Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Споделете пак

Post by Litz » Tue Aug 25, 2015 10:53 pm

Може ли някой да ми обясни каква е логиката полетите на далечни разстояния тип Ню Йорк, Банкок, Токио, Пекин, Джакарта да са най-евтини с Qatar Airways и Emirates? Как е възможно да са със 100 евро по-евтини от Луфтханза, Еър Берлин и другите подобни?

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Споделете пак

Post by Amelia » Tue Aug 25, 2015 10:57 pm

Споделям, че:
10:31 AM MDT Tuesday 25 August 2015
Special air quality statement in effect for:

City of Calgary

Poor air quality over Southern Alberta.

Forest fire smoke travelling in from the Northwestern United States is reducing visibilities and creating poor air quality over much of Southern Alberta today and tonight.

Individuals living in or travelling in this area are advised to be aware of potential health concerns that can be associated with current air conditions. In the current conditions, even healthy individuals may experience temporary irritation of eyes and throat, and possibly shortness of breath.

To reduce exposure to the current air conditions, all individuals can: reduce presence of smoke in indoor environments: close and lock all outside windows and doors, including attached garage doors.
Някво странно е навън. Всичко мирише на дим, на 200 метра от теб въздуха опалесцира като няква мъгла, слънцето се вижда като едно блестящо оранжево петно в небето (някъв много странен цвят такъв) и от него не се усеща никва топлина. Унито изключи всичката въздушна циркулация и ни изпрати писма да си стоим вътре и да не си отваряме прозорците.

Начи така изглеждал Пекин. Само без миризмата на дим, предполагам.

Един приятел е направил снимки:
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-x ... e=56765FF9
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Споделете пак

Post by Amikae » Sun Aug 30, 2015 1:13 pm

Бързам да споделя бедата и да потърся съвет.

В подземният паркинг на комплекса днеска се е натикало някак коте бебе. Няма следа от майката и е малко вероятно голяма котка да влезе в тоя паркинг, където постоянно щъкат хора и коли. Котето се криеше под колите върху гумите и на никой от многобройния персонал не му дреме на шапката, че на паркинга има врещящо бебе или пък им "бягало".

Свърших си набързо работата и в рамките на 30 секунди го хванах и сега съм го сложил в един кашон в сървърното. На вид ми изглежда на около 4 седмици и му дадох обикновено мляко, и си пийна от него. Мисля, че в някаква степен е хидратирано в момента.

Персонала искат да го хвърля в някоя кофа(или да го изядат с ориз :( ), но това няма да стане. Ще го прибера след 4 часа в нас и ще се опитам да го спася. Мисля да го кръстя Мармаладчо, ако успея. :lol:

Всякакви съвети ще са от ОГРОМНА полза!

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Споделете пак

Post by The Dragon » Sun Aug 30, 2015 4:36 pm

Звъниш на ветеринар, и на разните фондации и приюти.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Re: Споделете пак

Post by Claymore » Sun Aug 30, 2015 8:41 pm

Дал си му малко, но недей да му даваш повече краве мляко, нямат необходимата микрофлора за да го смилат, отиваш до зоо магазин и искаш суха разтворима формула мляко за бебета. Със сестра ми така намерихме едно бебенце веднъж и без да знаем го хранихме с мляко и му се наду коремчето. После сменихме на формула, но май беше твърде късно, защото не акаше изобщо след това и след 2-3 дена се спомина. То си беше и лемаво, но наистина малките котенца не могат да го смилат кравето, поне доколкото аз знам.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Re: Споделете пак

Post by Amelia » Sun Aug 30, 2015 9:22 pm

Не е проблемът само в храната. Трябва да му се масажира коремчето с леко влажен топъл парцал, за да се изака. Майката затова ги ближе.

Ако е на 4 седмици и прогледнало, има шанс да оцелее. Говори с ветеринар колкото се може по-скоро. Дано да го спасиш Мармаладчо.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Споделете пак

Post by Amikae » Sun Aug 30, 2015 10:02 pm

Благодаря ви! :)

За щастие днес нямах много работа и имах цялата втора половина на работния ден свободна за да се грижа за малкото. Към 15:00 вече беше доста спокойно и бързо проспа следващите 2 часа. Само от време на време ме викаше, като чуеше някоя врата да се тресне. След като свикна с мен и гласа ми, беше много кротко по пътя към дома, дори във всичкия досаден трафик. У дома го изкъпахме и му отне час, два за да свикне с обстановката. Пийна малко краве мляко и хапна котешка храна, доста я хареса. Ще се окаже, че е малко над 4 седмици. Утре ще се ходи на ветеринар и ще се погрижа за всичко останало.

И цял ден горкичкото се е стискало, защото се изпишка чак като му сложихме плакенце с пясък и после пак се изпишка. :mrgreen: Не иска да ака още, но ми се струва, че е защото му беше доста празно тумбачето.

Много е игриво и май е момиченце. Мармаладка. Марми. :heart: Много се кефи, като я галят и е център на вниманието. Направо не може да си намери място от кеф!

Те вкъщи всички много и се радваха, а мен ми е малко трудно да показвам емоции пред хора и чак преди малко, като останах сам с нея можах малко да и се порадвам. Налегна ме една тъга, че мъничето е откъснато от майка си, че има много други като него и не мога да ги спася всички и ме върна години назад във времето, в което старото ми коте още беше живо. Меланхолия от най-чист вид!

Какво нещо е живота, дори днес прелиствах "Престъпление и наказание" на Достоевски точно преди да намеря мъничето и бях изпаднал в един екзистенциален транс, тъй като тъкмо бях прочел частта, в която бичуват и убиват старото конче, и целият ми предобед беше в тежки размишления. Затъвам все по-дълбоко във философската антропология...

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Re: Споделете пак

Post by moonlight » Sun Aug 30, 2015 10:32 pm

Козето мляко е по-близко като текстура до котето, отколкото кравето, ако не му намериш от специалната формула в аптеките. Кравето мляко определено вреди.
Освен това, котките поддържат по-висока температура (39 градуса ако не се лъжа) и на малкото ще му е студено, та го завивай с нещо. А нощес те чака голямо врещене :)
И, макар че по-нагоре писаха, аз да повторя - котетата до доста късно не могат да акат и пишкат сами, затова след хранене, или поне пет пъти на ден, го масажирай по коремчето с мокър парцал по посока от главата към дупето. Така ще имитираш езика на мама, която я няма за да го изака и изпишка :)

БТВ, освен мляко, малкото може да яде и месен бульон, стига да няма вътре подправки. Освен това е важно да поема витамини, ние Въгляшко го изпуснахме заради това (май). Но пък той беше на седмица като го намерихме...

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Re: Споделете пак

Post by Amikae » Mon Aug 31, 2015 6:12 am

А изобщо нямам планове да му давам повече краве. Ще купя от ветеринаря тази формула, иначе то си нагъва доволно котешка храна, голямо гладниче е.

Спа спокойно, но към 5:30 взе да ме вика. Беше пишкало, изчистих му плакето и се опънах при него да ме тормози. Много енергия има, не можах да заспя и ей ме на. И без това към 8 съм на зала... :mrgreen:

User avatar
Mushu
Aes Sedai
Posts: 1652
Joined: Tue Apr 13, 2004 11:39 am

Re: Споделете пак

Post by Mushu » Mon Aug 31, 2015 9:00 am

Браво за доброто дело най-напред :)
Щом яде котешка храна, реално няма чак такава нужда от мляко вече. Нашата ветка обясни, че те реално имат проблеми с прясното мляко, кисело могат да ядат. Поне в първите месеци, после и него вече не понасят. По-скоро пастети, паучове и т.н, но лекарят ще каже най-добре като го заведеш. И му вземи котешка тоалетна, ще се научи много бързо :) И да, много трябва да си играеш с мъничето, те са супер енергични *въздъх* Нашите трима гамени всяка сутрин в 6ч са на крак и ги изперквам в коридора да беснеят, защото иначе се гонят върху леглата....

User avatar
The Dragon
Elder God
Posts: 9054
Joined: Wed Jan 14, 2004 9:03 pm

Re: Споделете пак

Post by The Dragon » Mon Aug 31, 2015 7:42 pm

Как се променя света ... като преди 70 години влаковете тръгваха пълни за Германия и там баха готови да ги посрещнат, всички искаха да слезнат ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

User avatar
moonlight
Warmage
Posts: 1089
Joined: Fri Jun 27, 2008 10:54 am
Location: Sofia

Re: Споделете пак

Post by moonlight » Wed Sep 02, 2015 7:53 pm

Тръгва безплатен курс Основи на програмирането със C# в 5 града: София, Пловдив, Варна, Бургас (от 17 октомври) и Русе (от 18 октомври) към СофтУни-то на Наков, ако някой се интересува.

User avatar
Litz
Ascendent
Posts: 4076
Joined: Mon Aug 16, 2010 12:46 am

Re: Споделете пак

Post by Litz » Fri Sep 04, 2015 2:43 pm

Споделям, че много се дразня на това как всеки втори споделя снимката на 3 годишния Айлан Курди, който се беше удавил заедно с брат си и майка си. Просто не ми е ясна целта на това упражнение. На кого помага точно?

User avatar
tigermaster
Elder God
Posts: 6475
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:39 am

Re: Споделете пак

Post by tigermaster » Fri Sep 04, 2015 3:05 pm

Пък аз в момента искам да умра. Температурата в София в момента е трийсет и два градуса по Целзий. Септември не е предназначен за такива жеги, да му се не знае...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

stealth
Scholar
Posts: 112
Joined: Thu Jan 03, 2008 3:37 pm

Re: Споделете пак

Post by stealth » Fri Sep 04, 2015 5:47 pm

Хасково е на 36 в момента. На сянка. С леко полъхващ горещ вятър. Утре го дават малко по-топло :D

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest