A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
- The Dragon
- Elder God
Re: A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
А защо никой досега не е споменал за разкошните цици на младата актриса от трупата? Това определено е бюста на сезона so far.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Уф, дай и аз веднъж да се включа в тая тема, че това мнение ми стана интересно. Имаше цифром и словом една изненада и движение откъм character development - по същество, и двете бяха свързани с Аря.AlDim wrote:6-ти епизод беше доста шокиращ на фона на останалите този сезон:
1) Никой не пукна, но за сметка на това имаше мега яки изненади (и то истински, а не изсмукани от пръстите)
2) Имаше страхотно развитие на персонажите и сюжета и то все правилно
3) Темпото, кинематографията и цялостното техническо изпълнение беше много по-добро от предишните епизоди този сесон
Това си беше на нивото на най-добрите епизоди от 4-ти сезон, за което респект!Честно казано тук нещата се задвижиха повече, отколкото от сезон и половина насам.
Или с други думи - все още им се получава на моменти. Искрено се надявам втората половина на този сезон да е на същото ниво сега като успяха да ми върнат доста от ентусиазъма.
9.5/10
Едва ли има изненадани по линията на Бран, или Бенджен = Cold Hands. Четящото братство отдавна е почти сигурно в тази теория, в сериала не си спомням Бенджен въобще да се е появявал след първи сезон и Cold Hands мистерията въобще отсъства.
Сцената с Денерис беше гротескно глупава и излишна, да не говорим, че я гледаме за трети или четвърти път вече.
Рогов хълм и Сам/Гили също беше пълнеж, очевидно единственият смисъл беше да се вземе оня ми ти меч, не сме научили за стража и дивачката нищо, което вече не знаем, а семейство Тарли едва ли някога ще ги видим повече.
В Кралски Чертог беше 50/50 - интересно ми е на Марджери как ще й завърши плетката, защото със сигурност не е приела вярата в сърцето си и целият разговор там беше за "ушенцата", а не за Томен. Събитията на площада ме разплакаха от мъка, даже великата Кралица на Тръните специално се кютна с носилката в средата, така че ако стане патаклама, да е в центъра на бурята. Броните на Гвардията със седемлъчата звезда си бяха nice touch, де.
Все пак, Джайм и Бриен явно пак ще се видят, очаквам финален showdown между Тормунд и Кралеубиеца за сърцето на лейди Тартска

What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
Сцената с Дани - сигурно на Емилия Кларк й е писнало да води речи, накрая ще се превърне в професионален мотивейшънъл спийкър :Д Тая конкретна сцена - и тя можеше да се постарае повече, и можеха да понамалят малко музиката, че да й се чува гласът, и дотраките да не бяха толкова ентусиазирано-шумни диваци, щото твърде много реалистичност ми дойде. Барабар с косата, дет й влизаше в устата нонстоп, и с факта, че макс първият ред я чуваше. А можеха малко да се позаиграят там звуковите оператори, да турят едно ехо, леко да усилят гласа... Или просто да не беше говорила изобщо, да беше ги гледала само отвисоко от на дракона гърба, да беше отлетяла бавно и тежко нанякъде и те да бяха тръгнали след нея, пак щеше да е достатъчно, че и много по-яко.
