One Piece - сапунките могат да са добри

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Wed May 07, 2014 12:56 pm

Amelia wrote:Мерси, Джейд! :)
Anytime. Не претендирам да съм спец по японица, разбира се, само някои неща тук-там ги чаткам.

Стигнаx до Amazon Lilly island. Две неща ми направиxа впечатление: как от известно време около Сабаоди арxипелага Ода започна много да абюзва xаки-то (макар че имам подозрение, че няколко стотин епизода назад Шанкс използва xаки, за да разкара чудовището, което му отxапа ръката - нямам друго обяснение за това явление - но в последствие Ода е заебал идеята някъде на заден план и това появяване изведнъж малко ме дразни).
Другото нещо е как змийските сестри използват fruit power-a си за да уплавляват стадото и всички заселници на острова им вярват по овчи маниер - подобно на това как бушона в Скайпия се беше самоиздигнал в бог. Много добро отражение на някои аспекти на обществото.
I'm not in danger. I AM the danger.

Gribo
Adept

Post by Gribo » Wed May 07, 2014 1:57 pm

SolidJade wrote:как от известно време около Сабаоди арxипелага Ода започна много да абюзва xаки-то
Аз сега също препрочитам книжките и нещо в тази връзка ми направи впечатление - убийците от CP 9 не ползваха хаки (няма никаква логика, тъй като са се обучавали от най-добрите маринки), т.е. явно някъде след тоя момент е решил да вкара начин да се противодейства на нечестните дяволски плодове.

Edit: Да споделя, че има и нов чаптър, който е доволно як :)

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed May 07, 2014 3:29 pm

Новият чаптър и на мен ми хареса много :) Узоп на топа на устата, умрях си :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 07, 2014 5:07 pm

Относно хаки:
Spoiler: show
В Скайпия масово ползваха Kenbunshoku haki, но там му викаха "мантра". В тоя ред на мисли, това, че хаки има различно име в изолираните небесни острови, ме кефи безмерно. Гарп по някое време би Люфи с Busoshoku haki. А Люфи май ни беше демонстрирал Haoshoku haki преди Шабонди - около Дювал нейде.

Та хакито го има отдавна в повествованието, но взе да се появява повече като се приближиха до New World, където явно е доста често срещано явление, предвид уродите, които населяват мястото. Та това връзва смисъл за мен. Това, което не връзва смисъл е внезапната поява на тенрюбитите и това, че никой от нашите (особено Люфи и Робин) не знаеше за тях. За Люфи ще видиш нататък що се предполага да знае. А Робин няма как да не е чувала за тях като е толкова начетена. То и останалите би трябвало все нещо да са чували - това са владетелите на света им, ебаси!
алшу, санк ю за изчерпателното мнение! Музиката и аз я обожавам и си я слушам от време на време, но аз си обичам и фалшиво изпяните от сеютата керъктър песни. Санджи и аз го харесвам много. Кво ти харесвам - влюбена съм в него почти толкова, колкото в Зоро. Кефи ме как има навика да зачезне по време на екшън и междувременно в бекграунда да сътвори куп безобразия, които улесняват живота на екипажа. Направи го в Литъл Гардън и Алабаста и после донякъде и в Скайпия като почупи на Енел кораба. :lol:

По принцип Крокодила има шанс да ни го развият повече в някакъв момент. Не беше чак толкова неуязвим след като Люфи го напердаши още преди дори да е станал кой знае колко силен. Енел беше по-неуязвим от него, но то като цяло логия дяволските умения са ужасно трудни да ги биеш. Нататък има доста логия персонажи и са си болка в задника всичките... Енел мен ме кефеше къв скъсал връзка с реалността олигофрен беше. Много се беше вживял в грешната си представа за Господ и много яко си го отнесе. Накрая като отлетя към Луната, щото, нали, Endless Vearth, съм се хилила с глас. В тоя ред на мисли, хвани погледни началните странички на манга чаптърите, защото те от време на време представляват миниаркчета с лошковците (има и едно с Ейс) и така можем да видим кво се случва с тях, след като Люфи ги набие. Има и за Енел.

Новият чаптър беше много як! :lol:

edit: Не ми издържаха нервите и реших да заеба Г8 филъра. Скачам директно на миниаркчето с Фокси и оттам - Water 7. 207-ми епизод почва с един от любимите ми ОП ОП-ове:
http://www.youtube.com/watch?v=lmEnn0JKxOI
Ухиленият, рипащ от покрива Каку... :heart:
Много си го обичам Каку!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Wed May 07, 2014 10:55 pm

Amelia wrote:Относно хаки:
Spoiler: show
В Скайпия масово ползваха Kenbunshoku haki, но там му викаха "мантра". В тоя ред на мисли, това, че хаки има различно име в изолираните небесни острови, ме кефи безмерно. Гарп по някое време би Люфи с Busoshoku haki. А Люфи май ни беше демонстрирал Haoshoku haki преди Шабонди - около Дювал нейде.

