Споделям, че с досегашната ми фирма се разделихме. В петък си пуснах уведомлението за напускане по чл. 327 (за забава и / или неплащане от страна на работодателя - към момента 4 заплати). Сутринта още. Чак в 17:30, след като се изсели народа, шефа благоволи да ме "привика" на разговор на изпроводяк. И представете си изненадата, когато ме погледна в очите и ми вика: "Много некоректно от твоя страна е да напускаш така, затова аз ще направя каквото мога но доброволно няма да ти изплатя никакви пари. Ще се влачим по съдилища 3 години, но доброволно няма да ти платя и лев, освен ако не скъсаш тоя документ и не се съгласиш на напускане по взаимно съгласие".
И познайте дали му мина рекета. Макар че, признавам, в първия момент замълчах смаяно - да ми се възмущава същия човек, дето миналата година в последния ден на август, петък в 5 вечерта се изтипоса пред отдела да съобщи че в понеделник заплати няма да има, и не се очакват да се превеждат пари до края на годината!!!
Та така, по всичко личи че ще се съдим. Накрая освен че ще ми плати заплатите, ще плати и лихви, но от чист инат ще ми прави мръсно до последно. Български работодател, какво да каже човек повече...