Марджери нямаше друг избор май освен да се престори на "покръстена", но си пролича като погледна баба си и преди това Джейми, че никак не е очаквала как по този начин ги преебава мащабно. Че се преструва, то е ясно, но аз лелея момента, в който някой ще му пререже гърлото на Врабеца. Толкова да ми е антипатичен, добре се справя с ролята, ма по неприятен начин, няма да ми липсва като Тивин и Болтън! А бедният Джейми за пореден път го пращат някъде, ей това момче вместо Кралеубиец Изгнаник Номад да го кръстят... Но поне още малко доза Филч-Фрей, който е чудесен противняк <3
Ох, A girl has no plot най-сетне да се махне от тези противняци, които в книгата бяха далеч по-симпатични. Съсипаха образа на двуликия ми любимец. До гуша ми беше дошло да гледам все едно и също с нея. На мен ми харесаха доста сцените с Аря този път, да не повярва човек. А и е интересно да гледаш пиеса в пиесата
Сам и Гили също ми бяха много сладки! А се надявам бащицата някак да се появява по-често, прекрасно неприятен е! Дано му намерят нещо и занапред, а и неговият Версай е очевидно най-големият замък в целия Вестерос, та все ще потрябва на някого :Д :Д
Бенджен беше ясен, че ще го върнат още с превюто при един от предните епизоди, когато ни припомниха кой беше той. В книгите явно Колд Хендс не е Бенджен Старк (самият Мартин го бил казал, ме светна Жоро), но нищо чудно и да не е умрял и там и да се появи под някаква форма. Тук явно са решили да смесят двата образа, няма лошо (засега обаче не са споменали нищо за студени ръце, но нищо чудно Колд Хендс да се е получил след съживяване с драконово стъкло, както го представиха в сериала за Бенджен).
И накрая, Др. Хорибъл ми сподели една доста интересна теория във връзка със сцените с Лудия крал (когато пред погледа на Бран се превъртяха няколко ключови исторически момента) и че нищо чудно Бран да е омешал и мозъка на последния таргариенски крал в някакъв бъдещ момент по време на битка с бродниците, та затова и кралят повтаря само Burn them all! И реално адският огън е създаден за борба именно с бродници и зомбита!
Марджери нямаше друг избор май освен да се престори на "покръстена", но си пролича като погледна баба си и преди това Джейми, че никак не е очаквала как по този начин ги преебава мащабно. Че се преструва, то е ясно, но аз лелея момента, в който някой ще му пререже гърлото на Врабеца. Толкова да ми е антипатичен, добре се справя с ролята, ма по неприятен начин, няма да ми липсва като Тивин и Болтън! А бедният Джейми за пореден път го пращат някъде, ей това момче вместо Кралеубиец Изгнаник Номад да го кръстят... Но поне още малко доза Филч-Фрей, който е чудесен противняк <3
Ох, A girl has no plot най-сетне да се махне от тези противняци, които в книгата бяха далеч по-симпатични. Съсипаха образа на двуликия ми любимец. До гуша ми беше дошло да гледам все едно и също с нея. На мен ми харесаха доста сцените с Аря този път, да не повярва човек. А и е интересно да гледаш пиеса в пиесата

Бенджен беше ясен, че ще го върнат още с превюто при един от предните епизоди, когато ни припомниха кой беше той. В книгите явно Колд Хендс не е Бенджен Старк (самият Мартин го бил казал, ме светна Жоро), но нищо чудно и да не е умрял и там и да се появи под някаква форма. Тук явно са решили да смесят двата образа, няма лошо (засега обаче не са споменали нищо за студени ръце, но нищо чудно Колд Хендс да се е получил след съживяване с драконово стъкло, както го представиха в сериала за Бенджен).
И накрая, Др. Хорибъл ми сподели една доста интересна теория във връзка със сцените с Лудия крал (когато пред погледа на Бран се превъртяха няколко ключови исторически момента) и че нищо чудно Бран да е омешал и мозъка на последния таргариенски крал в някакъв бъдещ момент по време на битка с бродниците, та затова и кралят повтаря само Burn them all! И реално адският огън е създаден за борба именно с бродници и зомбита!
shadow dance nikoga ne luje
Затова и давам 9.5 на епизода. Тази кратка сцена е дребен проблем на фона на чудесно изпълнените първи 50 минути на епизода.Ordo Malleus wrote:Сцената с Денерис беше гротескно глупава и излишна, да не говорим, че я гледаме за трети или четвърти път вече.
Сцената с Аря беше най-малко изненадваща за мен. Така и очаквах да постъпи, а и Needle само чакаше да бъде изваден вече сезони наред. Иначе втората пиеса беше много по-добра от първата и музиката в сцената беше отлично попадение.Имаше цифром и словом една изненада и движение откъм character development - по същество, и двете бяха свързани с Аря.
