Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Dec 16, 2013 5:12 pm

Мммда. Удивен съм от количеството четени препоръки в разни форуми, чуждестранни и български, за анимета за зряла публика които включват: Elfen Lied, Claymore, Attack On Titan, etc. :neutral:
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 16, 2013 5:46 pm

Тъжновато е верно с тея боклуци точно. Онслот, не ми се е променило мнението. :)
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Dec 16, 2013 8:13 pm

В крайна сметка, обаче, дори аз, с никаквата си аниме-култура, знам, че има предостатъчно сериозно високобюджетно аниме за възрастни, докато горе-долу всичките скъпи западни анимации са правени с мисълта за детската аудитория. Дори "Ранго", който е построен върху препратки към неща, които децата няма как да знаят. А как ще се изкефя на някакъв епичен анимационен приключенски екшън за по-големи - т.е. с хора с нормални пропорции, нормален екшън, никакъв слапстик, по-зрял език...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Dec 16, 2013 8:28 pm

То цялата западна анимация е пълна с препратки и намеци, които деца няма как да схванат. :lol: Наскоро гледах Cow and Chicken - пълно е със зле прикрити сексуални намеци, имаше епизод в който пилето пушеше, като цяло не знам как изобщо е изкарало първи сезон.

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Tue Dec 17, 2013 9:06 am

tigermaster wrote: знам, че има предостатъчно сериозно високобюджетно аниме за възрастни
И на мен така ми се струваше в началото когато имах да наваксвам с шедьоврите натрупвани от много години насам, но я изброй няколко от последните 4-5 години. Човек не става аниме фен ако харесва само сериозните филми, които съм съгласен с Vash, че всеки който се интересува по-сериозано от кино би следвало да погледне.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 17, 2013 10:33 pm

Е, понамирват се и от последните 4-5 години - на прима виста се сещам за Aoi Bungaku Series, което е по разни по-зрели японски литератури или пък за сейненът Rainbow. Panty and Stocking with Garterbelt пък е пародия с всякакви филми и тропове, твърде просташка за малки деца. От време на време пускат и по някой сай-фай на мисловното ниво на Холивуд, което не е особено високо, ама поне не си говорим за детски филмчета. Май Psycho Pass беше последният такъв сериал, който гледах напоследък. Има романтични драми (или комедии), правени за лелки, като Kids on the Slope. И нелошата комедия за ежедневието на служители в японската администрация Servant X Service.

Не че са някво особено висше изкуство, което изисква кой знае какъв интелект и жизнен опит, за да бъде разбрано. Изброявам ги тук като 2Д анимации с таргет по-пораснали хора. Но трябва да ви кажа, че ми беше трудно да се сетя за тях - т.е. нито едно от тея заглавия не ме е поразило с нещо, така че да ми остане в паметта като някои от по-старите анимета.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Dec 18, 2013 11:25 am

Да споделя, че си търся квартира (по възможност в района на Гео Милев, Изток, или въобще някъде около х-л Плиска), понеже тази не се трае вече. Очевидно хазяйката си е наумила да си ремонтира апартамента на мой гръб, в момента трябва да кихна 300 лв. (с предизвестие от вчера), понеже не съм била употребявала стаята по предназначение (?!?), и затова хванало мухъл, и ся трябвало всичко да се измаже наново... а аз съм в тая квартира от месец, и проклетия мухъл дори не съм го видяла, понеже е зад гардероба.... кошмар тотален.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed Dec 18, 2013 12:05 pm

Много е нагла! :evil: :evil:

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Dec 18, 2013 12:37 pm

Разбирам те, и нашата хазяйка е ужасно, злобно, нахално говедо, супер истерична и надменна. Няма да изброявам стотиците й недостатъци, ще се задоволя само да кажа че когато ни свърши договора и си намерим друга квартира, ще го свърша в една кутия и ще я бутна под ваната, като пълен селянин. :evil: Или все нещо там да й напакостя.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed Dec 18, 2013 12:42 pm

Devoted of Slaanesh wrote:Много е нагла! :evil: :evil:
Така е, а най-кофтито е, че сега е хипер-умрял сезон на търсене на квартира, да не споменавам и че заплатите във фирмата са "тука има, тука нема"... направо ми призлява, не знам как ще издържа. Но от 1ви плащам на агенция, и почвам да търся активно, макар че отсега ми се изправя косата от ужас, да не взема да се натреса на нещо по-чудовищно... хич не ми върви напоследък просто :(

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Dec 29, 2013 6:53 pm

Утре е 30 Декември, а навън е над 10 градуса. Гади ми се от това време, физически ми е зле. Имам неудържим главобол и пия аолин за да го стопирам.

Дори времето в тая държава е проклето. Още не е валяло сняг. :(

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 29, 2013 10:08 pm

Имаше дебели преспи преди месец.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Dec 29, 2013 10:49 pm

Не и при нас.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Dec 29, 2013 11:00 pm

Аз даже си купих нова лопата за сняг - до преди седмица още я ползвах, чак тези дни се разтопи снега .

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Mon Dec 30, 2013 1:35 am

Гад. :devil: