Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

penzata
Forsaken

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.

Post by penzata » Fri Nov 11, 2016 1:40 pm

Litz wrote: Гениален коментар на This is the fucking news Jonathan Pie. Цялото е отвъд гениалността.

https://www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs
За 6 минути събира, общо взето, всичко, което може да се каже по тази тема. Гениално.

Офтопик, малко, :blabla: за което съжалявам:
След Хилъри краха, Борисов продължава със своята анти-кампания (подобно нейната) и не ми е ясно, как не осъзнава, че е била грешна. Тръмп лично ли трябва да го навести и да му каже, че е спечелил, заради нея.
Недоумявам. Пълен абсурд. Вчерашният дебат беше анти, всички днешни изказвания са в джаза и от Герб щаба продължават да ме плашат, каква тегоба ще настане, ако ги няма.
Видимо беше вчера, че Радев е неподготвен, че Цецка говори партийно и заучено. Обаче "плюсовете" на Радев, че не е бил депутат досега и това, че странеше (дали лъжливо или не, няма значение) от партията, има около 0.5% вероятност да изненада и наистина да работи срещу и напук партийните нападки, които получи вчера, за разлика от другия кандидат, който показа, че независимо от поста, който заема/ще заеме, ще си остане първо партията, после хората.
Ето и тук, заради такова мислене, нечия "сигурна" позиция ще иде в кофата.
The hardest battles are fought in the mind.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Nov 11, 2016 1:53 pm

Killua wrote: 2) http://whywereafraid.com/?og=1
Коментари на хора, станали жертва на тормоз и насилие след избирането на Тръмп (подобно на брекзитските). Направо се разплаках от описаното и почти физически ме заболя като си представих какво им е. Защото колкото и да съчувствам на обезвереното американско население и хората извън градовете, които в някакъв пристъп на паника, безумие, желание за промяна на статуквото, омраза към Хилъри и какво ли още не, е направило своя избор, просто ми е много по-лесно да се идентифицирам с тези хора и да се поставя на тяхното място в момента.
https://www.reddit.com/r/thatHappened/ чети още такива и тук :)

Не всичко което някой поства в интернет е истина. Но ако това е истина - истина ли е видеото постнато преди няколко страници на негри биещи бял защото е за тръмп? Да ще има инциденти и от двете страни. При такова напрежение няма как да няма. Но изчакай да дойдат истинските статистики - щото вълната от hate crimes във великобритания накрая се оказа основно подвиквания към поляци вървете си вкъщи (disclosure - подвикна ми го и някакъв чернокож в лондон. Уви не можах да се травмирам, хвана PTSD и да плача на път за вкъщи в метрото)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Nov 11, 2016 1:54 pm

Litz, хиляди благодарности за видеото. Гениално е, не знаех за този образ.

Killua, интересно, че на никого не му пукаше за хилядите обикновени хорица, които не смееха да си признаят, че са про-Тръмп от страх, че хиляди SJW и просто обикновени ФБ авантюристи и агитатори ще ги смачкат и които бяха яко потискани през цялата кампания (и които затова не казваха че са про-Тръмп и така се изкривяваха половете), но сега ни се късат сърцата за ставащото с левите. И не, дългоко съм погнусена от ставащото и никога не бих подкрепила подобно нещо, но когато си обяснявал на хиляди обикновени хорица, че са тъпи, задръстени, назадничави, че сами са си виновни, че са ретарди, хомофоби, женомразци и т.н., те в един момент са готови на всичко, за да не подкрепят страната на онези, които така ги низвергват. Никой не иска да е вечно виновен по презумция, само защото генетиката е отсъдила да е бял, хетеро, мъж (в някои случаи жена) и по стечение на обстоятелствата е роден в Upper Shitsburgh (Горно нанадолнище не пасва на САЩ ;)) и че не може или не иска да живее в голям град. Не може всички да сме еднакви и да живеем на едно място или всички тия красиви, готини и специални снежинки няма да има какво да ядат.

Не съм за отнемане на ничии права, но напоследък в САЩ SJW и медиите изведнъж започнаха да обвиняват всеки, който не е малцинство, във всички грехове на опресия. Ей така, под един похлупак. И оня обикновен фермер, дето си гледа кравите и не пречи на никого и ККК говедото, дето гази всъщност и белите хетеро мъже ако не му се видят достатъчно мъжествени/подобни нему/каквото-и-да-е (не, че на някого му пука за това).

