Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Re: Сексистки хроники

Post by Amelia » Wed Mar 22, 2017 8:13 pm

@трубадур

Дискусията тръгна от ей този пост:
Американски цис хетеро бели мъже стъпили на луната - 12, всички останали - 0.
Той на кво точно ти прилича?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Mar 22, 2017 8:53 pm

За Трубадур не знам, но на мен това ми прилича на поредното заяждане на Драгън с Роланд и нищо повече, да не говорим, че тръгна от изцепка на Роланд, всъщност.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Mar 23, 2017 3:42 am

Тролските напъни на Драгън са си такива, но като хора, дето все пак знаем Драгъна отдавна, трябва да ти кажа, че човекът наистина си ги мисли тея неща и даже се гордее с това. Иначе и аз не знам трубадура що така лошо го е праснал ПМСа в тая тема. Неква извънземна е тая дискусия като цяло... :neutral:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Thu Mar 23, 2017 8:30 am

Amelia wrote: Иначе и аз не знам трубадура що така лошо го е праснал ПМСа в тая тема.
that's sexist

иначе роланд ме обиждаше, добавено с килото глупости и масовата генерализация по принцип дето тия теми влачат със себе си и както казах, сърце не търпи и пак аз съм лошият :hihi:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 23, 2017 8:37 am

Мисля си ги тия неща откакто някакви почнаха да пищят като че ли дерат живи за дискриминация във всичко и как ебати дивърситито е някакъва велика добродетел и самоцел.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 23, 2017 8:51 am

The Dragon wrote:Мисля си ги тия неща откакто някакви почнаха да пищят като че ли дерат живи за дискриминация във всичко и как ебати дивърситито е някакъва велика добродетел и самоцел.
Даже, друго си беше едно време като всеки си знаеше мястото.
And you can't dance with a devil on your back...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 23, 2017 9:46 am

Roland wrote:
The Dragon wrote:Мисля си ги тия неща откакто някакви почнаха да пищят като че ли дерат живи за дискриминация във всичко и как ебати дивърситито е някакъва велика добродетел и самоцел.
Даже, друго си беше едно време като всеки си знаеше мястото.
Въпроса е да се докажеш и да имаш правилния характер за едно място. И да спечелиш уважението на хората които поради една или друга причина вече са там. И да - колкото си по различен от стереотипа за мястото - толкова е по-трудно. Но никога не е било невъзможно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Mar 23, 2017 5:39 pm

Лесно твърдение за човек, който по дефолт е почнал състезанието с няколко обиколки преднина.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Mar 29, 2017 9:48 am

Mexican man cleared in sexual assault of schoolgirl because he didn't enjoy it
Diego Cruz, 21, one of four privileged youths dubbed ‘Los Porkys’ who abducted and vaginally penetrated the teenager, did so without ‘carnal intent’ a judge ruled
Малко истински сексизъм и привилегия за калибрация.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Apr 01, 2017 4:44 pm

Не знам дали някой е обърнал внимание на поредната акция на тази пародия на НПО, БХК, но заради тях влязохме в Гардиан :mrgreen:

Та идеята на тия от БХК била, че в София нямоло никви статуи на жени (света София явно е мъж), и почнали да поставят някви мега грозни неоново розови и сини плочи на жени.
После в Гардиан изкарват София, като нещо по-зле от Саудитска Арабия, що се отнася до правата на жените и така.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Mon Apr 03, 2017 8:05 pm

бусове, транс, фрий спийч и простотия
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... ities.html

:mrgreen: :mrgreen:

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Apr 05, 2017 5:41 pm

Във връзка с коментара на Марвел, че печалбите им били дропнали заради опитите им за дайвърсити и ето този линк, който аз пуснах в темата за Гоуст ин дъ шел (не знам къде трябва да е точно тази тема,може би не е баш за сексистки хроники, но да не разводняваме филма).
трубадур wrote:
Wed Apr 05, 2017 4:57 pm
пичът от марвъл после поясни за какво става дума. Оплакването идва основно от магазините, които продават комикси. И е проблем, който е съставен от множество малки. Първо - човекът каза, че доказали се мацки героини остават в движение. Другият проблем на марвъл е напускането на качествени кадри. Трето - скапани ивенти и пренасищане с простотия от кросоувъри, които затруднява следенето от читателите, свързано с липсващите добри писатели. Все едно да гледаш 15 сериала едновременно, където епизод номер 5 от сериал 6 е продължението на епизод номер 12 от трети сезон на сериал 2 и т.н.
Е, ти първо кажи едно, после разправяй, че нямаш сестра, нали. Демидж контрол.
Дай линк иначе откъде черпиш инфо? Аз се информирах само от линка, който ти пратих, и ето тази статия thanks to Роланд: http://www.cbr.com/no-diversity-didnt-k ... mic-sales/
Четвърто - новите попълнения (жени, черни, сякви малцинства) не са добре написани, а се кара по начин да задоволи политическите изисквания на мрънкачите (което - пак, политика и бизнес в изкуство), но нямаше да има проблем, ако мрънкачите купуваха. И ако се върнем на втория проблем, качеството на новите герои не е вина само на напускането на кадърни писатели и художници. Като се опитваш да правиш герои, които да задоволяват толкова дребнави изисквания, каквито sjw-та често изискват няма как да изградиш кой знае колко апийлинг и интересен персонаж. Затворен кръг на безумие е положението.
Но най-важното си остава, мрънкащите, когато получиха каквото искат просто не дадоха пари за него.
Тук нищо не мога да кажа - не чета комикси на този етап и нямам идея как са написани (макар че Лиана похвали примерно Мис Марвел в ревю, ама знам ли; предвид продажбите, посочени в статията, дето линкнах по-горе, някои други заглавия също не се справят зле).
Има ли конкретно инфо кой купува и кой не? Смисъл, знаем ли, че хората, които купуват, не са главно мрънкачите? И колко са тия мрънкачи?
А с това просто не мога да се съглася, ако съм те разбрала правилно, за което не съм убедена: "Като се опитваш да правиш герои, които да задоволяват толкова дребнави изисквания, каквито sjw-та често изискват няма как да изградиш кой знае колко апийлинг и интересен персонаж". Всъщност, изискванията не са ли да има репрезентация просто или аз съм назад? Смисъл, какви толкова дребнави претенции да имат, които толкова да е трудно да се задоволят така че да се получи нормален персонаж??? Да има супергероини жени; да има представителство на различни сексуални ориентации и различни етноси и религии? Етц? Смисъл, може да не се набутват естествено всички тези неща в един персонаж, но не мисля, че е толкова па трудно да направиш смислена история, която да покрива част от тези елементарни критерии?
shadow dance nikoga ne luje

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 05, 2017 5:51 pm

Вицепрезидентът на Марвел, като всеки друг на подобен пост, много му е набъбнало егото. Да не мучи и да не говори глупости, защото сигурно 100 човека са му обяснили, че причината да не продават не е в дайвърситито им, а във факта, че умишлено засираха вече естаблишнати и супер популярни герои, за да си пушват агендата. Сега понеже се вижда, че засираха с пълна сила и те самите са си виновни, почват да мучат, че не искали жени в комиксите им. Топ кек мейт, все едно едни от най-популярните им персонажи не са жени, все едно до сега дайвърсити нямаше в Марвел. Но това се случва, като живееш в echo chamber. Здравият разум минава покрай ушите ти.

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed Apr 05, 2017 6:02 pm

Тая статия е байъзд ез фак. :mrgreen:

Проблемите на марвел са систематични. И никъде не казвам, че дайвърсититу е проблем. А както и Амикае вика, засиране на вече познати персонажи заради адженда. А тая адженда се появи след мрънкането и обвиняването на комксите за сексистки, расистки и вс. останали стки, дето са дежурни като плюеш без да мислиш.

А за продажбите. Щом са ниски, а съдържанието отговаря на мрънкането какво говори? Или че са твърде малко мранкачите, което означава давай им бесен игнор, или че са много, но не купуват, а искат само да им се играе по свирката. Т.е. и в двата случая си напълно в правото си да им теглиш една и да обърнеш внимание на истинския си проблем, а той е, че се държиш с таланта си като с боклук. И нормално, в днешната отворена икономика, пичовете нямат нужда от мастит тъпанар зад себе си, за да изградят име. И напускат, отиват където ги ценят или сами действат. Откъдето и спадът в качеството. Да не говорим и за конкуренцията, която идва от филмите и сериалите. Въобще супрегеройските комикси, мани че са дъно на концептуално ниво, а сега дори не дават и най-добрите истории в глупавата си ниша. И всичко рухва.

Добре, че народът от друга страна масово осъзна каква безхаберна и безсмислена клоака са sjw-та, та може да си ги ползва за изкупителна жертва. Щото преди 2 години щеше да е немислимо да ги пелтечи тия небивалици.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 05, 2017 6:07 pm

Линкът, който. @Killua постна доста категорично (и с данни) опровергава тия глупости за дайвърситито, особено когато най-големият спад в продажбите е при флагманите им с бели мъже герои. Истината е, че на хората им писна от постоянни ивенти и кросоувъри, които са толкова скъпи, че човек няма пари за нищо друго. Писна им и от това да почват поредици за любимите си герои от "първи" брой с нов екип всеки няколко месеца. И в добавка Марвел изпонабурахс един милион нови и незнайни персонажи, които не са интересни и чиито истории бяха зле написани.

Поредици като Мис Марвел самодоказват, че не им е дайвърситито проблемът изобщо.

Едит: Трубадуре, извън мазния тролинг, некви примери за герои, засрани от sjw, да дадеш?