начин. А там дори двете им деца са живи! И ги няма всичките катаклизми, дето се случиха миналия сезон. Единственото смислено нещо е, че тя още му се дразни за тирион. Но пропуска да обвини тирион за смъртта на Марсела. Ако някой е забравил именно той я праща при змиите. Вярно, че в книгата момичето е кажи-речи ок, щото пак - логика и всичкото. В дорн не нараняват малки момичета. Ма в дорн не си убиват и владетеля.
Цялата линия Дорн е трагична наистина, но не виждам защо ги намесваш в този епизод - очевидно и от сериала се опитват всячески да ги забравят :Д
А Церсей е тотално изтрещяла от известно време насам - а след взривяването на народа и смъртта на Томен още повече. Не знам защо очакваш точно адекватност от нея. Ако виждаш адекватен Джейми и безумна Церсей - ами това за мен не са слаби диалози.
Това е половината епизод бтв. Освен това имаме двете фрапиращи сцени с Аря. Поне в първата имаме първокласен актьор, дето тотално да краде екрана. Втората с младите войничета обаче е майка си плаче. И завършваме с безмълваната денерис, дето някак си успява първо да се размине с флотата на железните, пък и да си намърда задника в, поради някаква причина, напълно изоставена крепост, дето доскоро е била на Станис ъф ол пипъл.
Да, Фрей беше велик и цялата сцена според мен беше много силна. Аз поне й се израдвах и смятам, че може и да видим нещо сходно в книгите, макар че сигурно планинга ще го покажат по-добре. А не мисля,че е толкова странно,че супер добрият възрастен и мега култов актьор е откраднал сцената

Сцената с войниците беше ужас да, а като Ед запя и направо проплаках (макар че маю песента не беше лоша като се замисля, просто ми беше втф.. и сцената и диалозите и факта, че след като Еди си изпя репликата, не му повериха нищо повече освен да подава вино :Д)
И бтв, да му ебеш дома, как тъпата Аря успя първо да убие и сготви възрастни мъже, да убие баща им, да викне всичките копелета, да ги изтрови и да си тръгне незабелязана? Ето къде например Better Call Saul гърми. Там ще ти покажат пътя на действията и трудностите за постигането им. Мразя като важни моменти са ми оставени извън кадър, особено като толкова личи, че са плод на свинска некадърност. Фак тоя филм.
Около Аря отдавна вече творят безумия, които кулминираха в миналия сезон. никога не съм харесвала арка й, нито в книгите, нито в сериала. Иначе очевидно от известно време насам от сериала установиха, че нямат време да показват подготовки на неща или придвижвания от точка А до точка Б и това се случва извън екран. Както стана и сега и което и обясни разминаването на флотилиите.
Виж, за това защо замъкът на Станис изглеждаше така необитаем аз поне обяснение нямам :Д и на мен ми се стори хипер странно, но подозирам, че това решение е било продиктувано единствено в името на епиката - иначе представи си Дани да влезе драматично в тронната зала и изведнъж три чистачки да се сепнат.
Но така или иначе май повечето ти проблеми не са всъщност с диалозите, а с други работи. За мен повечето реплики си работеха чудесно - да припомнят и надградят в някакви посоки.
Иначе Сам имаше много култови моменти! А и никой не коментира Джора какво прави затворен в Цитаделата!