Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

трубадур
Elder God

Re: Сексистки хроники

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 6:17 pm

Roland wrote:
Wed Apr 05, 2017 6:07 pm
Истината е, че на хората им писна от постоянни ивенти и кросоувъри, които са толкова скъпи, че човек няма пари за нищо друго. Писна им и от това да почват поредици за любимите си герои от "първи" брой с нов екип всеки няколко месеца. И в добавка Марвел изпонабурахс един милион нови и незнайни персонажи, които не са интересни и чиито истории бяха зле написани.
Казах същото в другата тема :roll:

Но женски тор, черен тийн женски айрън мен, черен нацист капитан америка, което последното май е повече типа действие "ами ако"

пп. дисклеймър - съдя за марвел като страничен наблюдател, с другари, които са били вътре, въобще не ми дреме за комиксите им, продажбите им и т.н. просто държа на твърдението си, че политика и пари, когато са движещи фактори при изкуството е лоша работа и как някак винаги тия неща се показват едностранчиво и в черно-бели краси, животът и хората са много по-сложни от това

ппп. Роланд е писал отдолу, баш мега успешни не са, нека не преувеличаваме, плюс че се вписват от малкото останал кадърен персонал в компанията и какво означава нови герои, при положение, че носят името и логото на старите и се осланят на тяхната популярност
Last edited by трубадур on Wed Apr 05, 2017 6:23 pm, edited 3 times in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 05, 2017 6:19 pm

Тия и трите са мега успешни и са НОВИ герои, не заместители на старите. И бтв не е черният нацист, а баш оригиналния Стийв Роджърс...
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 05, 2017 6:31 pm

Roland wrote:
Wed Apr 05, 2017 6:19 pm
Тия и трите са мега успешни и са НОВИ герои, не заместители на старите. И бтв не е черният нацист, а баш оригиналния Стийв Роджърс...
Как се мери успех? По одобрителни блог постове или реални продажби. Ако финансовите резултати от тях бяха добри нямаше да го има това изказване изобщо.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 05, 2017 6:59 pm

Виж линка. Женския Тор е една от най-успешните им поредици откъм продажби. Сейм с Мис Марвел.

Lyanna Stark
Adept

Post by Lyanna Stark » Thu Apr 06, 2017 12:18 am

Точно на Марвел в момента дайвърситито им е най-малкия проблем. Аз спрях да ги чета и купувам преди повече от година, защото просто ми писна от изцепките им.

Най-големият ми проблем с Марвел в момента е систематичното унищожаване на X-Men за сметка на Inhumans. Приемам това като лична обида и отказвам да давам пари на тези хора. Другият ми проблем беше тоталният хаос във вселената на Марвел, липсата на последователност в различните заглавия и на места много лошата редакторска работа. Не знам защо, но до един момент живеех с представата, че работата на редакторите в подобна вселена е да се погрижат да има консистентност в сюжетните линии и характеризацията на героите в различните заглавия, както и да поправят грешки от общ характер. Оказа се обаче, че работата на редакторите в Марвел всъщност е да измислят поредните никому ненужни идиотски ивенти и да ги налагат на авторите, а през останалата част от времето, може би за компенсация, да оставят същите автори да пишат всякакви безумни простотии, без много да им пука дали се връзват с досегашната история и характеризация на героите. Когато се сблъскат със забърканата по този начин каша, най-честото решение е да направят реткон и/или да рибуутнат заглавието, което общо взето само задълбочава бъркотията.

Що се отнася до дайвърситито, точно дайвърс заглавия като Мис Марвел и Young Avengers на Гилън са тези, които продължиха да ми харесват. Не мисля, че това е проблемът. Струва ми се, че качеството е по-важно от идентичността на героите. (YA има и предимството, че е self-contained история с начало и край, което я защитава от повсеместния хаос и идиотските ивенти. Мис Марвел беше свързана с ивентите от самото начало, но навлизането на героинята в общата вселена е малко по-бавно и плавно, така че началните томове също са донякъде защитени.)

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Apr 06, 2017 9:15 am

Е то с хикс мен фиаското е, щото не държат правата за филмите (отново бизнес > изкуството) и да не дават муниции на фокс.

Иначе всички говорим едно и също, твърде много ивенти, разпилени истории, калпаво написани при това, въобще пренасищане от посредственост се получава и тъй. Плюс че супергеройския комикс лично го смятам за дъното :dunno:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 07, 2017 6:24 am

White Fragility
The language we use to talk about racism is obviously distorted, a big clue that something is being hidden. It’s pretty easy to pinpoint the source: most White people can’t handle talking about racism. We flail. We don’t understand the subject, we get really uncomfortable, and we either clam up because we don’t want to say the wrong thing, or we bust out the whitesplaining (FYI, this is a best-case scenario. It can be much worse).
http://m.huffpost.com/us/entry/10909350

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sat Apr 08, 2017 1:19 pm

трубадур wrote:
Thu Apr 06, 2017 9:15 am
Е то с хикс мен фиаското е, щото не държат правата за филмите (отново бизнес > изкуството) и да не дават муниции на фокс.

Това е донякъде така, но не напълно. Разбира се, че Марвел са ядосани, задето Фокс държат филмовите права за тези персонажи. Но ако всичко опираше до филмовите права, то би следвало Авенджърс комиксите да са изключително качествени в момента и да съдържат именно героите от филмите, а това хич не е така. Даже ако филмовите права за Авенджърите не бяха в марвел, феновете щяха категорично да твърдят, че комиксите съботират филмите: Тор не е Тор, дори не може да си вдигне чука, Стив Роджърс не е Капитан Америка, а е нацист, Тони Старк не е Айрън мен, а е в кома, Брус Банър дори не знам дали е Хълк, ама май не е, Блек Уидоу и Алената вещица не припарват до отбора. В екипа има герои като неисвестна тийн Мис Марвел, Херкулес, Фалкън в костюма на Капитана и жена Тор.... Направо звучи сякаш съзнателно са вложени усилия филмовият екип да бъде тотално разбит. Дори Х-мените от последните години не са изживявали такова нещо :D

Иначе всеки човек, който е отварял комикс в последните 10 години, знае какъв е гигантският проблем на Марвел - прогресивно затъпяващите ивенти, идващи на всеки пет-шест месеца, които объркват всички сюжетни линии и съсипват плановете на всички писатели...

А и на хората им писна от тази подмяна на героите... В някои случаи тя се прави добре, но на доста места е откровено дразнеща. Новата мис Марвел, примерно, е добра идея, защото старата Мис Марвел години по-рано прие ролята на Капитан Марвел, а не е отишла в кома или умряла. Жената Тор също работи, защото има страхотен костюм, а комиксите са визуална медия и такъв готин външен вид няма как да не спечели публиката. Същевременно историята с Капитана беше ужасна. Само преди няколко години имаше история, в която Капитанът умря и Бъки носеше костюма му, и тя беше страхотно направена. И нямаше нужда това да се повтаря отново, но с Фалкън. А Фалкън, когото иначе обожавам, е утвърден герой със собствен костюм и място в света, нямаше нужда да го правят него капитан Америка.... Все едно Люк Кейдж да стане Айрън фист или Сторм да стане Професор Х. Като отворя Авенджърс комикс не виждам нито един познат герой, а само подменени нови версии или треторазрядни персонажи, за които никога не ми е пукало. Дразни ме как Вижън, който има десетилетия история с Алената вещица, сега е репрограмиран и историите му по никакъв начин не отразяват стотиците броеве развиване на отношенията с Уонда и съотборниците му от Авенджърс... Дразни ме как Деърдевил, след като в последното десетилетие имаше толкова хубави истории с разкриването на идентичността му, сега по магически начин е брейнуошнал целия свят, за да забравят всички, че Мат Мърдок е Деърдевил. А Електра е специално екстра-брейнуошната, за да ѝ е по-гадно. И тя има нова поредица, която по никакъв начин не отразява Електра от последните 30 години, а е рандъм празен персонаж с нова визия, който просто носи името и оръжията на Електра....

Само Блек Уидоу поредицата беше чудесна, но тя приключи миналата седмица. Извън нея, нямам интерес към нищо след Secret Wars...
But goddamn,
you got me in love again

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 13, 2017 7:36 pm

Why I won’t date hot women anymore

http://nypost.com/2017/04/12/why-hot-pe ... th-dating/

The PAIN ...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 25, 2017 7:54 am

Саудитска Арабия е приета в Комисията за проблемите на жените в ООН. Не е сатира ...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Apr 25, 2017 5:25 pm

Не знам защо се изненадваш. ООН отдавна е изключително корумпирана и яко неадекватна, нищоправеща, корумпирана институция, която само се прави, че отчита дейност. Пък и помня една от организаторките на Женския марш обясняваше как в Саудистка Арабия положението за жените било много по-добро от това в щатите.

Иначе, ако на някого му се занимава и още не го е направил, ви призовавам да подпишете петицията срещу концетрационните лагери за гей мъже в Чечня на Амнести

https://www.amnesty.org/en/get-involved ... g-gay-men/

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 06, 2017 11:58 pm

Новият инфестейшън във Фейсбука ми, този път споделян масово от Истинските Мъже Във Френдлистата Ми, Които Са Дълбоко Обезпокоени, Че Феминистките Ще Ги Вкарат В Лагери Ей Сега:

https://www.buzzfeed.com/regajha/dont-m ... .lvJXgwqGe

Не знам с кое да започна тук. С безумните слогани ли? С това, че разни холивудски величия са изтипосани на тея картинки и вероятно не са дали разрешение и дори не подозират за съществуването на тая кампания? С произхода на кампанията в Индия, която, знаем, е страната с най-ужасяващия и човекоубийстващ феминизъм на планетата? С това, че всичките балкански мачовци, дето нон-стоп ми флъдят Фейсбук фийда с подигравки към феминистките SJW-та, сега лайкват и шеърват това като изтървани, ЗАЩОТО Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ВЗЕМЕМ ДА ВОДИМ ДИАЛОГ ПО ТЕЗИ ТАКА НАБОЛЕЛИ И СЕРИОЗНИ ТЕМИ? С това, че аз самата дори не съм сигурна дали тази кампания е истинска или просто някой някъде е решил да троли, щото с очите си съм виждала подобни идиотщини, пуснати съвсем сериозно от разни SJW-та?

Не сме дорасли за Интернет като човечество.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun May 07, 2017 4:32 am

Логично - след като SJWтата показаха, че да се вайкаш над измислени проблеми е най-бързият начин за придобиване на статус в либералните кръгове и някои мъже решиха, че they want some of that и почнаха да играят играта.
Може и да е тролене. А имахме случай на SJW постващи свастики все едно от името на тръмп. Както и бели професори неиронично искащи бял геноцид.

Надявам се тази лудост скоро да утихне ама надали.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 07, 2017 11:19 pm

Човек само като погледне в момента как според новия републикански helathcare repeal закон в САЩ c-section и изнасилването се водят "preexisting conditions", му става ясно колко измислени са тия проблеми.

aiva
Misting

Post by aiva » Mon May 08, 2017 12:33 am

Roland wrote:
Sun May 07, 2017 11:19 pm
Човек само като погледне в момента как според новия републикански helathcare repeal закон в САЩ c-section и изнасилването се водят "preexisting conditions", му става ясно колко измислени са тия проблеми.
Какво имаш предвид, че се водят "preexisting conditions"?