A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
трубадур
Elder God

Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Post by трубадур » Sun Jul 16, 2017 6:09 pm

Това и викинги са едни от най-бездарно написаните и развиващи света и персонажите си сераили, дето да струват толкова много пари. И каквото се очертава сега Дани с тъпите ѝ дракони от една страна Дорн и дъртата баба от друга срещу Церсей. :lol:

Епика :metal:

Как може някой да ти е написал буквално черно на бяло какво се случва и да е супер интересно и да решиш, че можеш по-добре. Където Джаксън и ко. всъщност пипаха с разбиране по властелина, макар тотално да мисват пойнта и атмосферата, тука просташкият фенфишкън може да накара всичката девствена сволоч, дето пише реално фенфикшън да се засрами. Как може този сериал да има реномето си е отвъд всякаква логика (точно като сценария му).

Бтв, преебаването на Дорн Е голяма работа, защото в книгата това е последният голям играч, който не се намесва пряко във войната, макар да е директно засегнат от историята на участващите във войната и точно там се крие огромен потенциал с недъгавия владетел, който обаче с мозък може доста да размъти водата. И още не мога да преживея, че взеха актьор като Alexander Siddig само, за да не го използват. Единствено, за да направят същото с Ian McShane. Тия хора са идиоти.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 8:59 am

http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 44406.html

Едиту шерейниън братче :rofl: :panic:

Тоя сезон ще е шедьовър от простотия

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Jul 17, 2017 10:55 am

трубадур wrote:
Mon Jul 17, 2017 8:59 am
http://www.independent.co.uk/arts-enter ... 44406.html

Едиту шерейниън братче :rofl: :panic:

Тоя сезон ще е шедьовър от простотия
Тоя невзрачен посредствен клошар не стига, че е навсякъде и музиката му ме преследва, ми ся и в тоя сериал са го чучнали.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 10:58 am

Аз мислех да зобна сезона с мощен скипинг като излезе, ама това трябва да се види :mrgreen:

пп Пя, той пя :ninja:

ппп тоя сериал не си заслужава техническия екип

Martix
Archmage

Post by Martix » Mon Jul 17, 2017 3:39 pm

Ее, айде айде, не беше толкова зле. Поне не ни помоли да pre-order-нем новия албум.
Съвсем приличен беше първи епизод, ако се направим, че в него е нямало Санса и Церсей.
There are no rules! I'm gonna get you!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 3:45 pm

И всяка една сцена, която не беше с хрътката и огненото дуо, въпреки че и в нея успяха да намерят начин да се наакат (в моменталните видения и актьор, дето го е срам да срича текста). Другото яко беше ефекти. Налазващата армия и драгъните за 2 секунди. Т.е. от цял час имаме около десетина минути приятен материал. Морето с флотилиите също беше впечатляваща гледка.

Тоя сериал те кара да гледаш 10 минути пластмасови говна и желатинови пишоци само за да може единият герой да осъзнае информация, която има отпреди 50 сезона. Класика.

Но диалогът

"не съм метала гюбеци на тая песен"
"нова е" *смиг*, *смиг* приордър нау

или пък поредното постижение на Аря, дето трябваше да е баси разтърсващото и да получиш чувство на задоволство, че най-после се случи да е по-скучно и от на Денерис физиономията или от лемавия Джак Спаороу. Въобще тоя филм не може да толкова злето бе, деба мама им некадърна.

Визуално е чук обаче. Толкова е красив и изпипан

пп. СПРЕТЕ ДА ЗАБИВАТЕ МЕЧОВЕ В ЗЕМЯТА БЕ!!! преебава острието ffs

ппп. Гледайте това нещо успоредно с Better Call Saul или Туин Пийкс. Нереално е каква е разликата в диалог, история и атмосфера, и персонажи, и всичкото.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jul 17, 2017 4:52 pm

Spoiler: show
Cersei: I understand whoever wins could launch a dynasty that lasts a thousand years.

Jaime: A dynasty for whom? Our children are dead. We're the last of us.

Cersei: A dynasty for us, then.
:rollrofl:

Рандъм солджърът като попита Аря дали е "old enough to drink" също беше major WTF moment. Това да не е бар в Манхатън...
Тия пичове продължават да копаят дъното с диалозите. Иначе бе наистина визуално много впечатляващ епизод.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 5:05 pm

Цециту и Жельо покориха нови хоризонти на простотия, само за да ги надцака после безличният джак спероу импресионатор. И просто мога да си представя двете дъ-та как се кефят на "хапливия" диалог между триото пред железния трон, без да осъзнават каква мъка е за актьорите.

Бисер на епизода беше:
Spoiler: show
изражението на джейми като морският простак говореше за ръце, беше буквално извадено от "всички обичат реймънд"
минус хилещият се трак зад него. Няма да се учудя, ако Николай е искал тройна надница за тая излагация
Тия наистина смятат, че публиката им е съставена основно от скопен, лоботомиран добитък. Половината реплики бяха напомняния на неща, останалата половина бяха дъ болката. И единствено хрътката и двамцата поклонници имаха що-годе приличен диалог (минус видението).

пп. А Сандра тъпото :shock:
Джон по принцип ми е приятен като персонаж, а и харесвам актьора, който е причината да добута жонката до топ 5-цата на двамата останали поносими герои тука. Не помня друг път да съм му съчувствал повече, отколкото по време на тяхното общуване. Дори кат Оли го ръгаше у чирвата не беше толкова зле.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 17, 2017 7:45 pm

Вие сте едни безкрайно тъжни стари хора ^_^
Епизодът е твърдо 80000000/10, ДЕНЕРИС СТЪПИ НА ДРАГЪНСТОУН, жалки безхайпници :metal:
This is it. Ground zero.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon Jul 17, 2017 7:52 pm

Абе не знам; не виждам чак толкова къде ги виждате тия лоши диалози честно.
Дайте нещо извън тъпнята с Ед Шиърън (втф беше дам) и там, каквото бяхте цитирали.
Според мен епизодът беше много як!
shadow dance nikoga ne luje

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 8:10 pm

СПОЙЛЕРИ! ДЪЛЪГ РАНТ!

Викаш диалозите между царьо и гарьо, последвани от безумието с пирата (дето е толкова криворазбран герои спрямо великолепния си първоизточник, че повече няма накъде), добави сандра и кутрето, дето е дъвкане на едно и също вече трети сезон щото нали ни гледат идиоти и да не забравят (като в диалога няма никакъв финес и после даже идва трети персонаж в прав текст да ни каже "тоя мисли нещо"... не думай, како!..., преди това сандра и жон, дето козата не знае дали да го обижда или хвали, щото се насра пред всички.

Бтв, кому е нужно да дъвкат познатата история на някой да се обажда и спори с шефа пред децата? И последвалият разговор да не предостави нищо ново, освен поредната доза напомняне какво се е случило. И непостоянството на Сандра спрямо всички.

Оная малката пикла, която явно заслужава адмирации всеки път като си отвори плювалника, вместо закоравелият северняк да я шамароса.

Обратно на царьо. Жайми я пита доста смислени всъщност въпроси и тя отговаря невменяемо на всеки един от тях, което кара Николайчо да играе за световно и да ни кара да забравяме това, щото я обича. Бтв, в книгата, писана от умния писател, човекът е доста далеч от церсей, щото там хората се развиват по по-правдоподобен начин. А там дори двете им деца са живи! И ги няма всичките катаклизми, дето се случиха миналия сезон. Единственото смислено нещо е, че тя още му се дразни за тирион. Но пропуска да обвини тирион за смъртта на Марсела. Ако някой е забравил именно той я праща при змиите. Вярно, че в книгата момичето е кажи-речи ок, щото пак - логика и всичкото. В дорн не нараняват малки момичета. Ма в дорн не си убиват и владетеля.

