Mad Men

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Random
Ascendent

Post by Random » Tue Apr 09, 2013 2:52 pm

Да, ама пък в Ейнджъл е просто неприятен, в Мад Мен в един момент докарва антипатичността си до изкуство :mrgreen:
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 09, 2013 3:00 pm

От сега адвам го гледам, пък и правя полусъзнателен паралел със сютса и харви и луйс и отива в джаза работата съвсем. Иначе за тази роля признавам, че повече пасва гнидата му с гнида :).

Баси, човек като го гледа тоя сериал му иде да отвори в един момент прозореца за да излезе дима :D

... епизода с теста на червилата... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :blush:

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue Apr 16, 2013 6:14 pm

На AMC определено ще им се гледат всички сериали, засега и в бъдеще. Аз си мислех че Breaking Bad е отделен куриоз, и Mad Men винаги ми е било повече от стил вместо драма, но след 2-ри перфекетен сезон, просто няма накъде! Перфектен сюжет и диалози, актьорите които играят Пеги, Дон, Пийт, и естествено Джоан (Кристина Хендрикс!!) са на много високо ниво.

Страшно се кефя на всеки епизод, и макар и 60-те в сравнение със сега да изглеждат скучни, в сериала наистина са представени по много по-интересен и задълбочен начин. Кубинската криза, самоубийството на Мерлин Монро - всичко е поставено през доста интимна светлина и чрез емоциите на героите все едно наистина сме част от тази ера.

Самите персонажи са това което ме грабнаха още от началото: всеки е комплексен и има тайни. Дон е очевиден пример, пък и е като моралния компас на фирмата. Пеги ми е любимка, защото още от началото въплащава променливите отношения към жените през тази епоха и борбата им за независимост. И естествено това заиграване с Пийт, само по-себе много амбициозен и добре развит образ, направо ми пълни душата. И не на последно място - Кристина Хендрикс!! Като Джоан, казват че тя въплъщава перфектана дамска фигура, и стила и наистина е много развит и направо иконен в сравнение с първия сезон. Всичките и диалози са супер, направо се кефя да я слушам и гледам.

Още, още, още!!
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Fri Apr 26, 2013 9:06 pm

Amelia wrote:...Някой ден ако свърши с под 7 сезона може да го догледаме.
Точно 7 е планиран! :) И добре че се споразумяха за парите, иначе можеше и да няма и 6-ти сезон... Баси, тоя създателя на шоуто дотолкова го оскъпил с тея декори, че били готови да го спрат...

И аз свърших с 5-ти сезон финала след един маратон, но имам епизоди още да догледам. Като цяло, втори беше най-силен, и трети след него. 5-ти края ме разочарова щото беше малко тривиално, а и нищо толкова не се случи.

Като цяло идеята е страшна, и се вижда ясно как двамата основни персонажи, Дон и Пеги, постепенно преминават от ситуация на доминация на единия до пълна размяна на ролите. Дори много хора предсказват че 7-ми сезон краят ше бъде как Дон работи за Пеги.. (Или пък са заедно)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 04, 2013 10:31 pm

Края на 3ти сезон Ринеее! :bow: Баси качествения сериал, макар че сега малко почивка.

http://blogs.amctv.com/photo-galleries/ ... joan-3.php

:bow:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 19, 2013 5:15 pm

Така и не го догледах ама тази гавра на Ylvis рути

http://www.youtube.com/watch?v=p5F9_7XyaQQ
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Re: Mad Men

Post by Amelia » Wed Jul 12, 2017 6:17 am

След като гледах Джон Хам в Бейби Драйвър и си спомних колко е епичен, сега реших да се пробвам да доизгледам сериала. Почнах го отначало - първи сезон е истинско бижу, което в момента мога да оценя още повече, след всичките ми интернетни скандали на политически и SJW теми. Просто Mad Men е съвършената илюстрация на това как дивия патриархат отпреди втората вълна на феминизма е ебавал яко майката и на мъжете, и на жените. И на няколко пъти имахме и разговори за боклучавата литературка на Айн Ранд, от които ми идеше да цвиля от кеф. Медийните манипулации покрай рекламите и президентските избори, офисните интриги и фалшивите домашни идилии... Всички персонажи са толкова брилянтно пълни с лайна и са гениално кастнати и изиграни. Дон Дрейпър трябва да бъде обявен за национално богатство.

Джон Хам :heart:
Ненам как точно се случва това, но тоя пич успява да е толкова мачо и вулнеръбъл едновременно в ролята на Дрейпър, че аз почвам да давам заето от разнопосочните сигнали...Ебати присъствието има тоя актьор!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 26, 2017 11:12 am

Така. Изгледах 7-те сезона (не спах много) и въпреки осезаемия спад на качеството след 4ти сезон и това, че не съм сигурна дали финалът ми харесва, Mad Men си остава от най-добрите сериали, които съм гледала. Не е на нивото на Сопранос и Дон не е на нивото на Тони Сопрано, но е достатъчно близо. А и за разлика от Тони, не го мразя, а съм влюбена в него.

Прекрасен Джон Хам! През толкова трансформации мина тоя човек и всичките ги изигра като звяр. И останалите от екипа са яки, но не толкова яки колкото него. В последните 3 сезона, сцените му с Пеги ми бяха най-любимото нещо. Просто менторската му връзка с нея ми докарва фийлс каквито само връзката му с Ана ми докарваше.

Още много може да се пише по темата, ама трябва да ходя да се наспя вече. Дон ще ми липсва ужасно много в следващите няколко дни.

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jul 29, 2017 10:43 am

Намерих прекрасно двучасово интервю с Джон Хам и го пускам тук, в случай, че някой друг също иска да го види:
http://www.emmytvlegends.org/interviews/people/jon-hamm

Много е прекрасен този пич! :heart:

Oui. Je suis garbage.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Jul 29, 2017 12:23 pm

@Amelia Мисля че това ще ти хареса https://www.youtube.com/watch?v=fkIPwx7_6Vg
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata