Да поспамим още малко ;) - They come in great numbers!
Moderator: Moridin
Марф, първо на повечето спирки из центъра вече има тракъри, които показват точно след колко време пристига съответният транспорт и той НАИСТИНА пристига. Второ, повярвай ми, систамата ви Е неприложима при нас. ПРЕКАЛЕНО много са ни линиите, първо, за да има във всяка кола човек. Освен това по някои от маршрутите наистина е прекален гъч 8/10 от годината 24/7, за да е възможен някакъв контрол... През учебните и изобщо по-работни периоди повечето транспорт из града представлява движещи се консерви.
And you can't dance with a devil on your back...
- JaimeLannister
- Forsaken
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- Daggerstab
- Arcanist
Рол, доколкото знам, тракърите работят с GPS - тоест, нагаждат разписанието към автобусите, а не обратното 
И между другото, система от типа "плащаш си колкото се возиш" е адски тъпа. Каква ще е разликата тогава между такси и обществен транспорт? Разбирам в някой огромен град, бъчкан с комютъри, на които им трябват два часа да се доберат до работата си, а то - София...

И между другото, система от типа "плащаш си колкото се возиш" е адски тъпа. Каква ще е разликата тогава между такси и обществен транспорт? Разбирам в някой огромен град, бъчкан с комютъри, на които им трябват два часа да се доберат до работата си, а то - София...
Дагърстаб. Точка.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.
- armageddon
- Forsaken
Интересно кога са ги сложили тея тракери, последния път като минавах през София не видях кьорав такъв. Не че ще да са сложили навсякъде, де, то в Хамбург нямаше навсякъде GPRS тракери, (всъщност имаше само по баш центъра. Навсякъде другаде си имаше точно и подробно разписание на линиите) та в София ли?
Иначе за цяла Европа не знам, само в Лондон съм виждал такава система - с чипове и тн, като гореописаната. Но пак си имаше контрольори, щото обикновените билетчета и карти си вървяха, ез уел.
И се оказва че вместо да вземат нови рейсове, примерно, те тръгнали моля ти се да слагат ненам си кви глупости ...
Иначе за цяла Европа не знам, само в Лондон съм виждал такава система - с чипове и тн, като гореописаната. Но пак си имаше контрольори, щото обикновените билетчета и карти си вървяха, ез уел.
И се оказва че вместо да вземат нови рейсове, примерно, те тръгнали моля ти се да слагат ненам си кви глупости ...
- Moridin
- Global Moderator
Чиповете са само за абонаментните карти. Билетчетата просто им се отпечатва електронно час и контрольорът гледа дали е минал. В Прага беше точно така, когато ходих преди 10 години, тъй че вероятно дори тази система вече е морално остаряла
.

В цената очевидно. Такситата отчитат на километри.Каква ще е разликата тогава между такси и обществен транспорт?
This is it. Ground zero.
Не съм запознат с тази система, която ще се въвежда в София, но аргументът, че видите ли били много тъпкани рейсовете, за да има кондуктор в тях е леко абсурден. В наше село Пловдив съм се возил на доволно количество претъпкани рейсове, в които все пак билети си се продаваха. Пък и ако кондуктор не може да мине, значи и контрольор няма да може, нищо чудно че градският транспорт не е много печеливш.

Last edited by Matrim on Sat Jul 16, 2005 4:12 pm, edited 1 time in total.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Е те са с връзки по начало ;р Бе по едно време в 9-ката трамвая /тая същата дето противен женски глас съобщава през 100 метра Иметонаспирката- Вратитесезатварят-Следваспирка.../ такива перфоратори както в метрото са. Печата на билетчето. Ма то трошат ония железние с шиповете камо ли такава техника. Да не говорим че бабите ше има да ръчкат 

„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Хах. Се тая, аз си карам на маршрутки основно. Освен тва Винаги си дупча ако имам билет. Ма да въведат и химически детектори да не могат да се качват смрадливи селяни. 

„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
- armageddon
- Forsaken
Вече е пуснат целия, ако линка още работи ...14-та глава so far ... Дали не е време да се отвори отделна темаAlexis wrote:Новият Хари Потър излезе и сега го има в mIRC до 7-ма глава, а тук го има до 5-та за интересуващите се:
hxxp://tbrn.net/hp/ - умишлено съм написала hxxp, сменете го с http, за да видите страницата. Там има и един спойлър от края на 27-ма глава, който ми хареса.
И ако това не е спам

Миналата есен бях там и още си е същата системаMoridin wrote:Чиповете са само за абонаментните карти. Билетчетата просто им се отпечатва електронно час и контрольорът гледа дали е минал. В Прага беше точно така, когато ходих преди 10 години, тъй че вероятно дори тази система вече е морално остаряла.

Абе решения всякакви, в Испания например е много културно направено - хората се качват само от най-предната врата, и си купуват билет от шофьора (ако нямат карта или предварително закупен билет). Не видях някой да се опитва да влезе от другите врати, така че явно системата работи.
Колкото до у нас, аз нямам нищо против тази система, стига да се въведе едновременно навсякъде - а аз чух че щяла да важи само за тролеите и трамваите - каква глупост!!! Абе изобщо каквото и да променят, да го правят че от това по-калпава система едва ли има ...
This signature is not yet rated