Та хакито го има отдавна в повествованието, но взе да се появява повече като се приближиха до New World, където явно е доста често срещано явление, предвид уродите, които населяват мястото. Та това връзва смисъл за мен. Това, което не връзва смисъл е внезапната поява на тенрюбитите и това, че никой от нашите (особено Люфи и Робин) не знаеше за тях. За Люфи ще видиш нататък що се предполага да знае. А Робин няма как да не е чувала за тях като е толкова начетена. То и останалите би трябвало все нещо да са чували - това са владетелите на света им, ебаси!
А, да. Пфт, ако нямах други неща да гледам сигурно бих риуочнала всичко досега, кой знае колко още детайли съм пропуснала. И все пак прекалено е convenient как Luffy почна да го мастърва баш като приближиха :/
Иначе за мантрата ми мина през ума, но бога ми, кълна се че това за различните островчета никога нямаше да се сетя сама *facewall.jpg*. Определено е близко до гениално. Но за Шанкс съм права, нали? Нали? :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 08, 2014 12:13 am

Да, Шанкс владее haoshoku haki. С него изплаши рибата дето искаше да изяде малкия Люфи, а по-късно го демострира пак при една среща с Whitebeard, която може би си видяла вече.

Дейви Бек арка е тъпня, тъпкана с филъри, но комбото Санджи/Зоро оправдава страданията по гледането му. Мисля все пак да пропусна филър половината и да се пренасям директно към Water 7. Фокси ми е много досаден.

Oui. Je suis garbage.

Gribo
Adept

Post by Gribo » Thu May 08, 2014 7:23 am

Аз тоя арк си мислех, че целият е филър и доста се изненадах, че половината не е. ..

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Thu May 08, 2014 8:51 am

Даже смея да твърдя, че до един момент е интересен. Но само до един момент. И филърите не са и наполовина на тоя арк, докато по-натам чат пат между другите арки бутат по един Фокси филър. Преди Water 7 имаше още една глупост с някакво лапе със свирка, дето им окраде спомените ако не ме лъже паметта :lol:
Amelia wrote:Да, Шанкс владее haoshoku haki.
Е де. Уж казаха, че било убер рядко, пък вече станаха трима :/

Нещо, което пропуснах да спомена за Ханкок и ми стана забавно от него: авторът я прави баш да ти изглежда типичната ямато надешико с големите очи и дългата копринена коса с бретонче отстрани, ама е пропуснал факта да й понамали малко челото :lol: И мега добрият момент, в който Люфи няма очи за нищо друго, освен за храна :lol:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu May 08, 2014 9:39 am

Ханкок е много сладка как лапна по Лъфи :) Имах някъде картинка как Лоу си е напъхал дини в пазвата и я имитира как гледа отвисоко, тоест невъзможното извиваване на врата й :lol:

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu May 08, 2014 9:46 am

До 206.

G8 филър арката...е да, малко по-добра е от другите филъри обаче пак си беше доста тъпа и нелогична. :lol:
Плюсът е, че харесвам такива неща - засукана архитектура, шлюзове, морски крепости, оръдия, амбразури, бункери и др. военщини. Та поне като дизайн ми беше интересно.
Имаше и един-два забавни гега.
Историята е някаква референция към щатските приключенски филми за Втората световна. Не съм гледал The Guns of Navarone (водят го британско-американски), но в арката се срещат познати trope-ове от този вид филми.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu May 08, 2014 10:08 am

Тоя арк тотално не го помня, трябваше да погледна за какво става въпрос, а аз епизоди не съм пропускала като гледах... Но все пак го гледах преди има-няма 5 години...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 08, 2014 5:13 pm

Джейд, нататък има още персонажи с хаошоку хаки. Но не са случайни лица - всичките са на някви високи командни позиции. Няма да се учудя ако и останалите йонко освен Шанкс го имат. За единият вече е потвърдено. Засега хаошоку хаки юзърите ми се виждат адекватно количество - имам по-голям проблем с дяволските плодове, дето уж се предполагаше да са супер редки, а в Гранд Лайн всеки втори има такъв. :lol:

Фокси верно е тъп дори в нефилър частта си, но изпълненията на Зоро и Санджи са си ценен и кефещ керъктър девелопмент за тея двамата кретени. :lol:

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri May 09, 2014 9:16 am

До 217.

Тук се случи интересно техническо събитие - преминаха на съотношение 16:9.
По този случай имаше и animation bump, но продължи твърде кратко - серия-две.
(Апропо, long island is long! :lol:)
Нататък нещата са смесени: променливо качество, понякога ужасен керъктър дизайн...пък на други места е поносимо.

Арката с Фокси също е бъркотия. Състезанието с лодките и ъъъ "играта с топка" са забавни, но останалото е AO и е гнъс.
Финалният бой с Фокси (предполагам, че е такъв), който в 217-ти само започна, изглежда интересно.
Забавените оръжия са като пъзели в логическа компютърна игра. Да видим как ще се развие.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri May 09, 2014 10:09 am

Всичко е в афрото! Това беше най-готината част от арката :D

SolidJade
Farmer

Post by SolidJade » Fri May 09, 2014 11:23 am

Amelia wrote:Засега хаошоку хаки юзърите ми се виждат адекватно количество - имам по-голям проблем с дяволските плодове, дето уж се предполагаше да са супер редки, а в Гранд Лайн всеки втори има такъв. :lol:
Интересно, при мен пък е точно обратното :D Да, ясно, че тия дето имат xaоушо.. блаx ще са само имби, а не някви рандъми (въпреки че откровено биx се счупила от смяx на гавра от типа фокси да има такова), но пак ми се струват повече от необxодимото. А това с девилските плодове ми идва съвсем на място: като бяxа още в East Blue бяxа абсолютно невежи за това какво се случва в Гранд Лайн, дори не знаеxа, че не могат да ползват компас там, съответно за тяx това да си с девил фрут на място къде не расте такова животно е голяма работа. И още повече се усеща страxопочитанието към тези неща на такива изолирани места като Скайпията и Амазонския остров. Това е все едно на българска почва да открият закусвалня на Taco Bell :lol: