Официалният Supernatural топик

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Re: Официалният Supernatural топик

Post by Amelia » Wed Dec 23, 2015 10:38 pm

Хаха, да. Таман се кефех на Stonehenge на Spinal Tap в Simon says епизода. В който лошковеца (злия брат близнак) беше Елиас Туфексис, а.к.а гласът на Адам Дженсен от Деус Екс. :lol:

Ми лайкс!!!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Dec 23, 2015 10:47 pm

Аз продължавам да гледам сериала основно заради "двамата кретена", сюжетът отдавна ми е на заден план (макар че текущият сезон е доста добре в сравнение с няколкото предишни, върнаха малко смисъл в цялото нещо). Просто тия двамата в съзнанието ми вече са се слели с екранните си образи и като ги гледам как си дружат семейно в реалния живот, ги възприемам като истински братя на екрана.

Най-яката гавра евър в сериала е в шести сезон, еп. 15 - ако издържиш дотам :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 24, 2015 9:56 am

Ми ще се опитам.

Начи, тоя сериал е толкова готин, когато Дийн и Сам не се държат като 14-годишни девойки... Жалко, че държат да си обсъждат чувствата в почти всеки епизод.

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Dec 24, 2015 1:46 pm

В тоя сериал най-готините герои са несъмнено Смъртта и Кроули. Иначе S6 ep15, S4 ep18, S5 ep9, S10 ep5 всички се ебават със себе си по някакъв начин. Като първият листнат е епична self-гавра.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Dec 24, 2015 3:39 pm

Moridin wrote:
Amelia wrote:Приключих първи сезон. Тея дето правят Супернейчъръла определено са фенове на Бъфи. :lol:

Дийн има моменти, в които не мога да откъсна очи от него. Трапчинките и погледа.... :cry: Абе, спесимен....

Сам и той е красавец, ма батко му с тея очи го бие по всички параграфи. Заради тоя влажен поглед успявам да кльопна всичките им семейни мелодрами без да се изприщя, а това си е постижение.
.
Супер странно ми е да чета след толкова години някой да се прехласва по Дийн :)
В смисъл определено е най-яко изглеждащият пич в телевизията и досега и занапред и завинаги, но суперначърал беше a thing преди стотици години и това е някаква бясна некромантия :mrgreen:
Блажени са хората без тъмблр акаунт. Уинцеста и Supernatural обсесията са си съвсем живи и здрави, за жалост. Нещо което ме дразни и не разбирам е - след като терминът уинцест се е появил специално за да описва фиктивните ескапади на Сам и Дийн, защо да ФЪК измести много по-уместното twincest като дума обозначаваща инцест между siblings?
Също така, за пореден път да спомена колко нисши са всякакви Бъфита, Ангели, Досиета Х и Суперначъръли в сравнение със сериали правени по британския тертип. :mrgreen:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Dec 24, 2015 7:43 pm

Абеееееееее, засега Суперначуръла избива леко на Доктор Ху с Тенант. Само дето там не наблягаха чак толкоз на мелодрамата и нямаше графична смърт.

Twincest не се ли отнася само за близнаци? Примерно Церсей и Джейми това правят.

А някъде бях чела, че wincest идва от win + incest и може да не се отнася само до Сам и Дойн.

Ениуей, защо обсъждаме това???? :cry:

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 24, 2015 11:38 pm

При толкова сгодни демонки и прочеее слътс от секъф вид в тоя сериал си е болестно състояние да ги шипват тия двамата, фактец. Дори не ми се мисли за Кастиел на кво го правят болните фенфик авторки.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 25, 2015 12:04 am

Въх, три епизода след като Сам беше обладан от няква демонка и уби някъв ловец (и простреля Дийн в рамото), все още няма никакъв дълбокомудрен емоционален разбор на тази житейска трагедия. Вместо това имахме епизода с Трикстъра, на който се хилих като идиот. И сега гледам този с Върколака и пак се хиля. Ей такъв трябва да е Суперначуръл. Дано се задържи така по-дълго време. :lol: :lol: :lol:

Oui. Je suis garbage.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Dec 25, 2015 12:19 am

Twinсest е само за близнаци. Няма нищо общо с Wincest-а и обърканата им употреба е или елементарна некадърност, или печатна грешка.

Амели, като пускаш коментари, само добавяй по един жокер до кой еп си, за да не те оспойлим случайно.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Dec 25, 2015 10:54 am

Amelia wrote:Абеееееееее, засега Суперначуръла избива леко на Доктор Ху с Тенант.
Абе не знам, на Ху не му спрях първия сезон от скука. На туй стигнах до епизода с Рийпъра и спрях на 1-2 епизода след него. Твърде много филър под дегизировката на епизодичен формат. Иначе епизодът в лудницата беше най-крийпи от тия които си спомням.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Dec 25, 2015 6:31 pm

^Изтървал си доста.
Сега, аз сериала го гледах преди бая време и вече не го помня в подробности, обаче първите пет сезона ми бяха нереално интензивно преживяване. В момента, в който Дийн се представи като доктор Джеймс Хетфийлд, ме спечели за доста време напред.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Fri Dec 25, 2015 6:47 pm

Ми предвид че умрех от скука в 10 клас се съмнявам че ако сега седна ще видя някакъв гений в него. Ся, може първия сезон просто да е мега умрял, ама досега не съм чул някой да казва нещо по тия линии, та ако е индикативен...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 26, 2015 2:05 am

Приключих втори сезон и честно казано не виждам осезаема разлика в качеството спрямо първи. Га ще се появи Кастиел? Че с братчетата само вече взе да се поизчерпва работата.

На онова с Джейм Хетфилд и аз се смях, ама той Дийн по принцип обича да се наименува със заглавията на разни рок величия. И не само - нали подписа му е Хаселхоф. :lol:
Ох, много е як тоя простак:
Spoiler: show
Image
:lol: :lol: :lol:

На епизода в затвора си паднах от смях как събираше цигари:
Dean: (after winning a poker game and collecting the won cigarettes) It's like picking low hanging fruits.
Sam: You don't even smoke.
Dean: You're kidding me? It's the currency of the realm.

Как да е. Суперначъръл се очертава като Драгънбол - ничия смърт няма значение, щото все ще намерят начин да върнат умрелия към живот. Бай-бай съспенс! Бай-бай фийлс! Мисля, че гледам това шоу основно щото Дийн е твърде хубав, че да не го гледам. Чувствам се омерзена от себе си. :cry:

Довечера ще загледам трети сезон.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Dec 26, 2015 6:04 am

Относно сравненията с "Бъфи":
passer-by wrote: Да спомена нещо, което някои може и да не знаят - в бонусите към първи сезон при коментар, че го питали дали се е вдъхновил от сериали като "Досиетата Х" и "Бъфи" Ерик Крипки подчертава, че не се е вдъхновил от сериали, а от игрални филми. Трите примера, които даде са Poltergeist, American Werewolf In London и Evil Dead.

Иначе сериалът е чудесен в първите си пет сезона, след които Крипки се оттегля от водещата позиция, тъй като си е разказал планираната история. От шести сезон нататък е фенфикшън с непохватни имитации на славното минало. Има тук-там по някой гледаем епизод, но нищо общо като цялостно качество с първите пет сезона.

Аз изтраях докъм средата на десети сезон, иззяпах шепа епизоди от единайсети и се предадох. Толкова изчерпано е всичко, че няма накъде повече (тоест има, де, от няколко години дълбаят дъното новите сценаристи/продуценти).

Amelia wrote:Начи, тоя сериал е толкова готин, когато Дийн и Сам не се държат като 14-годишни девойки... Жалко, че държат да си обсъждат чувствата в почти всеки епизод.
Оооо, ако отсега смяташ така, ГЛЕДАЙ БОДРО, ЛОШОТО Е НАПРЕД. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Dec 26, 2015 7:23 am

This:
sam_dean_1mil_customer.jpg
sam_dean_1mil_customer.jpg (265.98 KiB) Viewed 3076 times
На Дийн чистосърдечно щастливата физиономия. :lol:
Тва е в епизода със заешкото краче. Очертава се като пълна простащина още от началото. :lol:

А имаше и епизод, в който Дийн намина да нагледа някво свое завоевание отпреди 8 години и 8-годишният й син беше като негово малко копие. :lol:
Напомни ми малко на епизода с бебето в Гинтама. Дийн има малко от Гинтоки в себе си.

Oui. Je suis garbage.