трубадур wrote: ↑Thu Apr 06, 2017 9:15 am
Е то с хикс мен фиаското е, щото не държат правата за филмите (отново бизнес > изкуството) и да не дават муниции на фокс.
Това е донякъде така, но не напълно. Разбира се, че Марвел са ядосани, задето Фокс държат филмовите права за тези персонажи. Но ако всичко опираше до филмовите права, то би следвало Авенджърс комиксите да са изключително качествени в момента и да съдържат именно героите от филмите, а това хич не е така. Даже ако филмовите права за Авенджърите не бяха в марвел, феновете щяха категорично да твърдят, че комиксите съботират филмите: Тор не е Тор, дори не може да си вдигне чука, Стив Роджърс не е Капитан Америка, а е нацист, Тони Старк не е Айрън мен, а е в кома, Брус Банър дори не знам дали е Хълк, ама май не е, Блек Уидоу и Алената вещица не припарват до отбора. В екипа има герои като неисвестна тийн Мис Марвел, Херкулес, Фалкън в костюма на Капитана и жена Тор.... Направо звучи сякаш
съзнателно са вложени усилия филмовият екип да бъде тотално разбит. Дори Х-мените от последните години не са изживявали такова нещо
Иначе всеки човек, който е отварял комикс в последните 10 години, знае какъв е гигантският проблем на Марвел - прогресивно затъпяващите ивенти, идващи на всеки пет-шест месеца, които объркват всички сюжетни линии и съсипват плановете на всички писатели...
А и на хората им писна от тази подмяна на героите... В някои случаи тя се прави добре, но на доста места е откровено дразнеща. Новата мис Марвел, примерно, е добра идея, защото старата Мис Марвел години по-рано прие ролята на Капитан Марвел, а не е отишла в кома или умряла. Жената Тор също работи, защото има страхотен костюм, а комиксите са визуална медия и такъв готин външен вид няма как да не спечели публиката. Същевременно историята с Капитана беше ужасна. Само преди няколко години имаше история, в която Капитанът умря и Бъки носеше костюма му, и тя беше страхотно направена. И нямаше нужда това да се повтаря отново, но с Фалкън. А Фалкън, когото иначе обожавам, е утвърден герой със собствен костюм и място в света, нямаше нужда да го правят него капитан Америка.... Все едно Люк Кейдж да стане Айрън фист или Сторм да стане Професор Х. Като отворя Авенджърс комикс не виждам нито един познат герой, а само подменени нови версии или треторазрядни персонажи, за които никога не ми е пукало. Дразни ме как Вижън, който има десетилетия история с Алената вещица, сега е репрограмиран и историите му по никакъв начин не отразяват стотиците броеве развиване на отношенията с Уонда и съотборниците му от Авенджърс... Дразни ме как Деърдевил, след като в последното десетилетие имаше толкова хубави истории с разкриването на идентичността му, сега по магически начин е брейнуошнал целия свят, за да забравят всички, че Мат Мърдок е Деърдевил. А Електра е специално екстра-брейнуошната, за да ѝ е по-гадно. И тя има нова поредица, която по никакъв начин не отразява Електра от последните 30 години, а е рандъм празен персонаж с нова визия, който просто носи името и оръжията на Електра....
Само Блек Уидоу поредицата беше чудесна, но тя приключи миналата седмица. Извън нея, нямам интерес към нищо след Secret Wars...