Мииии циклене латекс и шлайф на мозайка. Нищо сериозно. Ама е на шишман и славянска на ъгъла.Ghibli wrote:Иха, ремонт! Колко вълнуващо! Колко радостни моменти!
Споделете пак
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Re: Споделете пак
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Честито, дет се вика 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Оооо, тва до яката баничарница там дето беше офиса на профилмс едно време начи
. Щом не е с Радо може и да стане ремонта скоро 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Мисля да пиша на Путин, че в нашта библиотека има щаб на опозицията срещу Асад. На Ердоган, за да го осведомя, че при нас се помешава гнездо на ПКК. На ИДИЛ ще пиша, че ръководството на библиотеката блудства с надуваеми фигури на Мохамед и реже свински пържоли с ножове, чиито дръжки са оформени като Пророка, а остриетата са направени като фалоси с гравирани по тях послания от Корана.
- The Dragon
- Elder God
Без да искам след една вечер изпълнена с уиски и пури (това се оказа готино нещо бтв) се озовах собственик на 10% от един стартъп ... #programmerslife
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Йееееееееееееееееее, отворили са ни избирателна секция в Калгари за референдума на 25ти Октомври!!!
Сега оставаше да знам какво мисля за електронното гласуване. Някой може ли да ме светне какви са плюсовете и минусите? Оттам ще ходя да се образовам допълнително из нета.
Сега оставаше да знам какво мисля за електронното гласуване. Някой може ли да ме светне какви са плюсовете и минусите? Оттам ще ходя да се образовам допълнително из нета.
Референдумът е за дистанционно ел.гласуване. И в момента нищо не пречи да има ел.гласуване. От няколко избора насам тестват машини за гласуване, но за сега е по-скоро екзотика.
+ нека гласуваме с ДА за да дишаме въздух! Естествено, че трябва да трябва да има електронно (а в допълнение към него и дистанционно) гласуване! Еволюция все пак...
+ ако народът се произнесе, може би ще се изгради централизирана база, където да се случва проверка дали дадена личност има право да гласува, гласува ли в момента или вече е гласувала. Съответно ще се ограничат доста фиктивно отчетените гласове.
- въпросът е малоумен! Това просто трябва да се случи. Вместо пари за референдум, можеха вече да са си изградили базовите системи...
- ако народът се произнесе, властта вероятно ще усвои едни бързи пари, като е много съмнително каква точно работа ще се свърши. Съответно не е ясно дали ще се решат някои избирателни проблеми или просто ще се отворят нови дупки.
Тъжното е, че държавата няма желание (или поне аз не виждам) да прави каквито и да било промени, които да решат някакви проблеми
Кампанията, която тече в момента е някакъв ужас. Хора, които нищо не отбират по техническата част на нещата, говорят абсолютни глупости. Преобладава агитацията ЗА референдума, но пък нищо чудно да не е валиден поради ниска активност.
+ нека гласуваме с ДА за да дишаме въздух! Естествено, че трябва да трябва да има електронно (а в допълнение към него и дистанционно) гласуване! Еволюция все пак...
+ ако народът се произнесе, може би ще се изгради централизирана база, където да се случва проверка дали дадена личност има право да гласува, гласува ли в момента или вече е гласувала. Съответно ще се ограничат доста фиктивно отчетените гласове.
- въпросът е малоумен! Това просто трябва да се случи. Вместо пари за референдум, можеха вече да са си изградили базовите системи...
- ако народът се произнесе, властта вероятно ще усвои едни бързи пари, като е много съмнително каква точно работа ще се свърши. Съответно не е ясно дали ще се решат някои избирателни проблеми или просто ще се отворят нови дупки.
Тъжното е, че държавата няма желание (или поне аз не виждам) да прави каквито и да било промени, които да решат някакви проблеми

- Moridin
- Global Moderator
Капитал организираха един дебат, който може да се проследи онлайн:
http://www.capital.bg/interaktiv/debati ... en_put_na/
Като имам време, ще изровя и малко статии.
http://www.capital.bg/interaktiv/debati ... en_put_na/
Като имам време, ще изровя и малко статии.
This is it. Ground zero.
Благодаря! Засега изглежда като нещо, направено точно за някви като мен и Сашко - дето живеят извън страната, в страна различна от Турция и все пак искат да гласуват, но обикновено няма къде. Но продължава да ме тресе параноята малко - с електронни данни един програмист може да направи каквото си поиска,
Те щото с бюлетини не правят каквото си искат 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
За мен поне, въпорсът е дали вярвам, че държавата иска и може да направи (дистанционно) ел.гласуване. Проблемът е, че отговорът ме кара да се чувствам некомфортно... :<
добавка: едно доста описателно мнение, с което съм почти изцяло съгласен, но далеч по-оптимистично - http://delian.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html
добавка: едно доста описателно мнение, с което съм почти изцяло съгласен, но далеч по-оптимистично - http://delian.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html
- RRSunknown
- Elder God
И аз гласувах и майка ми накарах да гласува ама нямаше активност.
А колко активност е нужна, за да се счетат за валидни резултатите? Знам, че е колкото е била активността на последните избори. Тя колко беше?
- Moridin
- Global Moderator
Активност колкото на последните избори (51%) значи, че НС е длъжно да изработи законопроект според решението на референдума. Активност над 20% (какъвто е случаят) значи, че НС е длъжно да разгледа въпроса от референдума в дневния си ред, но може да реши да не се съобрази с вота.
This is it. Ground zero.