Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 21, 2014 3:04 pm

По мои наблюдения от доста години назад Любослава Русева е един от по-добрите ни колумнисти и критикува наред, подобно на Веселина Седларска и Тони Филипов. Да бъде приравнявана с Дачков и Волгин за мен е пълен абсурд.

Ако случайно очакваш всички тук да сме безусловни фенове на "протестърите" и да не даваме и думичка да се каже срещу тях, не си познал. :) Като харесам материал на някой от тримата гореспоменати, ще го линквам тук.

Ето и един на Веселина Седларска:
Честит ни Бареков, хак ни е Баракова
Единствените две неща в текста, с които не съм съгласен, са:
демокрацията гарантира само, че ще преброи гласовете на избори и ще обяви победата на този, който е получил най-много гласове
и
Освен илюзиите, измислихме си и стратегии за защитата им. Не по-малко вредни, но също толкова устойчиви. Като например:
(...)
· Няма за кого да гласуваме.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 21, 2014 5:41 pm

Не е въпрос някой да е фен на протеста. Но е въпрос човек да е принципен в критиките си. Волгин и Андролова например също имаха немалко силни попадения по бойково време, но после се осраха. Нещо подобно се получи и с Русева. Седларска и Доктора също не викаха "ура" и не вееха знаменца в подкрепа на протеста, но това по никой начин не им пречеше да критикуват мизериите на предходното управление и то без да използват епитети като "соросоиди" и каквото там още беше. Докато Русева застана като един Матросов на амбразурата и общо взето писанията й от тези две години могат да се обобщят до "а вие помните ли га Бойко биеше негрите, гиди соросоиди платени".

ОК, тая статия да речем, че е поносима. Но ми остава един такъв неприятен вкус в устата като се сетя, че една от добрите български колумнистки в момента е готова да защитава практически всичко, стига да не е Бойко. Хем съм широко известна със собствената си обсесия към тази конкретна персона, нали.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 21, 2014 7:37 pm

Йорданова подава оставка.
Цялото й изявление може да се сведе до "Аз съм клета жертва".

Е ми не, не си. Съжалявам.

Уук.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Oct 21, 2014 7:41 pm

Не само не е клета, но е и доста нагла.

Изчака максимално, барем се размине - е не стана. Но с баща ДС-ар и любовник като Лукарски, е ясно какъв гьонсурат е. И щяла да се явява на конкурс - къв конкурс, като съвсем очевидно няма ценз за позицията.

Умните хора не приемат такива назначения. :arrow:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 21, 2014 9:37 pm

Ако си добре с партиите не ти трябва ценз - вярвай ми познавам няколко такива които още си влачат изпитите от десет години но вече са в общината.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Oct 21, 2014 10:21 pm

Аз съм работил в министерство 2 години като младеж. Нагледах се на простотии, некомпетентност и нагли тъпанари. Включително министри, зам. министри и директори. Един министър казваше съвсем открито - аз за по-малко от 1 милион марки не се подписвам, на друг му идваше на гости Стефка Костадинова след работно време и после хоп - едни имоти в Пловдив станаха частни... Да не ти казвам за изцепки по време на командировки в чужбина. Та ми е ясно до болка. Тва са Авгиеви обори и трябва много боклук да се изрине. :facepalm:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Oct 21, 2014 10:41 pm

Кристиян Коев флейтиста който протестираше против политиците и постоянно го даваха по разни медии, станал говорител на ДПС и защитава Пеевски :lol: :lol: :lol:

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Oct 22, 2014 11:36 am

Каката на Бойко критикува Реформаторите и препоръчва здравен министър

Очаквайте ексклузивно включване от вуйната на Бойко, бабата на Бойко и козичката Радка, личната коза на Бойко.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 22, 2014 4:35 pm

Защото проблемът на днешния политически ден е всъщност във все по-нарастващата фрагментация на българското общество и очертаването на все повече разделителни линии между социални групи на базата на икономически, демографски, професионални, географски, информационни и какви ли не още фактори. Ако някога Бенедикт Андерсън даде най-краткото опреление за нацията, наричайки я „въобразена общност”, то днес картината у нас е на „невъобразима необщителност” във всички посоки. Горни Лом и София принадлежат на различни светове, баба и внуче на различни цивилизации, софтуерният гений и берачът на тютюн са от различни галактики.

По тази линия на разделение скоро в България ще се появи общност на колекционерите на пластмасови калинки, които ще ненавиждат колекционерите на плюшени зайци.
Spoiler: show
http://reduta.bg/v2/article/%D0%B6%D0%B ... 0%BD%D0%B0
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 22, 2014 5:28 pm

Marfa wrote:Не е въпрос някой да е фен на протеста. Но е въпрос човек да е принципен в критиките си. Волгин и Андролова например също имаха немалко силни попадения по бойково време, но после се осраха. Нещо подобно се получи и с Русева. Седларска и Доктора също не викаха "ура" и не вееха знаменца в подкрепа на протеста, но това по никой начин не им пречеше да критикуват мизериите на предходното управление и то без да използват епитети като "соросоиди" и каквото там още беше. Докато Русева застана като един Матросов на амбразурата и общо взето писанията й от тези две години могат да се обобщят до "а вие помните ли га Бойко биеше негрите, гиди соросоиди платени".

ОК, тая статия да речем, че е поносима. Но ми остава един такъв неприятен вкус в устата като се сетя, че една от добрите български колумнистки в момента е готова да защитава практически всичко, стига да не е Бойко. Хем съм широко известна със собствената си обсесия към тази конкретна персона, нали.
This.
Разликата между Доктора и Русева е горе-долу от небето до земята.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 22, 2014 9:18 pm

Не, разликата е, че Русева храни "протестърите", а Доктора - не толкова. Иначе и двамата са талантливи колумнисти, и то от доста години.

Забавно ми е впрочем как упрекът към Русева е, че твърде много била критикувала Бойко и ГЕРБ и твърде малко останалите. Което първо, хич не е вярно и второ, е странно как тая критика й се отправя от хора, които доскоро разправяха как от ГЕРБ по-лошо нямало, как щели да скъсват с всеки, който гласува за тая партия и как по-скоро биха гласували за Виденов отколкото за Борисов.

Но може би щом някой критикува "протестърите", той непременно е от лошите, без значение дали се казва Русева, Волгин или Дачков. И без значение защо и с какви аргументи ги критикува.
The Best of Mozart

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 22, 2014 9:35 pm

Е как пък да не е вярно? По време на Орешарски цялото й творчество беше насочено в посока на погром срещу протестиращите и спомени от времето на Бойко. Айде моля ти се. И упрекът не е, че твърде много критикувала ГЕРБ, което явно е нещо лошо или и аз не знам какво. Такова нещо като твърде много критикуване на ГЕРБ няма. За тия каквото и да се каже, ще е недостатъчно. Упрекът е, че тя очевидно няма против каквото и друго управление да е, стига да не е ГЕРБ.

А пък това фръцкане дето някой ако критикувал протестърите бил от лошите, ще ме прощаваш, ама е чисто фръцкане.

Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 22, 2014 9:36 pm

По-скоро Лудия има яко чувство за хумор и дори да не си съгласен пак е забавен за четене. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 22, 2014 9:38 pm

Marfa wrote:ОК, тая статия да речем, че е поносима. Но ми остава един такъв неприятен вкус в устата като се сетя, че една от добрите български колумнистки в момента е готова да защитава практически всичко, стига да не е Бойко. Хем съм широко известна със собствената си обсесия към тази конкретна персона, нали.
Да напомня за коя статия става дума, че от нея тръгна тоя разговор:
passer-by wrote: Фестивал на тиквата (оптимистичен очерк)

Права е да се бъзика Любослава Русева, бая хора внезапно решиха, че ГЕРБ всъщност не били толкова лоши, колкото им се струвало. Поредната проява на късопаметност.
Marfa wrote:И упрекът не е, че твърде много критикувала ГЕРБ, което явно е нещо лошо или и аз не знам какво. (...) Упрекът е, че тя очевидно няма против каквото и друго управление да е, стига да не е ГЕРБ.
А пък това фръцкане дето някой ако критикувал протестърите бил от лошите, ще ме прощаваш, ама е чисто фръцкане.
Moridin wrote:Всичките Дачков, Волгин, Любослава Русева много силно дразнят с изключително избирателната си критика - дори да е насочена правдиво срещу насрещна избирателна критика. Последното правителство вършеше абсолютно същите простотии като Борисов, че и отгоре, но те през цялото време хранеха протеста, понеже Борисов бил по-лош. Сега в ретроспекция същото. Няма как да демонстрираш какъвто и да е интегритет, докато обясняваш как ГЕРБ имат всички грехове на земята, но да си мълчиш, докато някой друг е на власт. Особено когато после имаш нахалството да обвиняваш с "а къде бяхте когато".

Разбира се, с това не отричам самото твърдение, че и Кьосев е същият. Просто е лицемерно хората да се обвиняват един друг в лицемерие. Никой от тях не е принципен.

Ще ми е интересно да ми се покаже статия на Русева, която да внушава, че тя "очевидно няма против каквото и друго управление да е, стига да не е ГЕРБ". Понеже аз пък нямам спомен тя да си е мълчала безпринципно, когато на власт са били БСП, ДПС, НДСВ и СДС.
И Русева, и Доктора, и Седларска критикуват, когато преценят, че има нещо за критикуване, без значение кой е на власт в момента. Тоест не избирателно.

Пък това, че в една или друга статия си избират своя тема и обект на критиките, които не съвпадат непременно с тези, върху които някои хора искат да се съсредоточават - ами избор на автора. Въпросът е имат ли основание за конкретната критика. Според мен - по правило да.

"Протестърите", на които определени медии лепнаха етикета "умните и красивите", решиха ли проблема с кофти управляващите или смениха едни кофти управляващи с други, както им се казваше от самото начало и далеч не само от Русева? Просто някои хора си преследват политическите и/или бизнес интересите (определени бизнесмени си имат приказката с определени политици и обратното) и оползотвориха надеждите на свестните "протестъри". Нищо ново под слънцето, гледал съм предишните римейкове на тоя филм, а в някои съм и участвал в масовката.

tl;dr - Харесвам статиите на Доктора, Седларска и Русева и мисля да продължа да споделям по някоя чат-пат.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Oct 24, 2014 12:35 pm

АБВ и ГЕРБ прокарват задължително гласуване
"Това е мярка срещу купените гласове. Аз имам вътрешна борба за задължителното гласуване, защото насила не се прави демокрация, но виждаме, че когато хората не искат да участват по причини, които са разбираеми, на практика изборът се прави от контролирания вот", коментира Калфин.
Точно това ще реши проблема с "разбираемите причини", да. :roll: :roll: :roll:
The Best of Mozart