Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 05, 2015 4:20 pm

Това всъщност е по-скоро в другата крайност на типичния български абсурд (как може нещо да им се забранява), но те крайностите си приличат.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 11, 2015 7:55 pm

This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon May 11, 2015 8:54 pm

Ха тва е в пъти по-добро!
"Да обявим война на джигитите на пътя. Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. Майка му ще се сърди, че си му навлякъл неприятности, но ще му спасиш живота." Това призова премиерът Бойко Борисов по време на церемонията за връчване на наградите "Достойните българи" на вестник "24 часа".
Застани пред некой с 120 таковата...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon May 11, 2015 9:28 pm

Да, аз вече се сбогувах във фейсбук, но чувствам, че е редно да го сторя и тук. Отивам да дам живота си, спирайки летящ джип с тялото си. Ако не се видим тук, ще се срещнем на небето. Сбогом.

Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon May 11, 2015 9:57 pm

Бойко каза приятелите да спират колата преди да тръгне не да се изпречваш на джигитите по средата на пътя.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 12, 2015 3:25 am

Може би това е имал предвид, ти явно повече си говориш с него :D Но това което каза, беше призив хората да застанат пред каращите опасно коли "Като видиш някой да кара опасно, звънни или застани пред колата му. "
I don't wanna die

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed May 13, 2015 10:14 pm

Пеевски няма нищо, ама нищо общо с КТБ.

Интересно ми е Йордан Цонев с какво точно се друса, щото много добро ще да е.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 20, 2015 1:02 pm

То станаха много неща напоследък и е трудно човек постоянно да ъпдейтва темата, ма се пак, ето:

Паметникът пред НДК ще бъде скрит с 12-метрова ограда

Ся... :?

Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri May 29, 2015 2:25 pm

Поредният абсурд с родилка. Тоя път бебето си е взело. :( То вече не знам трябва ли да се коментира въобще.

А аз снощи изживях шок. Знаех за убитото куче във Варна, разбира се, но не бях гледала репортажи и пр. Обаче снощи все пак попаднах на един. И за мой най-искрен ужас разбрах, че аз този човек го познавам! Преди десетина години бяхме в една компания, събирахме се... Той беше военен водолаз, тогава пак имаше някакви наводнения, та ходи и спасява хора. Беше нормален човек, ни веднъж не е проявявал симптоми, че е в състояние да извърши подобно нещо. Явно е превъртял. И има оръжие. И броди свободно по улиците. С оръжие, нестабилен психически...

Уук.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Fri May 29, 2015 7:56 pm

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from ... e-32914613

Кмета на Нова Загора ръси ЗАХАР по пътя, за да спре ПТПтата :shock: :shock:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jun 04, 2015 4:25 pm

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Jun 05, 2015 12:12 pm

"Въведете изучаване на религия, за да могат децата да учат само колко е добра правилната религия и колко са лоши другите..."
Интересно ми е какъв точно е бил този текст в матурите.
I don't wanna die

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jun 05, 2015 12:56 pm

Бе да ти кажа, първата ми реакция беше като на Ян и като тебе. Но после прочетох текста. Сега, няма как да не нарека дамите от Синода с мили думи, но тестът сам по себе си е доволно малоумен. Става въпрос за следното (слагам в спойлер, че е дълго):
Spoiler: show
Прочетете двата текста и изпълнете задачите към тях (от 23. до 34. включително)!
ТЕКСТ 1

Йогата е древна и самобитна индийска система от методи за укрепване на човека и за неговото хармонично развитие. Тя включва практически упражнения за физическо, психическо, умствено, нравствено, естетическо и социално самоусъвършенстване на личността. Това индийско учение е възникнало през ІV – ІІ в. пр. Хр., като неговите представители целят чрез специални упражнения да постигнат самовглъбяване и единение на човека с природата. За постигане на самопознание практикуващите йога разработват множество методи – за контрол на дишането, на чувствата и т.н.

Съгласно йогата главната цел на човека е освобождаването от материалното съществуване. Като условия за постигането на тази цел се посочват, първо, равнодушието, безстрастието, основано върху убеждението, че изпълненият със злини и страдания светски живот е безплоден, и второ, съзерцанието, изградено върху идеята, че е необходимо да се познае висшата истина. Производна от санскритския корен юдж, думата йога се тълкува като единение между телесното и духовното у човека. С течение на времето системата се диференцира на раздели и подсистеми. Практикуващите йога приемат едновременното съществуване на две върховни начала – материя и дух, и считат, че духът извън контакта си с материята е беден. Умът се разглежда като най-висш продукт на материята.

В основата на йогата е т.нар. "троен комплекс": пози, контролирано дишане и умствено съсредоточаване. Последният компонент понякога се елиминира и затова в заниманията не се постигат всички познавателни, профилактични и терапевтични ефекти, заложени в комплекса. Успешното практикуване на йога довежда не само до укрепване на здравето, до повишаване на работоспособността, дисциплинираността и устойчивостта при нервно напрежение, но и до разкриване на огромни и неподозирани възможности на човешкия организъм и на личността в процеса на нейното самоусъвършенстване.

ТЕКСТ 2

– Откъде идва йогата?
– Следите ? са обвити в загадки от мъглите на времето. Не мога да кажа откъде идва, но йогата вселенска, универсална. В Сан Аугустин в Южна Америка открихме статуи, които са на повече от 3000 години, които представят пози от йогата. Със сигурност йогата е съществувала там като част от културата.
– Чувал съм изказвания, че йогата е мистична дисциплина, което я прави достъпна само за избрани.
– Това са старомодни разбирания. В наши дни йогата се пренася от пещерите в научните лаборатории. Йогата е за всички; тя подобрява качеството ни на живот независимо от възрастта и от социалното положение. Самата аз идвам от Австралия – едно много материалистично общество. Но то не ми беше достатъчно. Не бях доволна от стандартния житейски път – да сключиш брак, да спечелиш пари. Започнах да търся нещо, което да ме научи на повече. Така станах последовател на йогата.
– Какво всъщност е да си последовател на йогата?
– Зависи от нивото. Първото ниво е да практикувате това, което чувствате, че е добре за вас – упражнения за гърба, за храносмилателната система, за намаляване на стреса. Второто ниво означава да следвате традициите и древните техники, да практикувате не това, което искате, а това, което е добре за ума и за емоциите. На третото ниво практикуването на йога се отразява на всички аспекти от живота – на часа на ставане и на лягане, на походката, на думите, на храната.
– Как да се освободим от стреса, който се натрупва след дълги часове на работа в офиса?
– Достатъчно е от време на време да се изключиш, да затвориш очи и да практикуваш техниката за осъзнаване на дишането. Когато дишаме бавно и ритмично, това успокоява ума много бързо.
– Какво е отношението на йогата към парите?
– Като към нещо необходимо. В този смисъл човек трябва да следва нуждите си, но не и желанията си. Границата е тънка. Нуждаем се от това, без което не можем да съществуваме. Желаем неща, без които можем.

23. От коя сфера на общуване е текст 1?
А) от естетическата сфера
Б) от научната сфера
В) от медийната сфера
Г) от институционалната сфера

24. Кое от посочените твърдения е вярно за текст 1?
А) Текстът рекламира периодичното практикуване на йога в домашни условия.
Б) Текстът нормативно регламентира практикуването на трите компонента на йогата.
В) Текстът информира за възникването и за спецификите на йогата като система.
Г) Текстът внушава необходимостта от ежедневни едночасови занимания с йога.
Разбирам, че идеята е да се провери дали децата са в състояние да осмислят писан текст; разбирам и че според авторите на теста йогата е така да се каже от научната сфера. Обаче въпреки това не мога да се отърва от усещането за концентрирано малоумие, което остана в мен, след като изчетох целия тест.

Ето го целият.

Уук.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Jun 05, 2015 3:05 pm

Марфе, как да ти кажа... Тестът, че е тъп, тъп е.

Това обаче е представителна извадка от противниците на текста за йогата и привърженици на БПЦ:

http://www.peticiq.com/forum/133228

Предпочитам си йогата...

Едит:
#13 2015-05-27 20:49
Преди да заживея живота на православна християнка, изучавах казаното от Ванга, Петър Дънов, Е.Блаватска, Анастасия, йога, но никъде душата ми не намери покой. В нея имаше дълбока празнота. Неусетно се приближавах към някаква тайнствена сила, която не ме правеше нито по-здрава, нито по-хармонична, нито по-добра, нито по-обичаща. Душата ми беше и жадна , и гладна ,и болна. Не мислех за Живота. Привличаше ме смъртта. За нея мислех постоянно. Където и да бъда, мисълта за смъртта е в мен, с мен. Нямах обяснение. Нямах знание какво точно се случва вътре в мен. Неусетно стигнах до мисълта за самоубийство. Тази мисъл беше силна и много натрапчива. Започнах да разсъждавам. Питах себе си защо трябва да се самоубивам. Не споделях с никого вътрешния си живот, за да не ме вземат за луда. Мълчах и се питах какво се случва с мен. Измъчвах се, но не открих пълния отговор вън от Православната Църква. В нея живея вече от 15-16 години. Отдавна не мисля за мрачните пипала на неестествената смърт. Мисля за Богочовека Христос, за любовта Му, за истинския Живот на земята и на Небесата. Ето защо съм съгласна с ПЕТИЦИЯТА.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jun 05, 2015 3:56 pm

Е аз откога призовавам за добра психиатрична помощ и прибирането на лудите в съответните за целта места? :(

Уук.