Това е вотът за Тръмп и той не е про-Тръмп, той е анти-Хилъри и анти-това, което непоследък се случва.

Ако имаш интерес, погледни в NYTimes разбивката в exit Polls, там ясно се вижда, че не Тръмп печели, а Хилъри губи. И че тези, които са гласували third party не биха гласувал за тяхи, а ако биха, повече от тях биха били про-Тръмп в избор само м/у двамата.

Аз съм убедена, че не бориш популист със силно опорочено и непопулярно статукво, бориш го с друг популист. И тук беше силата на Сандърс. Уви, много хора избраха Клинтън, само защото е жена, и защото не искаха друг стар бял мъж, въпреки, че той е доста по-прогресивен от нея. Аз самата, често съм описвала Хилъри като син републиканец по политически решения и не съм изненадана, че и други я виждат така.

Аз досега се въздържах да пиша в тази тема, но все пак вече се случи случката, маслото (или олиото е на БГ?) вече е разлято..., та и аз да се попеня малко.
Last edited by Alexis on Fri Nov 11, 2016 1:58 pm, edited 1 time in total.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Nov 11, 2016 1:55 pm

Amikae wrote:И отделно всичко това са пълчищата Рольовци в лагера на Хилари, които с поведението си могат да накарат всеки нормален човек да се отврати от цялото нещо.
Преди три години - как лети времето само - платих три билета за "Играта на Ендър" заради поведението на Роланд тук...

Ако бях американец с право на глас и пълчища хора като него ме бяха облъчвали в продължение на месеци с това, което той правеше тук, ако за всяко притеснение, изразено от мен или някой друг, излизах виновен аз или съответният някой друг, защото сме тъпи сексисти, Хилъри със сигурност нямаше да получи гласа ми. Не че щях да гласувам за Тръмп - или щях да си остана вкъщи, или да пусна гласче за някой от другите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Nov 11, 2016 2:13 pm

Играта на Ендър е доста стабилен филм между другото. Евала на Роланд.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Nov 11, 2016 2:20 pm

Не знам, ама се почва... “There has been a little bit of warming" :lol: https://www.scientificamerican.com/arti ... ransition/
Иначе четох за пребитият бял пич, четох и за разни изстъпления с хвърляне на бутилки, графити и малки деца скнадиращи Build The Wall срещу мургавите си съученичета и всичко е all around awfulness. Ще става и по-зле. Надявам се наистина Тръмп да се окаже просто посредственяж, не истинска катастрофа, ама поживем-увидим.
Last edited by Claymore on Fri Nov 11, 2016 2:27 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Nov 11, 2016 2:24 pm

Killua, Cracked въобще има няколко интересни статии по темата, като:

http://www.cracked.com/blog/dont-panic/

http://www.cracked.com/blog/what-canada ... ove-there/

Още и последният подкаст,

http://www.cracked.com/podcast/what-f2A ... n-autopsy/

но е малко дълъг и репетативен, обаче разкрива за интересни тактики за осмиване, с каквито всъщност всяка една мисъл може да се обърне в абсурд.
(За който още не ги знае, де :lol: )
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Nov 11, 2016 2:32 pm

Алшу, мерси, ще разгледам линковете :)

Примера на Драгъна с видеото е релевантен, но не и този на Алексис за Горките Про-Тръмп хорица, които се страхували да си го кажат във фейсбук - ами няма място за сравнение всъщност.
Според мен много от написаните неща са истина, да, дори да не е на 100%. И да, след време трябва да излязат някакви що-годе адекватни статистики, за да стане ясно кой кого тормози. И да, аз също мисля и вярвам, че тази вълна ще утихне и ще е само временно.

Но в крайна сметка: тези хора, които извършват такива актове, като описаните, СА виновни във всичко това, в което ги обвиняват. И ако някакви кибици около тях гледат и се смеят, вместо да реагират и да помогнат, да, те също са виновни. И нито трябва да се заклеймяват разни хора като расисти, хомофоби и т.н. само защото са гласували по някакъв начин, нито обаче трябва да се подминават разните брутални изказвания и действия, както в случаите от линка.

