Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Sun Apr 17, 2016 9:53 pm

Искате ли да ви стане наистина гадно?
Вижте това:
http://gospodari.com/%D0%B1%D1%80%D1%83 ... 03298.html
Брутална агресия: Мъж пребива ром, защото е казал, че са равни (ВИДЕО 18+)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Новото туристическо лого на БГ.

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Вашта леля
Scholar

Post by Вашта леля » Mon Apr 18, 2016 3:12 pm

tigermaster wrote:Искате ли да ви стане наистина гадно?
Вижте това:
http://gospodari.com/%D0%B1%D1%80%D1%83 ... 03298.html
Брутална агресия: Мъж пребива ром, защото е казал, че са равни (ВИДЕО 18+)
За тоя сега пак ще има агитки на протестен митинг, понеже след телевизиите МВР се е стреснало да поработи малко и да го прибере за проверка.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 18, 2016 9:44 pm

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... garin.html

Тоя побойникът е егати изчадието просто :shock:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 22, 2016 1:35 pm

Общо седем думи:
Фонда за лечение на деца в чужбина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Apr 23, 2016 7:13 pm

Това смятам, че ще вълнува всички живеещи извън България. Гласуването става задължително, като при неизпълняване на този граждански дълг, те зачеркват от избирателните списъци (най-вероятно), а в същото време вече ще може да се гласува само в консулства и посолства, други избирателни секции не са позволени :shock: :shock: :shock:

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Apr 23, 2016 8:55 pm

Litz wrote:Това смятам, че ще вълнува всички живеещи извън България. Гласуването става задължително, като при неизпълняване на този граждански дълг, те зачеркват от избирателните списъци (най-вероятно), а в същото време вече ще може да се гласува само в консулства и посолства, други избирателни секции не са позволени :shock: :shock: :shock:
Тия дето не гласуват това няма да ги жегне. Резултата, ще е че на по-следващите избори, списъците ще са свити, етническият религиозен вот и купеният, ще имат много по-голяма тежест.
Това е.
Честити ви ГаДОСТи.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 23, 2016 9:28 pm

Еми да. За да идем с Александър да гласуваме от Калгари до Отава трябва да летим 4 часа със самолет и да платим стотици долари. Но пък иначе сме задължени, нали, и ще ни санкционират, ако не гласуваме. Ми добре.

Просто дори не ми се приказва вече, но вчера за пръв път с Александър се замислихме за отказване от българското ни гражданство.

Иначе аз съм ЗА задължителното гласуване, защото считам, че на участието в демократичните процеси в страната ни не трябва да се гледа като благоволение някво, а като на реално гражданско задължение, като плащането на данъци и т.н. А и това би трябвало да намали влиянието на платения малцинствен вот и да затрудни евентуални манипулации. Ама що ли изобщо си въобразявах, че в оная белезникава постройка на пъпа на София, нещо ще вземе да се направи както трябва? Политиците, които макар и безкрайно далече от идеала, мислех, че все пак са най-близо до това, което един български политик трябва да бъде, а именно РБ и ДСБ, гласували за тоя аборт, щото се объркали, милите... Мислили, че забраната за създаване на избирателни секции извън посолствата, била само за света извън Северна Америка и ЕС. Не знам дори откъде да почна с това колко тотално нереално безумно е всичкото това.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 25, 2016 9:04 am

Amelia wrote:Еми да. За да идем с Александър да гласуваме от Калгари до Отава трябва да летим 4 часа със самолет и да платим стотици долари. Но пък иначе сме задължени, нали, и ще ни санкционират, ако не гласуваме. Ми добре.

Просто дори не ми се приказва вече, но вчера за пръв път с Александър се замислихме за отказване от българското ни гражданство.
Това е ултимативна гавра. Не само не искат онлайн гласуване, ами дори не щат да имаме местни избирателни секции (каквато използвахме точно преди 6 месеца на референдума за онлайн гласуването).
Какво да кажа - не само правят огромна стъпка назад за българската демокрация, ами и още повече отчуждават българите в чужбина.

Относно "стотиците долари", които Amelia спомена - всъщност само билетите за двама души за $1200, после трябва да вкараш пари за половин-един час возене в такси, евентуално хотел (не си мислете, че българското посолство е близо до летището - на 18 км е, а консулството в Торонто - на 33)... Абсурдно е. Буквално ти отнемат правото на глас по не особено заобиколен начин.

Но за най-абсурдно намирам, че днес си говорих с една особено смешна "патриотична" женица във Facebook, която беше мега доволна, че това право ни е отнето, защото емигрантите са предатели, та откъде накъде ще им се дава да гласуват... Пълна клоунада.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 25, 2016 12:02 pm

http://postimg.org/image/6d9x0e38p/

В червено са премахнатите секции в Европа. Аз имам въпрос. Ок, хубу няма секции извън посолството/консулство. Някои хора решават, че няма да гласуват, но други са решили непременно да си упражнят правото на глас в една от работещите секции. Как ще стане възможно това? Аз на парламентарните в Берлин чаках 3 часа, дето живея тук, сигурно ще се вият безкрайни опашки. и тн.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed May 04, 2016 12:43 pm

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/05/ ... ef=miniurl
"Не се отказвам от нито една дума. Аз не мога да позволя една шепа соросоидчета да ми се мотаят в краката, когато се опитваме да решим важни проблеми", заяви Симеонов.
:shock:
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Amelia, Aldim, вие гъби ли брахте или гласувахте? :mrgreen:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed May 04, 2016 1:04 pm

Е тва е собственика на скат, бе братле. Фактът, че не те е заплашил с милиционерската си палка и не е раздул бюджета за отваряне на избирателна секция до няколко милиона, показва прогрес

Иначе лелката кво точно е направила, че да й викат да не използва деца за политически цели?

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 04, 2016 2:24 pm

На този индивид е ясно точно колко дъски му хлопат само като чуеш, че използва съвсем сериозно думата "соросоид".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 04, 2016 5:50 pm

Ние първо гласувахме, после брахме гъби. :lol:

Ок, докога някви такива едноклетъчни ще са на власт в страната?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 04, 2016 6:34 pm

Докато най-сетне не опънем гилотината на площада и не ги почнем наред.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.