Това е половината епизод бтв. Освен това имаме двете фрапиращи сцени с Аря. Поне в първата имаме първокласен актьор, дето тотално да краде екрана. Втората с младите войничета обаче е майка си плаче. И завършваме с безмълваната денерис, дето някак си успява първо да се размине с флотата на железните, пък и да си намърда задника в, поради някаква причина, напълно изоставена крепост, дето доскоро е била на Станис ъф ол пипъл.

Накрая ни остава само по-човешкото, показано с тримата глупаци и погребението. И страхотните визуални ефекти на флотилията, морето, драконите и армията на мъртвите. Дето сякаш един от гигантите е тоя, пукналия при Рамзи, но това вече би било прекалено дори за тая тъпня. Но да - хайп и т.н.

И бтв, да му ебеш дома, как тъпата Аря успя първо да убие и сготви възрастни мъже, да убие баща им, да викне всичките копелета, да ги изтрови и да си тръгне незабелязана? Ето къде например Better Call Saul гърми. Там ще ти покажат пътя на действията и трудностите за постигането им. Мразя като важни моменти са ми оставени извън кадър, особено като толкова личи, че са плод на свинска некадърност. Фак тоя филм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 17, 2017 8:40 pm

@трубадур

1. Цензурирай си учтиво първото изречение, за да отговаря на правилата на форума :lol:
2. Yada, yada, yada
This is it. Ground zero.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Jul 17, 2017 8:45 pm

:neutral:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon Jul 17, 2017 9:10 pm

СПОЙЛЕРИ! ДЪЛЪГ РАНТ! ТОЗИ СЕРИАЛ Е ЗА ТЪПАЦИ, ПРАВЕН ОТ ТАКИВА И СЕ ЦЕЛИ В ТЯХ.
Ми на нас тъпаците явно си ни харесва! ^^
Викаш диалозите между царьо и гарьо, последвани от безумието с пирата (дето е толкова криворазбран герои спрямо великолепния си първоизточник, че повече няма накъде), добави сандра и кутрето, дето е дъвкане на едно и също вече трети сезон щото нали ни гледат идиоти и да не забравят (като в диалога няма никакъв финес и после даже идва трети персонаж в прав текст да ни каже "тоя мисли нещо"... не думай, како!..., преди това сандра и жон, дето козата не знае дали да го обижда или хвали, щото се насра пред всички.
Ъъъ, Сандра и Кутрето са в доста по-различни отношения от преди три сезона. Според мен конкретно тук динамиката беше доста яка и как Санса му затвори устата. Повторенията са нормални и очаквани - за първи припомнящ епизод. Да, някои хора сме тъпаци и нямаме безкрайно ясни спомени кое кога и как е било казвано. Санса и Джон - според мен тя подпочва с манипулациите и се опитва да го работи и си пробва почвата.
Бтв, кому е нужно да дъвкат познатата история на някой да се обажда и спори с шефа пред децата? И последвалият разговор да не предостави нищо ново, освен поредната доза напомняне какво се е случило. И непостоянството на Сандра спрямо всички.

Оная малката пикла, която явно заслужава адмирации всеки път като си отвори плювалника, вместо закоравелият северняк да я шамароса.

Значи явно не си спомняш много ясно персонажа на малката пикла и коя е, но в крайна сметка се води владетелка и хората не могат просто така да зашиват шамари на владетелки. Освен това очевидно е доста по-смела и отракана от повечето и всички й се възхищават.
Обратно на царьо. Жайми я пита доста смислени всъщност въпроси и тя отговаря невменяемо на всеки един от тях, което кара Николайчо да играе за световно и да ни кара да забравяме това, щото я обича. Бтв, в книгата, писана от умния писател, човекът е доста далеч от церсей, щото там хората се развиват по по-правдоподобен начин. А там дори двете им деца са живи! И ги няма всичките катаклизми, дето се случиха миналия сезон. Единственото смислено нещо е, че тя още му се дразни за тирион. Но пропуска да обвини тирион за смъртта на Марсела. Ако някой е забравил именно той я праща при змиите. Вярно, че в книгата момичето е кажи-речи ок, щото пак - логика и всичкото. В дорн не нараняват малки момичета. Ма в дорн не си убиват и владетеля.

Цялата линия Дорн е трагична наистина, но не виждам защо ги намесваш в този епизод - очевидно и от сериала се опитват всячески да ги забравят :Д
А Церсей е тотално изтрещяла от известно време насам - а след взривяването на народа и смъртта на Томен още повече. Не знам защо очакваш точно адекватност от нея. Ако виждаш адекватен Джейми и безумна Церсей - ами това за мен не са слаби диалози.
Това е половината епизод бтв. Освен това имаме двете фрапиращи сцени с Аря. Поне в първата имаме първокласен актьор, дето тотално да краде екрана. Втората с младите войничета обаче е майка си плаче. И завършваме с безмълваната денерис, дето някак си успява първо да се размине с флотата на железните, пък и да си намърда задника в, поради някаква причина, напълно изоставена крепост, дето доскоро е била на Станис ъф ол пипъл.
Да, Фрей беше велик и цялата сцена според мен беше много силна. Аз поне й се израдвах и смятам, че може и да видим нещо сходно в книгите, макар че сигурно планинга ще го покажат по-добре. А не мисля,че е толкова странно,че супер добрият възрастен и мега култов актьор е откраднал сцената :) Сцената с войниците беше ужас да, а като Ед запя и направо проплаках (макар че маю песента не беше лоша като се замисля, просто ми беше втф.. и сцената и диалозите и факта, че след като Еди си изпя репликата, не му повериха нищо повече освен да подава вино :Д)
И бтв, да му ебеш дома, как тъпата Аря успя първо да убие и сготви възрастни мъже, да убие баща им, да викне всичките копелета, да ги изтрови и да си тръгне незабелязана? Ето къде например Better Call Saul гърми. Там ще ти покажат пътя на действията и трудностите за постигането им. Мразя като важни моменти са ми оставени извън кадър, особено като толкова личи, че са плод на свинска некадърност. Фак тоя филм.
Около Аря отдавна вече творят безумия, които кулминираха в миналия сезон. никога не съм харесвала арка й, нито в книгите, нито в сериала. Иначе очевидно от известно време насам от сериала установиха, че нямат време да показват подготовки на неща или придвижвания от точка А до точка Б и това се случва извън екран. Както стана и сега и което и обясни разминаването на флотилиите.
Виж, за това защо замъкът на Станис изглеждаше така необитаем аз поне обяснение нямам :Д и на мен ми се стори хипер странно, но подозирам, че това решение е било продиктувано единствено в името на епиката - иначе представи си Дани да влезе драматично в тронната зала и изведнъж три чистачки да се сепнат.
Но така или иначе май повечето ти проблеми не са всъщност с диалозите, а с други работи. За мен повечето реплики си работеха чудесно - да припомнят и надградят в някакви посоки.

Иначе Сам имаше много култови моменти! А и никой не коментира Джора какво прави затворен в Цитаделата!
shadow dance nikoga ne luje

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Jul 18, 2017 2:25 am

Осъзнах кво ме дразни в Аря, Дани и Санса. И трите са станали някакви копиенца на Церсей и нямат никаква индивидуалност. Имаме Церсей в КЛ, Церсей доредила се в последния момент на Гластънбъри, Церсей на спа в Исландия, и Церсей с дракони? Тва ли са им empowered жените. Всичките действат/говорят еднакво. Какво стана с богатите женски персонажи. Всяка от които със собствени качества и достойнства? Не. Ама аз какво да очаквам от човека писал Дедпул в Ориджинс.