Понякога в тази тема се говори все едно част от народа тук се е събрал да гледа сеири с пуканки и не му пука за никого. Все едно няма близки, които да са с различен цвят на кожата или различна ориентация и т.н. Които се борят цял живот с някакви предразсъдъци и открита омраза.

Е, аз имам. И ми е писнало от простотиите и помиите, с които ме заливат навсякъде. Особено тук в България, включително и в собственото ми семейство. Писна ми да трябва да слушам неща от сорта на: "на гейовете им трябва един Хитлер" (майка ми, през смях); "те са психично болни, трябва да се пратят в лудницата" (братовчедка ми); "окей съм да си се обичат, но трябва да им се ограничават правата" (леля ми); "ти и твоето поколение манипуларини от САЩ толерасти" (всички вкупом).
shadow dance nikoga ne luje

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Nov 11, 2016 2:40 pm

Килуа, от твоите думи излиза че само физическия тормоз е от значение, че онлайн тормоза, психологическия такъв и т.н, който не оставя синини е пренебрежим. А после думите на хората около теб те дразнели. Еми и тия, които споменах не са очаровани от словоблудството около тях. Не може всички леви да се оправдават, че понеже (някои) от "дргугите" са по-лоши, значи само те са насилници, а "наш'то лошо не е лошо, щото е по-малко лошо". Не работи така истинската справедливост. Тя и за гейове, и за цветнокожи, и за обикновени бели момчета от село. Точно това пренебрежение към подобни хора ражда Тръмп.

Това ми напомня за спора относно това, че жените трябвало да могат безнаказано да обвиняват всекиго в изнасилване, дори да лъжат, щото имало rape culture и налагането на санкция за лъжливи опбвинения било контрапродуктивно, пък мъжете, чиито животи са съсипани, са жертва за добра кауза.

БТВ, в моето сем. дори 86-год. ми баба е ОК с хората с алтернативни сексуални предпочитания, а майка ми не би мигнала, ако доведа в къщи жена. Но аз години наред съм говорила с тях открито за различните без значение в какво и сега не го намират за необичайно. За мен започва именно в тези лични разговори. Познавам доста хора, на които съм успяла да снижа и дори затрия хомофобията.

Обичам си аватара!!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Nov 11, 2016 2:46 pm

Един малко по-различен въпрос.

Бях за Тръмп преди кампанията на Сандърс и след като Сандърс отпадна (I was feeling the bern in between). От самото начало казвах, че има реални шансове за победа. Това е човек, който направи най неконвенционалната кампания, допусна масивни грешки - но от които винаги си вадеше поука и оправяше - смени 3 мениджъра на кампании, докато не намери правилен (жена между другото) и изобщо имаше масивен системен успех. Да - като цяло имаше попътен вятър в платната - DNC направиха всичко възможно да го изберат като му помагаха по време на праймъритата и избраха Клинтън за техен знаменосец.

Но все пак победи (с малко) срещу - "най-добре квалифицирания кандидат евър", който имаше най-добрата операция, неограничено количество пари, по добри анализатори, консултанти, цлята силиконова долина, холивуд, масмедии, срешу собствената си партия, социалните медии и кой ли още не. Докато беше демонизиран, осмиван, подигравам, думите му винаги бяха извъртани както е най-изгодно на пишещия поредната clickbait статия.

Смятам, че трябва да му дадем малко кредит, че има поне основна идея какво прави и как да стигне дотам докъдето иска. И че сегашната му позиция е поооне мъничко на истински талант и умения, а не пълна случайност.

Изобщо - дефолтната позиция която хората заемат като чуят Тръмп винаги е била - "няма да се кандидатира, и да се кандидатира - кандидатурата му ще е шега, и да не е шега никой няма да го хареса, никога няма да спечели дебат, никога няма да спечели щат, Републиканската партия ще го спре, няма да стане кандидат, ще го изхвърлят от конвенцията, този, този и този скандал ще го спрат, и този, и този, и този, и тези жени които го обвиняват в тормоз, и университета, и делата, и данъците и хващането между краката"

Изобщо - ако една теория е погрешна 20 пъти подред - може би не е лоша идея да не допускаме веднага , че "Тръмп ще ебе мамата на всичко". Защото предсказващата способност на тази теория не е добра. Нека видим какво ще стане.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Fri Nov 11, 2016 2:52 pm

@Alexis
Нямах това предвид, но разбирам защо е прозвучало така.

