Marfa wrote:ОК, тая статия да речем, че е поносима. Но ми остава един такъв неприятен вкус в устата като се сетя, че една от добрите български колумнистки в момента е готова да защитава практически всичко, стига да не е Бойко. Хем съм широко известна със собствената си обсесия към тази конкретна персона, нали.
Да напомня за коя статия става дума, че от нея тръгна тоя разговор:
passer-by wrote: Фестивал на тиквата (оптимистичен очерк)
Права е да се бъзика Любослава Русева, бая хора внезапно решиха, че ГЕРБ всъщност не били толкова лоши, колкото им се струвало. Поредната проява на късопаметност.
Marfa wrote:И упрекът не е, че твърде много критикувала ГЕРБ, което явно е нещо лошо или и аз не знам какво. (...) Упрекът е, че тя очевидно няма против каквото и друго управление да е, стига да не е ГЕРБ.
А пък това фръцкане дето някой ако критикувал протестърите бил от лошите, ще ме прощаваш, ама е чисто фръцкане.
Moridin wrote:Всичките Дачков, Волгин, Любослава Русева много силно дразнят с изключително избирателната си критика - дори да е насочена правдиво срещу насрещна избирателна критика. Последното правителство вършеше абсолютно същите простотии като Борисов, че и отгоре, но те през цялото време хранеха протеста, понеже Борисов бил по-лош. Сега в ретроспекция същото. Няма как да демонстрираш какъвто и да е интегритет, докато обясняваш как ГЕРБ имат всички грехове на земята, но да си мълчиш, докато някой друг е на власт. Особено когато после имаш нахалството да обвиняваш с "а къде бяхте когато".
Разбира се, с това не отричам самото твърдение, че и Кьосев е същият. Просто е лицемерно хората да се обвиняват един друг в лицемерие. Никой от тях не е принципен.
Ще ми е интересно да ми се покаже статия на Русева, която да внушава, че тя "очевидно няма против каквото и друго управление да е, стига да не е ГЕРБ". Понеже аз пък нямам спомен тя да си е мълчала безпринципно, когато на власт са били БСП, ДПС, НДСВ и СДС.
И Русева, и Доктора, и Седларска критикуват, когато преценят, че има нещо за критикуване, без значение кой е на власт в момента. Тоест не избирателно.
Пък това, че в една или друга статия си избират своя тема и обект на критиките, които не съвпадат непременно с тези, върху които някои хора искат да се съсредоточават - ами избор на автора. Въпросът е имат ли основание за конкретната критика. Според мен - по правило да.
"Протестърите", на които определени медии лепнаха етикета "умните и красивите", решиха ли проблема с кофти управляващите или смениха едни кофти управляващи с други, както им се казваше от самото начало и далеч не само от Русева? Просто някои хора си преследват политическите и/или бизнес интересите (определени бизнесмени си имат приказката с определени политици и обратното) и оползотвориха надеждите на свестните "протестъри". Нищо ново под слънцето, гледал съм предишните римейкове на тоя филм, а в някои съм и участвал в масовката.
tl;dr - Харесвам статиите на Доктора, Седларска и Русева и мисля да продължа да споделям по някоя чат-пат.