Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Re: Споделете пак

Post by The Dragon » Thu Aug 20, 2015 5:31 pm

Все пак да си бял хетеро мъж в момента и не се прививаш от guilt e причина за тотална социален остракизъм ...

То всеки комик може да е смешен ако му позволят. А редукцията до идентити е неизбежна защото това е нещото което (залитащата няляво) публиката иска. Виж примерно Vox и Езра Клейн откъде тръгнаха и докъде деградираха. Целият американски discourse се buzzfeed-на.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Aug 20, 2015 7:54 pm

Принципно мен поради тая причина Елън ме кефеше преди, щото тя не позволяваше да я редуцират до бъч лесбийка, а просто водеща. И работи.

То не че, хората не атакуваха Тревър Ноа, че е сексист заради някви туитове там. Не знам дали той сам се редуцира до черен африканец или го карат. Намирам за изключително забавно как човек като него се издига толкова светкавично, въпреки че доколкото съм чела животът в Южна Африка никак не е бил лек, ама човекът се издига много по-бързо от много други черни американци. То много хора има проблем с това, че не е черен американец, а африканец. Ама знаеш ли ги?

На мен Джон Стюарт в последно време ми идваше твърде patronizing и лицемерен. Не може в един епизод да даваш Малала и тя да ти разказва какво е преживяла и истинската опресия и ти да я третираш със същото отношение като някой лигльо, който се чувства опресиран от най-малкото нещо. Както и не може да call out-ваш само определена група хора, да знам републиканците си го заслужават, ама Хилари е не по-малко дебилна примерно. Или да не разкритикуваш черните протестиращи, които строшиха домовете и бизнеса на стотици ЧЕРНИ хора в Балтимор, а само Фокс Нюс.

Ама Ноа>>>>>>>> Шумър както казах, щото той поне не се държи като селянин.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Aug 21, 2015 4:39 am

Не знам кво му е на американския дискурс. Знам обаче, че айдентити проблемите далеч не са маловажни, колкото и да ни дразни това, и има нужда да се говори за тях. САЩите имат още бая лебец да ручат докато спрат да си бият негрите, а по политическите висини съществуват някви лица, които съвсем сериозно ти обясняват, че не можеш да забременееш при изнасилване, щото женския организъм си знаел работата и се блокирал. Те ТОВА не са си оправили още, кво остава за някви модерни айдентити проблеми. Така че, докато продължаваме да слушаме всеки ден за чернокожи, пребити/убити от американската полиция, ще продължаваме да имаме чернокожи водещи, които акцентират на расата си. Се ля ви.

Многостраданието на белите мъже в тоя ред на мисли се решава много лесно: не се държиш като самозабравил се селски бек - не те остракират.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Aug 21, 2015 7:34 am

Amelia wrote:Не знам кво му е на американския дискурс. Знам обаче, че айдентити проблемите далеч не са маловажни, колкото и да ни дразни това, и има нужда да се говори за тях.
Сори ама са тотално маловажни в сравнение с Citizens United, TTP (гледала ли си какво по-дяволите пише там, и любимата ти канада сериозно мисли да се подпише), TTIP, Hollywood copyright gone berserk, DA-s gone berserk, regulatory capture, revolving doors between regulators and various companies, mass surveillance, congressional disfunction, executive branch gone berserk and on and on ... тук говорим за сериозни проблеми които ерозират сериозно структурата на държавата.

Със скоростта с която полицаите отстрелват чернокожите няма опасност от внезапен дифицит или вписването им в червената книга. Ако не друго си държат 1-2 милиона в запас в затворите ...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Aug 21, 2015 10:20 am

Да, разбира се, копирайт издевателствата на Холивуд са ТОЛКОВА по-важни от човешкия живот, най-малкото щото човеците не са застрашени от изчезване - ей ги на 7 млрд са станали...

Нда. И по някаква причина явно имаме квота за наболели проблеми и затова трябва да си ги класифицираме по важност и да дропим по-маловажните - днес ще се занимаем с Холивуд и Ситизен Юнайтед, щото за толкова ни стига капацитета. Утре ще погледнем мас сървейланса. Другиден може да подхванем регулациите, докато ги свършим и ще видим кога ще ни остане ментален и емоционален капацитет за човешките права. Сигурно другия век.

Знам ТPP и партията, за която смятаме да гласуваме (NDP) ако получим гражданство до октомври, е против него, поне в тоя му вид. Като цяло няма нищо чудно, че любимата ми Канада е на път да подпише тая абоминация - от години я управляват консерви и те съществуват само за да смучат корпоративни анални отверствия (и да плашат населението със злите имигранти и разните там терористи). Искрено се надявам да се променят нещата - на народа тук ужасно много му писна и се стигна до това, че една от най-консервативните провинции, Албърта, в която и ние живеем, в момента я управлява NDP-то за пръв път от ненам колко години вече. Така че има шанс да му бият шута на ТПП-то ако НДП спечели и федералните избори сега.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Aug 21, 2015 10:39 am

Amelia wrote:Да, разбира се, копирайт издевателствата на Холивуд са ТОЛКОВА по-важни от човешкия живот, най-малкото щото човеците не са застрашени от изчезване - ей ги на 7 млрд са станали...

