Споделям леко култов момент днес. Отивам да си взема геймърския монитор, който е в гаранция вече към 30 дена, бил сменен с нов(Поликомп, за който знае).
Фирмата е на един приятел, те завалиите не бяха погледнали дори какво е дошло. Отивам аз, гледам моя кашон, целия в тиксо. Викам да го отворим, та отваряме и още през найлоните виждам, че монитора е ползван. Гледам, не е стария ми, този е с друг сериен номер. И начи Поликомп на моя кашон задраскали данните на стария ми с черен фулмастер.
Та "новият", който е толкова нов, че дори не са му открили кашона, е целия в драскотини, пръсти по екрана, очевидни опити да го чистят и т.н. Абе дет са вика, някой е джиткал с кеф на туй нещо, или е било мостра и пак са джиткали с кеф, ама много хора.
Та Поликомп, огромна фирма между другото, по някакъв начин са решили, че е окей да ми пратят "нов" монитор в моя стария кашон, който всъщност не е нов. И това е монитор, който струва примерно нещо от порядъка на 600 кинта, начи не мога да си представя как процедират с по-евтините.
Но аз знам защо ги боли. Защото този BENQ XL2411Z вече отдавна го нямат наличен, BENQ вече си имат по-готин BENQ XL2430T, който е кажи речи същата матрица, но с някакви допълнителни изгъзици. Та така, досвидяло им се е, но уви няма да ги огрее.
Bulgaria in a nutshell though.