Едва ли има изненадани по линията на Бран, или Бенджен = Cold Hands. Четящото братство отдавна е почти сигурно в тази теория, в сериала не си спомням Бенджен въобще да се е появявал след първи сезон и Cold Hands мистерията въобще отсъства.
Появата на чичо Бенджен беше страхотна и за мен - изненадваща. Знам, че имаше разни теории по въпроса, но със сигурност не очаквах всъщност да тръгнат в тази посока. Освен това не съм от четящото братство, защото книгите са убийствено скучни след първата, та разчитам на сериала да ме забавлява. За щастие този път му се получи.
Бтв ако трябва да сравня Бенджен с нещо, веднага се сещам за Skull Knight от Berserk:
- Spoiler: show
Сцените със Сам и Гили бяха много готини и ме израдва на макс как гепи меча на тейка си.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Рандил Тарли е пич, а иначе като показаха замъка, всички вярно бяхме - Ееееебаси, тоя има най-якия замък във ВестеросKillua wrote: А се надявам бащицата някак да се появява по-често, прекрасно неприятен е! Дано му намерят нещо и занапред, а и неговият Версай е очевидно най-големият замък в целия Вестерос, та все ще потрябва на някого :Д :Д

Това съм го пропуснал (казаното от Мартин), но нищо чудно отново да сливат два персонажа в един, да.Killua wrote:В книгите явно Колд Хендс не е Бенджен Старк (самият Мартин го бил казал, ме светна Жоро), но нищо чудно и да не е умрял и там и да се появи под някаква форма. Тук явно са решили да смесят двата образа, няма лошо (засега обаче не са споменали нищо за студени ръце, но нищо чудно Колд Хендс да се е получил след съживяване с драконово стъкло, както го представиха в сериала за Бенджен
Това е... яка теория.Killua wrote:И накрая, Др. Хорибъл ми сподели една доста интересна теория във връзка със сцените с Лудия крал (когато пред погледа на Бран се превъртяха няколко ключови исторически момента) и че нищо чудно Бран да е омешал и мозъка на последния таргариенски крал в някакъв бъдещ момент по време на битка с бродниците, та затова и кралят повтаря само Burn them all! И реално адският огън е създаден за борба именно с бродници и зомбита!
edit: Но като се замисля, има и някои пропуски - Лудият крал откача и придобива обсесия към огъня доста преди конкретната Burn them all! сцена. Тоест, Бран трябва да го "бърника" доста назад във времето. Освен това, ако правим директен паралел - все пак Ходор беше жив и в настоящето, и в миналото, а този случай не е такъв. Как точно се връзва някакво действие на Ерис Таргариен с възспирането на Бродниците също не е съвсем ясно, но пък вероятно има начин да ги навържат. Като плюс за теорията ми изникна една сцена от първи (или втори) сезон, не съм сигурен - когато Денерис получаваше видения в кулата на ония магьосници от Карт - там определено имаше сцена, в която тронната зала беше разрушена/изгорена, та наистина може и да се вържат нещата, но пък може просто Дрогон да си е играл над Кралски Чертог.

What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.
Дам, то теории всякакви май са се пръкнали след този епизод и конкретно сцените с Бран...
Аз гледах клип, в който създателите на епизода описват сцената с Бран и я представиха просто като преминаването на Бран през историята, но едва ли е случайно, че са избрали точно тези сцени. Според мен това с адския огън и драконовият огън, че са оръжия срещу зомбита и бродници, звучи логично. Това с Бран бъркащ в мозъка на Лудия крал, може да е малко по-трудно за докарване, но пък може да е както Жоро е писал в ревюто (доста подробно и изчерпателно бтв: http://www.shadowdance.info/magazine/tv ... ood-blood/) - не Бран, а предната Триока врана да е бърникала в краля.
Аз гледах клип, в който създателите на епизода описват сцената с Бран и я представиха просто като преминаването на Бран през историята, но едва ли е случайно, че са избрали точно тези сцени. Според мен това с адския огън и драконовият огън, че са оръжия срещу зомбита и бродници, звучи логично. Това с Бран бъркащ в мозъка на Лудия крал, може да е малко по-трудно за докарване, но пък може да е както Жоро е писал в ревюто (доста подробно и изчерпателно бтв: http://www.shadowdance.info/magazine/tv ... ood-blood/) - не Бран, а предната Триока врана да е бърникала в краля.
shadow dance nikoga ne luje
Имаше развитие навсякъде в тоя епизод:
1. Бенджен Старк го чакахме отдавна. Сега с появата му Бран може и да постигне нещо по-интересно за сюжета от това да се въргаля по земята и да ни показва яки флашбакс с предистория, с която повечето сме наясно, щото дори да не сме чели книгите, сме чели инфо из нета
2. Сам най-сетне се опъна на баща си, след сезони и сезони, в които слушаме как не може да му се опъне. Алелуя. Това с меча може да се окаже важно за сюжета.
3. Врабците натаковаха Джейми и той сега е свободен да прави по-интересни неща от това да се мота като муха без глава из Кингсландинг и да води едни и същи диалози с Церсей.
4. Аря най-сетне реши кво дъ фък иска да прави със себе си и сега може и тя да се задвижи нанякъде. Аре стига толкова нинджа-тренинг.
5. Дъртака Фрей върза няколко доста заебани висящи сюжетни линии. Нещата почват да си идват на мястото - тея всичките Велики Домове, дето ги гледахме да се надцакват и така и не знаехме що, МОЖЕ БИ, ЕДВА ЛИ НЕ, ще успеят да стигнат до боя срещу зомбитата посредством мелето дето ще се случи в Севера с Джон Сноу и Рамзи.
6. Денерис кара дракон. Нищо ново под слънцето, но пък си обедини каласара и намигна към това, че и прошляците от Пайк ще влязат във финалното гюлме.
Та да. Доволна съм доста.
1. Бенджен Старк го чакахме отдавна. Сега с появата му Бран може и да постигне нещо по-интересно за сюжета от това да се въргаля по земята и да ни показва яки флашбакс с предистория, с която повечето сме наясно, щото дори да не сме чели книгите, сме чели инфо из нета
2. Сам най-сетне се опъна на баща си, след сезони и сезони, в които слушаме как не може да му се опъне. Алелуя. Това с меча може да се окаже важно за сюжета.
3. Врабците натаковаха Джейми и той сега е свободен да прави по-интересни неща от това да се мота като муха без глава из Кингсландинг и да води едни и същи диалози с Церсей.
4. Аря най-сетне реши кво дъ фък иска да прави със себе си и сега може и тя да се задвижи нанякъде. Аре стига толкова нинджа-тренинг.
5. Дъртака Фрей върза няколко доста заебани висящи сюжетни линии. Нещата почват да си идват на мястото - тея всичките Велики Домове, дето ги гледахме да се надцакват и така и не знаехме що, МОЖЕ БИ, ЕДВА ЛИ НЕ, ще успеят да стигнат до боя срещу зомбитата посредством мелето дето ще се случи в Севера с Джон Сноу и Рамзи.
6. Денерис кара дракон. Нищо ново под слънцето, но пък си обедини каласара и намигна към това, че и прошляците от Пайк ще влязат във финалното гюлме.
Та да. Доволна съм доста.
Аз пък май никога за 6 сезона не съм имал такова неистово желание да дропвам цели сцени. В по-ранните сезони всеки рандом двуминутен диалог ми беше адски синтезиран и казваше повече неща, отколкото каза цееелият нов епизод.
Безумно провлачени сцени с Тарли (можеха да се съкратят с поне 2/3). С Аря беше по-интересно и я развиха нанякъде, но на моменти пак исках да дропвам. От сцената с Денерис и аз останах с чувството, че я гледам за шести път. В Кингслендинг продължават някви религиозни войни, за които всячески се опитвам да ми запука, ама не успявам. Май единственото интересно ми бяха флашбеците на Бран и това, че не очистиха някой герой just because. Колд хендс също беше як, докато не се превърна в чичо Бенджен.
Продължавам и да не стоплям защо я няма Лейди Стоунхарт (въпреки, че появата на Фрей ме обнадежди), не стоплям и защо промениха жестоко изградения Джейми в книгите при положение, че май ще му пазят сюжетната линия и ще го пращат в Ривъррън. Останах с впечатление, че са решили да го променят спрямо книгите и после по някое време са се отказали.
И бтв, като казах Ривъррън - в края на пета книга там вече валеше сняг и дойде белият гарван. В сериала вече сме на територията на шеста и дори есента не е дошла. Сезоните се топят, остава все по-малко до края и си мисля, че вече е време за по-малко игра на тронове и повече песен за огън и лед, ебаси.
Безумно провлачени сцени с Тарли (можеха да се съкратят с поне 2/3). С Аря беше по-интересно и я развиха нанякъде, но на моменти пак исках да дропвам. От сцената с Денерис и аз останах с чувството, че я гледам за шести път. В Кингслендинг продължават някви религиозни войни, за които всячески се опитвам да ми запука, ама не успявам. Май единственото интересно ми бяха флашбеците на Бран и това, че не очистиха някой герой just because. Колд хендс също беше як, докато не се превърна в чичо Бенджен.
Продължавам и да не стоплям защо я няма Лейди Стоунхарт (въпреки, че появата на Фрей ме обнадежди), не стоплям и защо промениха жестоко изградения Джейми в книгите при положение, че май ще му пазят сюжетната линия и ще го пращат в Ривъррън. Останах с впечатление, че са решили да го променят спрямо книгите и после по някое време са се отказали.
И бтв, като казах Ривъррън - в края на пета книга там вече валеше сняг и дойде белият гарван. В сериала вече сме на територията на шеста и дори есента не е дошла. Сезоните се топят, остава все по-малко до края и си мисля, че вече е време за по-малко игра на тронове и повече песен за огън и лед, ебаси.
Those damn mayans lied to me!
Гледах промото на 7ми епизод и каквопда видя? БРООООООООН! 

7-ми епизод не беше баш на нивото на предишния, но пак беше доста добър като цяло. Имаше по-скоро билдване на историята, отколкото реално развитие, но линиите отиват в правилна посока, а и особено радва поредното завръщане на мега як персонаж. Следващите три епизода очаквам:
- Марджъри да прецака врабците с мощ
- Яко развитие на цялата история с Джейми, Блекфиш, бандата на Фрей, може би с лека намеса на братството и гореспоменатия персонаж, който се завърна току-що
- Епично меленце срещу Рамзи, особено ми е интересно да видя тия 62-ма мормонти какво ще направят
- Марджъри да прецака врабците с мощ
- Яко развитие на цялата история с Джейми, Блекфиш, бандата на Фрей, може би с лека намеса на братството и гореспоменатия персонаж, който се завърна току-що
- Епично меленце срещу Рамзи, особено ми е интересно да видя тия 62-ма мормонти какво ще направят

Аз очаквам Санса да изкорми Рамзи по особено брутален начин, но ми е по-любопитно дали ще е достатъчно корава, за да пречука и Литълфингър след като й помогне.
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
По въпроса за безумния край на епизода, резюме на разни обяснения (неизчерпателно):
http://wikiofthrones.com/1687/fan-theor ... t-episode/
http://wikiofthrones.com/1687/fan-theor ... t-episode/
This is it. Ground zero.
Аз забравих да изкоментирам този епизод, но то е щото не намирам нищо, което да си заслужава коментара в него. 

Добре за кво беше тоз хайп по Макшейн продължение на година и нещо, при положение, че колкото и да е як персонажът му се появи за един епизод.
Last edited by Litz on Wed Jun 08, 2016 4:53 pm, edited 1 time in total.
- tigermaster
- Elder God
И на мен ми е донейде странен хайпът по Макшейн, ако трябва да съм честен.
Човекът е феноменален актьор, обаче постоянно се снима във всякакви тъпотии - като "Агент Полуинтелигент" или "Снежанка и ловецът", или "Смъртоносна надпревара"...
Човекът е феноменален актьор, обаче постоянно се снима във всякакви тъпотии - като "Агент Полуинтелигент" или "Снежанка и ловецът", или "Смъртоносна надпревара"...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог