Споделете пак
Moderator: Moridin
Re: Споделете пак
Аз, след като някъв американец сбърка България с Бразилия, се примирих с тея неща и сега просто уморено обяснявам кво-що, ако някой ме попита.
А и като се замисля аз колко знам примерно за Африка или Азия, не мога да се сърдя на никого, че не познава моята родина.
А и като се замисля аз колко знам примерно за Африка или Азия, не мога да се сърдя на никого, че не познава моята родина.
Мен дядо ми от 5 годишна ме караше да знам всички европейски столици наизуст, после африканските, азиатските, северно + южноамериканските и тн и ги знам, заради семейната чест.
На мен не ми пука кой какво знае за родината ми/околието й, а тъпи оправдания от европейци, щото "Е аз как да знам кяо е столицата на Сърбия, никога не съм ходил в източна Европа" не върви като имаш интернет, нали. Освен това ще кажеш, че източна Европа е няква хомогенна територия и ако отидеш в Румъния и разбираш всичко за Сърбия, България, Украйна, Беларус, Грузия и тн. Т'ва ме обижда. Знаето на столици не е някъв мерител за интелект, но това да си признаеш достойно незнанието, според мен е.
Щото тайванския ми съсед нямаше никва представа къде е България като му казах, че съм българка и ми беше все тая и му обясних и той разбра, щото не се очаква от него да ги знае.
На мен не ми пука кой какво знае за родината ми/околието й, а тъпи оправдания от европейци, щото "Е аз как да знам кяо е столицата на Сърбия, никога не съм ходил в източна Европа" не върви като имаш интернет, нали. Освен това ще кажеш, че източна Европа е няква хомогенна територия и ако отидеш в Румъния и разбираш всичко за Сърбия, България, Украйна, Беларус, Грузия и тн. Т'ва ме обижда. Знаето на столици не е някъв мерител за интелект, но това да си признаеш достойно незнанието, според мен е.
Щото тайванския ми съсед нямаше никва представа къде е България като му казах, че съм българка и ми беше все тая и му обясних и той разбра, щото не се очаква от него да ги знае.
За много хора Източна Европа е равносилно на Източния блок, така че и Чукотка да се отцепи един ден от Русия вероятно ще я смятат за част от източна Европа.
Може и по-зле да е. Съдейки по интернет (да, знам че това е малко криво огледало, ама карай) немалко американци считат цяла Европа за хомогенна територия. Както и много европейци смятат примерно арабските държави за абсолютно еднакви. Прибързаните обобщения са нещо, което почти всеки прави - някои по отношение на чуждите държави, други в разни други области. Не е чак толкова страшно нещо...Освен това ще кажеш, че източна Европа е няква хомогенна територия и ако отидеш в Румъния и разбираш всичко за Сърбия, България, Украйна, Беларус, Грузия и тн. Т'ва ме обижда.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Днес се заклехме. Във вярност. Към Нейно Величество Елизабет 2, her heirs and successors. На английски И ФРЕНСКИ. Въобще, голямо кълнене падна.
Така де, вече сме канадци.
Новият ни светски химн включва следните две епични реплики:
With glowing hearts we see thee rise
The True North strong and free...
Направо като извадено от Игра на Тронове. Да се притеснявам ли от това?
И понеже си имаме и a Queen in the North (тая същата дето е и Queen of Down Under и на целия там commonwealth), си имаме и кралски химн (God Save the Queen), който успява да демонстрира еднновремено сервилност, колониална мегаломания и количества набожност, несъвместими с 21ви век. Втория му куплет си заслужава цитирането тук:
O Lord our God arise
Scatter her enemies
And make them fall
Confound their politics
Frustrate their knavish tricks
On Thee our hopes we fix
God save us all
Scatter her enemies... And make them fall... Frustrate their knavish tricks...
Тфа па е като Песен на Нановар.
Поне не ни караха да го пеем - останахме си само със светския химн.
От тук насетне мисля да говоря за канадците в първо лице, множествено число (т.е. ние, нас, ни). Освен ако не направят нещо тъпо. Тогава ще са просто канадците.
Така де, вече сме канадци.
Новият ни светски химн включва следните две епични реплики:
With glowing hearts we see thee rise
The True North strong and free...
Направо като извадено от Игра на Тронове. Да се притеснявам ли от това?
И понеже си имаме и a Queen in the North (тая същата дето е и Queen of Down Under и на целия там commonwealth), си имаме и кралски химн (God Save the Queen), който успява да демонстрира еднновремено сервилност, колониална мегаломания и количества набожност, несъвместими с 21ви век. Втория му куплет си заслужава цитирането тук:
O Lord our God arise
Scatter her enemies
And make them fall
Confound their politics
Frustrate their knavish tricks
On Thee our hopes we fix
God save us all
Scatter her enemies... And make them fall... Frustrate their knavish tricks...
Тфа па е като Песен на Нановар.
Поне не ни караха да го пеем - останахме си само със светския химн.
От тук насетне мисля да говоря за канадците в първо лице, множествено число (т.е. ние, нас, ни). Освен ако не направят нещо тъпо. Тогава ще са просто канадците.

Last edited by Amelia on Tue Nov 24, 2015 12:00 am, edited 1 time in total.
Честито 

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- Lyanna Stark
- Adept
Честито! 

Еха, браво, Хриси и Сашо!
Хахахаха, химнчето, като го прочетеш на глас и с нужния ентусиазъм, впечатлява още повече!
Честито
)) Българското гражданство седи ли си?
Честито

shadow dance nikoga ne luje
Сега остава и хокей да почнете да гледате като истински канадци. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Мерси, отново!
Да, двойно гражданство имаме. Българското го запазваме, щото доколкото ми е известно, България го позволява. Поне в Закона за българското гражданство нямаше нищо за това, че бихме си загубили гражданството ако станем канадци.
А хокея... Абе аз имам няколко съвсем истински канадци, които тотално не се интересуват от него, така че мисля да сме от техния вид.
Да, двойно гражданство имаме. Българското го запазваме, щото доколкото ми е известно, България го позволява. Поне в Закона за българското гражданство нямаше нищо за това, че бихме си загубили гражданството ако станем канадци.

А хокея... Абе аз имам няколко съвсем истински канадци, които тотално не се интересуват от него, така че мисля да сме от техния вид.

- Вашта леля
- Scholar
Не взехме...
Не знаехме, че може. И са кво??? Изтървахме келепира????
Взехме си малки хартиени канадски знаменца, които в момента стават на гъз затиснати с неща на бюрото. И малки значкичкички с канадското кленово листо на тях. Моята е закачена на ревера на якето. И някви книжки и брошурки ни раздадоха. Кралицата е наплякана навсякъде из тях, ако толкоз се затъжа за лика Й.

Не знаехме, че може. И са кво??? Изтървахме келепира????
Взехме си малки хартиени канадски знаменца, които в момента стават на гъз затиснати с неща на бюрото. И малки значкичкички с канадското кленово листо на тях. Моята е закачена на ревера на якето. И някви книжки и брошурки ни раздадоха. Кралицата е наплякана навсякъде из тях, ако толкоз се затъжа за лика Й.