Нда. И по някаква причина явно имаме квота за наболели проблеми и затова трябва да си ги класифицираме по важност и да дропим по-маловажните - днес ще се занимаем с Холивуд и Ситизен Юнайтед, щото за толкова ни стига капацитета. Утре ще погледнем мас сървейланса. Другиден може да подхванем регулациите, докато ги свършим и ще видим кога ще ни остане ментален и емоционален капацитет за човешките права. Сигурно другия век.
Права си и по двете точки. DMCA редовно се използва в САЩ за опити за цензуриране на информация и т.н. А безкрайният копирайт краде ресурси от обществото. А Citizen United позволява да се харчат неограничени анонимни пари за изборите. Ако не виждаш защо това тотално и абсолютно overwhelm-ва всички други проблеми, не знам какво да ти кажа. ТПП буквално позволява на международните корпорации да имат вето върху вътрешните закони и регулации - искаш чист въздух или високи заплати и сигурност на труда - нанананана - не може, ще те съдим в международен арбитраж за пропуснати печалби.

А обществения капитал е ограничен. Не можеш да буташ успешно на всички фронтове. И може да дойде денят в който всички сме равни и можем да се женим за транс-species кози, но да не си струва да се живее в интернет.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Aug 21, 2015 10:57 am

Е добре, начи, че все пак не живеем в Интернет. Може да е щото съм доста стара, но имам някви бегли спомени, че съм съществувала преди Интернет. Имаше свят и тогава и явно някак сме успяли да оцелеем. Физическата смърт, обаче, е необратима.

Иначе знам за всичките тези проблеми, не ги подценявам, но в убер-модерно, развито и баращо се за морално общество, в което полицаите всекидневно пребиват и убиват хора съвсем наистина, не виждам как ще има морална тяга, за да се разправяме с проблемите на Интернет. В смисъл, най-базовото човешко право, това на живот, не се спазва, ти искаш населението да се занимава с някви фигури от висшия пилотаж като свободата на информацията. Еми няма как да стане това в свят, в който човешкия живот е толкова евтин, че разни хора го коментират в термините на дефицит.

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri Aug 21, 2015 11:55 am

Аз това с изнасилването/абортите/контрацепцията в Щатите не го разбирам. Трудно ми е. Кви животи, кве пет лева? Щото ако една жена не иска бебето, то и тя няма да се развиват добре. Доколкото знам плода усеща, когато е нежелан. Та не им разбирам проблема честно казано.

Бруталността на тяхната полиция в нормален ден, е 10000 пъти по-страшна от нашите в нощта на белия автобус, а уж ние сме диваци. Ама в същото време тия в Балтимор си трошаха на ред всичко, имаше черни собственици на магазини, в коитохвсичкохбеше счупено до ниво пясък. Някви нормални хора. Дом за стари хора бяха подпалили, сиропиталища.. но всеки дори понечил да каже "Омг хора това не е ок, тия хора как ще живеят сега" беше заклеймяван за бял супримасист с татус на свастика и 1488. Когато бял полицай убие брутално някой черен всичко гърми и бучи, когато черен убие черен нямаме новина.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 22, 2015 2:46 am

Коогато черен убие черен имаме новина. Обикновено е завряна някъде между циците на 12-та страница и прогнозата за времето. Там обикновено се намират и новините когато бял убие бял. Или бял убие черен. Или черен убие бял. Или когато черно-бял убие пембян. По простата причина, че убийствата са нещо, което съществува откакто свят светува и ще ги има докато ни има и нас. Те са ужасно нещо, но не са бъг в системата.

Когато обаче, т.нар блюстители на реда, се въоръжат до зъби с military grade оръжия и вместо да предотвратяват убийства (това, за което им се плаща от джоба на данъкоплатците) тръгнат да извършват такива, тогава имаме бъг в системата. Когато въпросните полицаи започнат да пребиват/убиват диспропорционално черното население, тогава имаме доста сериозен бъг в системата. От типа, който ражда бунтове в Балтимор. Които, в тоя ред на мисли, последния път като проверих, бяха остро критикувани на сякви нива (включително и от Обама).

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Aug 22, 2015 8:38 pm

Amelia wrote: Когато въпросните полицаи започнат да пребиват/убиват диспропорционално черното население, тогава имаме доста сериозен бъг в системата.
Що мислиш че е бъг. Feature e.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Aug 22, 2015 9:37 pm

Щатските полицаи с техните убийства са ми крайни. Те убиват всичко що мърда. Сървиз кучето на някъм бяха застреляли в главата примерно. Имам чувството, че ако не убият поне 2ма преди обедната, все едно не са работили. Освен това според мен един от проблемите на щатската полиция според мен е, че всякви льольовци са със значка, а тия полицаите убийци са толкова зле физически...

Имаше някво клипче за двама сбили се чернокожи(единия от които абсолютно изтрещял) в Ню йоркското метро и как група шведски полицаи ги разстървават, запазвайки пълно самообладание, всичките бяха в отлична форма много спокойно си говориха с хората. Това ако бяха американски полицаи щяхме да имаме два трупа.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Aug 22, 2015 10:20 pm

Feature е за една малка част от населението. То твърде много от институционалните бъгове са features за тая въпросна част. Ама аз мисля, че няма нужда да си моделираме цялата система, така че да е удобна само на тея потребители.

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 25, 2015 10:23 am

Сони са мазни гнусни педали ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Aug 25, 2015 1:39 pm

Защо?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Aug 25, 2015 8:17 pm

Заключени буутлоъдъри. Това трябва да бъде класифицирано като истинско престъпление срещу човечеството.