Ами моето семейство преди не беше такова бе, това е от последните години... никога не са били ЗА, но никога не са говорили такива неща. Никога. Сега е ужас някакъв...
Когато съм опитвала да провеждам лични разговори, се стига до последната реплика с промития американски мозък. Няма смисъл - за да се променят, трябва да бъдат потопени в подобна среда, да общуват с всякакви хора и малко да им се разчупят закостенелите черупчици. А те още повече се капсулират сякаш и се изолират. И мисля че не са само те така, а много хора са като тях.

Признавам си, бях на косъм да не искам повече да говоря с майка си след последните изцепки.
И всеки път като чета и гледам и дискутирам неща на тази тематика, просто ставам супер емоционална >< Затова и се въздържам да пиша тук всъщност.

Аз бягам да чета линковете от АлШу (първият засега е много мой тип! http://www.cracked.com/blog/dont-panic/ )
shadow dance nikoga ne luje

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Fri Nov 11, 2016 2:58 pm

Относно Тръмп - човекът е милиардер, лудост е да се смята, че нещата му се случват просто ей така. Мен всъщност ми е интересно какво ще направи човек с реални кинти начело на САЩ. За войни и масови катаклизми ми се струва пресилено да се говори. Ако се вейне в едната крайност, той и дружките му да забогатеят още повече - най-много да загроби щатите още толкова и да заприличат ептем на Русия.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Nov 11, 2016 3:03 pm

Тотален OFF-TOPIC

Килуа, разбирам те. Ако е от полза, моято опит с подриването на хомофобски тенденции е да вкарваш нещата в обикновения живот, а да не звуча като назидателно нравоучение. От огромна полза ми бяха именно слаш фенфиковете. Когато хората около теб еждневно слушат да говориш за тях, спират да забелязват. После им говориш, как това или онова за двама мъже е такова или онакова и постепенно това, какво правят двма мъже (а защо не и повече хора със всякакъв пол/ориентация/сексуално особености) става нещо обичйно и постепенно пренебрежимо и част от ежедневието и изведнъж са хора като нас, какво като спят с хора, дето не са моят тип. БТВ, стигнах дотам майка ми да чете някои фенфикове, преведени на руски и да ги хареса. Вярно не чете секса в тях, но тя не чете секса и в хетеро романи, защото я отегчава. Не стана за 1 година, но за около 3 вече бях препрограмирала де що човек имаше у нас, а напоследък и доста колеги.

Обичам си аватара!!

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Nov 11, 2016 3:05 pm

Аз съм човек, на който част от семейството ми ми е казвала, че харесвам жени, защото съм била пълна и момчетата не са ме харесвали и аз търся спокойствие в ласките на жена, щото от мъж не мога да ги получа. Принципно баба ми, леля ми, сетра ми и майка ми не са хомофоби, но майка ми откакто е с тоя неин крайно десен приятел и тя е прихванала неговите простотии. А иначе първият ми прайд беше точно с нея.

На мен 70 процента от приятелите ми останали в България не са хетеро. И помня как с тях ни беше страх да говорим за гаджета от същия пол, да се целуваш с някого на открито, да се държиш за ръце, защото някой ще те убие. Нас хомофобските вицове ни дразнеха, но не ни тригърваха, защото имаме много по-сериозни проблеми. И изведнъж става нелепо в Щатите, където имат равенство, имат право да се женят, могат да се целуват по улицата и тн да пищят, защото някой им объркал местоименията, някой разказал хомофобски виц, няма достатъчно гей/транс/би/лесбиан персонажи във филмите, а в същото време белите гей мъже са зло!!!!!!! и тн и казват, че хомофобията е по-силна от всякога?

Като жена от ориенталския деспотизъм на Балканите съм наясно какво е сексизъм, но по логиката на Роланд жените в САЩ са по-опресирани от мен? Как? С Бехдел теста ли? Или с това, че няма достатъчно жени комици в телевизията?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Nov 11, 2016 3:15 pm

Тотален офтопик, но според Бехдел теста рекламите за прах за пране с Леля Мария са феминистки произведения, а филмите на Джеймс Камерън и "Лудия Макс: Пътят на яростта" не са. Много яко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”