Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jan 14, 2014 6:41 am

Секси... :drool:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 29, 2014 2:28 pm

Image
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 29, 2014 6:34 pm

Некъв хорър, некъв хел.

Сега да ви обясня зимната обстановка във Варна.

От петък вечерта започна да вали дъжд. До неделя вечерта, когато го обърнало на сняг - използвам това време, защото точно тогава пътувах за към нас с влака. Междувременно навалялият дъжд кротко замръзнал, нали. Снегът започва да трупа. В седем сутринта съм на гарата във Варна, но не съм убедена дали наистина сме там, а не сме някъде в Сибир, защото гарата не се вижда, от влака скачаш в някви преспи, които на места са до раменете ти. Това от навяванията, защото се оказа, че инак снежната покривка е двайсетина сантиметра, натрупани върху здрава ледена основа.

Таксита няма, нищо няма, за щастие някъв градски транспорт работи. Времето, прекарано на спирката ми позволи да наблюдавам отблизо явлението. Снегът продължава да вали, вятърът се усилва все повече и пренася цели снежни маси от където свари до където му скимне.
...
Вече съм на работа, към обед е, снегът е спрял, снежната покривка е с едни още поне десетина сантима отгоре.

И това до снощи, когато започна да вали дъжд. Температурата е към плюс един до два градуса, но вали дъжд. Той отмива снега, но няма накъде, защото канализацията е задръстена. Водата ти стига средно до коленете, на места и до по-нагоре. Дълбоки реки влачат айсберги от заледен сняг, из преспите текат ручеи и се заформят бързеи, минаващите коли предизвикват цунами, което облива цялото платно, въпреки че не карат особено бързо просто защото няма как, понеже пътно платно практически няма.

Знам това, защото трябваше да ходя на лекар. За късмет улучих такси, та отблизо проследих събитието. Като тръгнеш по улицата е абсолютно на късмет дали ще стъпиш в дълбока до неясно къде пряспа от разлигавен снеголед и кракът ти ще хлътне още по-надолу, където ще цопне в бързея, или доброволно сам ще си скочиш във водовъртежа с надеждата, че не е много дълбоко и шансът да се удавиш е донякъде минимален.

Как да е, прегледаха ме, добрах се до нас, минах през аптеката да си купя лекарства и легнах да мра, след като се нащавих с вряла вода, за да се размразя.

В пет часа, и тук внимавайте, като дойде ред да си пия едното лекарство, разбрах, че съм забравила да го купя. Е няма как да пратя майка ми, макар че аптеката е до нас, щото да не вземе се пребие, да не дава Бог, така че нахлузих ботите, които още не бяха изсъхнали, облякох се и излизам. И разбирам, че дъждът го е обърнал на сняг. И онези Лени, Амури и Волги, дето течаха пълноводно допреди няколко часа, са замръзнали. Отгоре стърчат още по-замръзнали айсберги, вятърът разнася цели талази сняг от покрив на покрив и всъщност в момента перото ми изневерява и не знам точно как да ви опиша кво точно се случва. Но все пак аптеката е на ъгъла, така че след петнайсетина минути се добрах дотам и заварвам аптекарката в тиха истерия, защото смяната й свършвала в осем и жената не знае как и дали ще се прибере.

И тук историята свършва.

В момента пия чай, държа си краката в леген с гореща вода и морска сол и с умерен интерес от време на време поглеждам през прозореца.

Бр.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 29, 2014 7:05 pm

Искахте сняг. На ви сняг. :lol:

Нашият тук почти се стопи и по улиците почти може да се ходи нормално. Пак трябва да изкачих някой хлъзгав ледник (те ще си стоят до май месец), за да минеш от тротоара в автобуса, но поне по по-голямата част на тротоара няма лед и вече мога да ходя и да гледам и пред себе си, а не само в краката си. Ма днес пак взе да ръси и дават застудявания за следващите дни.

Марфе, тоя Апокалипсис, дето описваш, тук ни се случва като падне голям сняг и после температурата скочи над нулата. Тротоарите ни, там където може да се пресича, завършват с едни малки нанадолнища, за да се изравнят с улицата - направени са така за инвалиди. И там се събират едни епични езера, които се разливат и по улицата. Та ако нямаш кола, най-добре да се научиш да хвърчиш. Ако си инвалид също трябва да хвърчиш или да си имаш инвалидна лодка. Ненам толкова ли е трудно да се направи една нормална канализация верно?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 29, 2014 7:30 pm

А, ето доста добра илюстрация: Владиславово, надлеза до Явор
Spoiler: show
Image
В центъра е с няква идея по-добре, но е близо.

Аз сняг исках, не исках бедствие!!! :free:

Уук.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Jan 29, 2014 11:01 pm

Скандалите тресат цялата страна! Бареков с партията си BG WC уверено е поел пътя към... където е е поел, Реформаторският блок не знае кво прави, АБВ къса жива плът от БСП и столетницата изключва Първанов, А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ БЕГЕМАМА СЕ РАЗЦЕПИ!!!! :facepalm: :panic: :dash:

Мисля, че вече официално можем да обявим държавата за закрита. Image

Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Jan 30, 2014 2:38 pm

Това вече е КРАЯТ!!!!!1111111
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 14, 2014 2:08 pm

Присъединих се към екипа на сайта werock.bg. Даже ми осигуриха журналистическа акредитация за концерта на U.D.O. от преди три дена, за да напиша репортаж. Беше яко.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Feb 14, 2014 4:23 pm

Честито, звучи супер, особено частта със журналистическия пропуск за концерти :)
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Feb 14, 2014 9:12 pm

Цялото изживяване беше супер - подгряващите ги гледах буквално от половин метър, влязох с фотографите пред загражденията. После се преместих назад, де, понеже звукът ми дойде силничък. Като свърши концертът, вече нямаше транспорт, та се прибрах пеша - бях си вкъщи след дванайсет и седнах да пиша почти веднага, понеже репортажът трябваше да е готов за сутринта. Ето го:
http://www.werock.bg/news/shNews.php?id=27054
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Feb 19, 2014 9:52 pm

Не е за вярване, че го казвам, но мисля, че съм обсебен от парите. Напоследък единственото, което ме вълнува е как финансите ми да нарастват максимално бързо. Дори игри нямам на компа вече. Само от това се вълнувам. А нямам и конкретна цел, нито за кой знае какво да ги харча. Просто ми харесва да ги трупам и нулите да стават повече. Ако мога да постигна шест нули ще е епик.

Даже вече планирам това да е последния ми сезон във фирмата, в която сега работя, след което ще замина за кратко да видя как е в Америка и какво може да се изцоца от там. Много ми доскучава на едно работно място. Липсва предизвикателство.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Feb 20, 2014 7:35 am

В Америка теб ще те изцоцат, не обратното :mrgreen:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Feb 20, 2014 9:00 am

Amikae wrote:Не е за вярване, че го казвам, но мисля, че съм обсебен от парите. Напоследък единственото, което ме вълнува е как финансите ми да нарастват максимално бързо. Дори игри нямам на компа вече. Само от това се вълнувам. А нямам и конкретна цел, нито за кой знае какво да ги харча. Просто ми харесва да ги трупам и нулите да стават повече. Ако мога да постигна шест нули ще е епик.

Даже вече планирам това да е последния ми сезон във фирмата, в която сега работя, след което ще замина за кратко да видя как е в Америка и какво може да се изцоца от там. Много ми доскучава на едно работно място. Липсва предизвикателство.
Давай ги насам! Имам много добри и то общественополезни употреби за тях.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Feb 20, 2014 9:55 am

Ам, парите са важно нещо, но е хубаво да помниш, че са само спомагателно. И няма лошо да имаш спестени, понякога ти трябват в неочаквани моменти, но не се увличай в това само да спестяваш.

Жоро, не бъди габче...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 20, 2014 10:42 am

Moridin wrote:Давай ги насам! Имам много добри и то общественополезни употреби за тях.
И аз обичам да съм полезен с парите си на обществото. Или поне на частите от него които наистина се нуждаят. Например красивите жени във фертилна възраст които винаги като са гладни можеш да ги изведеш на ресторант :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.